Media Știri

Situatia Corona la zi: 24.05.2021

Scris de Daniel Solheim
Norvegia

Duminica au fost inregistrate 451 de noi cazuri de infectii cu virusul Corona in Norvegia. Asta inseamna cu 35 de cazuri mai mult decat media ultimelor sapte zile, care era la 416.

Vineri au fost inregistrate 714 cazuri in Norvegia iar sambata au fost inregistrate 542.

Trendul numarului de infectii inregistrate este aplatizat in timp ce in 48 de municipalitati este inregistrat un trend in crestere.

Pana in prezent au fost inregistrate 122.414 cazuri de infectie cu virusul Corona de la inceputul pandemiei.

sursa: https://direkte.vg.no/coronaviruset/news/451-nye-registrerte-smittetilfeller.SR6XhZ1uq

Oslo

Duminica au fost inregistrate 49 de cazuri de infectie cu virusul Corona in Oslo, conform cifrelor furnizate de municipalitate. Asta inseaman cu 24 de cazuri mai putin decat media ultimelor sapte zile care era la 73.

Vineri au fost inregistrate 86 de cazuri de infectie in capitala in timp ce numarul de cazuri inregistrate sambata a fost de 65.

sursa: https://direkte.vg.no/coronaviruset/news/49-nye-smittetilfeller-registrert-i-oslo.U4964-x_7

Midt-Telemark

Municipalitatea Midt-Telemark a avut sedinte duminica cu Universitatea din Sud-Est (USN), cu Uniunea Studentilor si cu Gullbring. Pe langa acestea, medicul municipal a fost in dialog cu FHI si Guvernatorul comitatului Vestfold si Telemark.

– Situatia in municipalitate este serioasa. FHI recomanda ca municipalitatea sa continue sa se concentreze asupra grupului de persoane unde este inregistrat focarul de infectie, scrie municipalitatea pe site-ul propriu.

Sambata au fost inregistrate 17 noi cazuri de infectie in Midt-Telemark. Toate acestea au fost depistate in legatura cu un focar de infectie de la un Campus al Universitatii din Sud-Est (USN) in Bø.

Medicul municipal recomanda USN inchiderea campusului pana in 30 mai.

– Studentii sunt rugati sa limiteze numarul de contacti apropiati la un minim absolut. Asta include si practica de munca, locul de munca, participarea in voluntariat, sali de antrenament, intruniri cu caracter social si manifestari, comunica municipalitate mai departe.

Municipalitatea a anunta ca va trimite studentilor informatii suplimentare in cursul zilei de luni.

Conducerea municipalitatii se va intruni marti pentru a decide daca se vor implementa masuri locale suplimentare pentru prevenirea diseminarii virale.

Hammerfest

De la ora 16.30 cand muncipalitatea Hammerfest inregistrase 112 cazuri de infectie, au mai fost inregistrate 42 de cazuri. Astfel, numaru de cazuri inregistate in Hammerfest in urma focarului de infectie a ajuns la 154.

Municipalitatea a anuntat asta intr-un mesaj pe Twitter duminica seara.

De asemenea au fost inregistrate 15 cazuri si in alte municipalitati din zona, cazuri care sunt legate de acelasi focar de infectie.

In ultimele zile, Hammerfest a avut o crestere abrupta a numarului de infectii inregistrate. Focarul a fost declansat probabil in urma faptului ca mai multe persoane au fost adunate la un local anterior in mai.

Municipalitatea anunta ca cel putin 1300 de contacti apropiati sunt in carantina.

Primarul municipalitatii anunta ca regulamentul coronoa care expira marti va fi prelungit pana la sfarsitul saptamanii.

sursa: https://direkte.vg.no/coronaviruset/news/hammerfest-forlenger-nedstengning-ut-uken-holder-skolene-stengt.9tIDYkhrW

Larvik

Duminica au fost inregistrate 26 de cazuri noi de infectie in Larvik, conform site-ului municipalitatii.

23 dintre cazuri sunt contacti apropiati ai unor persoane infectate anterior.

Trendul de infectie in municipalitatea Larvik este in crestere, arata statistica VG.

Duminica a fost decisa inchiderea Liceului Thor Heyerdahl din Larvik in urma unui focar de infectie. Cel putin 8 din cazurile inregistrate in municipalitate provin de la acest liceu.

Toti elevii liceului vor fi testati si sunt rugati sa se comporte ca si cum ar fi in carantina pana la noi indicatii.

In total, in municipalitatea Larvik sunt 970 de persoane in carantina.

Trondheim

Duminica, 23 mai, 28 de persoane au fost testate pozitiv cu testul corona in Trondheim, anunta municipalitatea intr-un comunicat de presa.

20 din cazurile de duminica sunt persoane tinere intre 20 si 30 de ani.

In ultimele trei zile, municipalitatea a inregistrat 83 de cazuri noi de infectie.

Dupa cele 31 de cazuri inregistrate sambata, managerul municipal a denumit situatia ca fiind o „criza”.

sursa: https://direkte.vg.no/coronaviruset/news/28-nye-smittetilfeller-i-trondheim.5W-ot2jpv

Drammen

In ultima zi, 11 persoane au fost depistate cu infectie Corona in Drammen, anunta municipalitatea intr-un comunicat de presa. Unul din cazuri are o sursa de infectie necunoscuta.

– Vedem acum un focar de infectie legat de sarbatoarea de 17 mai si de sarbatorirea absolventilor de liceu (russ). Este foarte problematic pentru ca multi dintre cei infectati au foarte multi contacti, spune medicul municipal Einar Sagberg.

sursa: https://direkte.vg.no/coronaviruset/news/11-registrert-smittede-i-drammen-siste-doegn.aIMdjopaj

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu