Media Sănătate Știri

Situatia Corona la zi

Scris de Daniel Solheim
Patru milioane de doze de vaccin inoculate in Norvegia

Pana acum au fost inoculate peste 4 milioane de doze de vaccin in Norvegia. Asta face ca sa putem fi mai siguri ca nu vor mai apare noi focare mari de infectie, spune prim-ministrul.

– Asta inseamna ca protectia de baza in populatia norvegiana devine tot mai buna pe zi ce trece, spune prim-ministrul Erna Solberg in dialog cu TV2.

Cele patru milioane de doze sunt atat prime doze de vaccin cat si rapeluri, conform tv2. Cifrele furnizate de SYSVAK, care au fost actualizate duminica dimineata la ora 05.00 arata ca pana in acel moment au fost inoculate 3.998.164 de doze de vaccin in Norvegia.

Dintre acestea, 2.456.978 sunt prime doze de vaccin, iar 1.541.486 sunt rapeluri.

sursa: vg.no

Norvegia/Oslo

Duminica au fost inregistrate 76 de cazuri noi de infectie cu virusul coorna in Norvegia. Asta inseamna cu 112 mai putin decat media ultimelor sapte zile, care era de 188.

Sambata au fost inregistrate 132 de cazuri iar vineri 141.

Trendul numarului de cazuri este, conform statisticii VG, aplatizat. 21 de municipalitati inregistreaza un trend in crestere. In total au fost confirmate 130.619 de cazuri in Norvegia, de la inceputul pandemiei.

Duminica au fost inregistrate 13 cazuri in Oslo, in timp ce sambata cifra era de 15. Media ultimelor sapte zile este de 31 de cazuri.

sursa: vg.no

Stavanger

In Stavanger au fost inregistrate 15 cazuri noi de infectie in ultima zi, asta inseamna cu 2 mai mult decat in Oslo.

Stavanger, cu aproape 145.000 de locuitori, are acum mai multe cazur de infectie cu corona inregistrate in ultima zi decat Oslo. In capitala locuiesc peste 697.000 de persoane, si au fost inregistrate 13 noi cazuri. Conform MSIS, 76 de persoane au fost depistate pozitiv in ultima zi in Norvegia.

Din cele 15 cazuri noi depistate in Stavanger, 10 sunt definite a fi contacti apropiati (ai altor persoane infectate) in timp ce pentru patru dintre cazuri nu se cunoaste parcursul infectiei. Pentru ultimul caz, sursa infectiei este nesigura. Duminica s-au testat 560 de persoane in Stavanger.

In municipalitatile din zona Nord-Jæren au fost inregistrate in total 19 cazuri in ultima zi. In plus, pe langa Stavanger, si Sandnes si Sola au raportat cate un caz positiv. In municipalitatea Randaberg nu au fost inregistrate cazuri de infectie in ultima zi.

sursa: dagbladet.no

Grimstad

Municipalitatea Grimstad nu a depistat cazuri pozitive in testele de duminica.

Acum 75 de persoane se afla in izolare iar 490 in carantina, informeaza site-ul municipalitatii.

Miercuri, municipalitatea raportase 40 de cazuri noi de infectie iar municipalitatea a trimis o avertizare cu privire la intruniri de socializare si sarbatorirea solstitiului de vara (sankthans).

Dar de atunci, diseminarea a scazut. Sambata au fost inregistrate noua cazuri noi in Grimstad, in timp ce in ziua anterioara au fost inregistrate cinci cazuri.

Africa de Sud

Presedintele Africii de Sud, Cyril Ramaphosa reintroduce masuri de restrictie Corona pentru doua saptamani pentru a opri diseminarea tulpinei foarte contagioase delta.

– Tara se afla din nou in fata unei diseminari masive, a spus presedintele intr-o cuvantare televizata.

Africa de Sud este una dintre cele mai afectate tari din Africa de pandemia Corona.

Tulpina Delta este cea care, in momentul de fata, provoaca cele mai multe cazuri in Europa si este in crestere.

sursa: vg.no

Australia – Sydney:

Dupa ce au fost introduse o serie de restrictii in mai multe zone din Sydney, a fost luata decizia de a inchide tot orasul pentru doua saptamani. Astfel, 5 milioane de oameni, trebuie sa stea acasa timp de doua saptamani.

Restrictiile de inchidere sunt extinse in toata zona metropolitana a orasului Sydney, si vor dura pana in 9. iulie.

Restrictiile au intrat in vigoare la orele 18.00 sambata, a informat minstriul statului, Gladys Berejiklian din New South Wales, la o conferinta de presa.

In urma unui focar de infectie in oras, autoritatile au introdus in cursul saptamanii trecute restrictii tot mai mari si mai extinse.

Sambata au fost inregistrate 12 noi cazuri in New South Wales. Din 16. iunie pana acum au fost inregistrate 82 de cazuri noi de infectie in legatura cu focarul de infectie generat de tulpina delta, confomr ABC.

Vineri, locuitorilor din patru cartiere din centrul orasului Sydney si inspre Bondi Beach li s-a ordnat sa ramana acasa, cu putine excepti, timp de o saptamana, in urma focarului de infectie cu tulpina Delta in orasul australian.

sursa: vg.no

Italia:

Italia inlatura obligativitatea purtarii mastii de protectie.

Toate regiunile din Italia sunt acum definite ca regiuni albe, ceea ce inseamna ca masca de protectie nu mai este obligatorie in spatiile publice deschise.

Stirea a fost primita cu bucurie in Italia, unde un val de caldura a generat temperaturi de pana la 40 de grade Celsius in mai multe locuri.

Italia a fost vazuta ca insasi simbolul crizei Corona din Europa dupa ce tara, devreme, a fost foarte afectata, insa cifrele de diseminare s-au dezvoltat in directia buna in ultima vreme.

O treime din populatia tarii cu varsta peste 12 ani a fost vaccinata pana acum, conform guvernului italian.

sursa: dagbladet.no

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu