Media Știri

Stirele zilei – editia de dimineata – 06.08.2021

Scris de Daniel Solheim
560 de cazuri noi de infectie cu virusul corona in Norvegia – 80 in Oslo

Joi au fost inregistrate 560 de cazuri noi de infectie cu virusul corona in Norvegia. Asta inseamna cu 204 cazuri mai mult decat media ultimelor sapte zile, care era la 356.

Miercuri au fost inregistrate 478 de cazuri iar marti, 475.

Trendul infectiilor inregistrate este in crestere, conform statisticii VG.

53 de municipalitati inregistraza o crestere a numarului de infectii.

In total au fost confirmate 139.778 de cazuri de infectie in Norvegia de la inceputul pandemiei.

Joi au fost inregistrate 80 de cazuri de infectie in Oslo – mercuri au fost inregistrate 81 de cazuri.

sursa: vg.no

Italia impune pasaportul corona pentru cadrele didactice

Guvernul italian a decis ca pasaportul corona sa devina obligatoriu pentru cadrele didactice si pasagerii mijloacelor de transport in comun si ai zborurilor domestice (pe teritoriul Italiei).

Noile reglementari fac ca angajatii scolilor si universitatilor, dar si studentii, sa aiba nevoie de pasaportul/certificatul Corona.

Pasaportul, care este o extensie a pasaportului Corona UE, are functiunea de a face dovada ca persoana este vaccinata cu cel putin o doza, a trecut prin boala covid anterior sau a testat negativ in cursul celor 24 de ore anterioare prezentarii documentului.

Guvernul a hotarat deja ca pasaportul sa fie obligatoriu din 6. august la vizite in restarurante, cinematografe si muzee.

sursa: vg.no

15 cazuri noi de infectie in Nord-Jæren

Au fost inregistrate inca 15 cazuri noi de infectie in Nord-Jæern joi, conform publicatiei Stavanger Aftenblad.

Opt din aceste cazuri sunt in Stavanger, cinci la Sandnes. Sola si Randaberg au raportat cate un caz de infectie.

Trei din cazurile noi de infectie din Stavanger provin de la persoane care au fost in strainatate.

sursa: vg.no

Cele mai mare numar de infectii din SUA din ultima jumatate de an.

Peste 100.000 de persoane au fost inregistrate cu infectie corona in SUA in cursul unei singure zile. Aceasta cifra este cea mai mare inregistrata in ultima jumatate de an.

In mod special, tulpina Delta este cea care provoaca valul de infectie dein Florida si alte state cu rata de vaccinare scazuta. De asemenea si numarul internarilor in spital a crescut masiv.

In ultima saptamana au fost inregistrate, in medie, peste 95.000 de cazuri pe zi, anunta Reuters. Cifra de infectii s-a inmultit de cinci ori in cursul unei singure luni.

Conform coordinatorului covid-19 al Casei Albe, Jeff Zients, jumatate din toate cazurile de infectie si internari in spitale inregistrate in ultima saptamana, provin din sapte state.

Este vorba de Florida, Texas, Missouri, Louisiana, Alabama, Arkansas si Mississipi, care, toate, au unele din cele mai mici rate de vaccinare in randul populatiei si unde majoritatea au votat pentru Donald Trump la alegerile de anul trecut.

In ce priveste numarul poersanelor infectate cu corona, internate in spitale, Florida este statul cel mai afectat, cu 12.373 de pacienti internati joi.

In aceeasi zi au fost inregistrate peste 100.000 de cazuri de infectie in SUA.

sursa: vg.no

Trei cazuri de reactii adverse in urma vaccinarii anti-covid declanseaza despagubiri in Danemarca.

Un supravietuitor si doua persoane inrudite cu persoane decedate in urma vaccinului Astra-Zeneca, vor primi despagubiri in Danemarca.

Cele trei persoane au fost afectate de o reactie adversa rara VITT, care face ca organismul sa produca anticorpi impotriva propriilor trombocite si duce la formarea de cheaguri si hemoragii datorita unei reactii imunitare puternice.

Autoritatea pentru despagubirea pacientilor din Danemarca a concluzionat ca a existat o legatura directa intre boala declansata si vaccinul Astra-Zeneca, vaccin pe care cele trei persoane l-au primit in legatura cu locul lor de munca in sistemul de sanatate.

Doar o persoana, din cele trei, a supravietuit. Ea a primit deocamdata o suma de 4.100 de coroane daneze pentru situatia suferita din partea Autoritatii pentru despagubirea pacientilor. Si apropiatii celorlalte doua persoane decedate au primit despagubiri.

Asigurarea la locul de munca (Arbejdsmarkedets Erhvervforsikring) va decide daca cazul persoanei care a supravietuit indeplineste cerintele pentru vatamare la locul de munca in asa fel incat acesteia sa i se acorde despagubiri si pentru acest lucru.

sursa: vg.no

Sapte din opt cazuri de infectie corona, inregistrate in Drammen, se datoreaza calatoriilor in strainatate.

Joi au fost inregistrate opt cazuri noi de infectie cu virusul corona in Drammen, informeaza municipalitatea pe site-ul propriu.

Toate cazurile au o sursa a infectiei cunoscuta. Sapte din acestea au legatura cu calatorii in strainatate, relateaza municipalitatea.

Serviciile la domiciliu din cartierele Åssiden si Marienlyst sunt afectate de infectie.

sursa: vg.no

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu