Media Sănătate Știri

STIRI CORONA – 18.08.2021

Scris de Daniel Solheim
747 DE CAZURI NOI DE INFECTIE INREGISTRATE IERI – CEL MAI MARE NUMAR DIN APRILIE INCOACE

Ieri au fost inregistrate 747 de cazuri noi de infectie in Norvegia. Este cel mai mare numar de cazuri inregistrate intr-o singura zi, din 8 aprilie incoace. In aceazi zi au fost inregistrate 878 de cazuri.

In acelasi timp, nu s-a inregistrat o crestere semnificativa a numarului de persoane internate cu virusul corona in spitalele din Norvegia. Pentru ca vaccinurile protejeaza intr-o mai mare masura impotriva dezvoltarii formelor grave de boala, societatea poate suporta cifre de infectie mai mari decat inainte, fara necesitatea de a lua masuri de lock-down.

Pana acum, 41,8 la suta din populatia Norvegiei are schema de vaccinare completa, in timp ce 70 la suta a primit cel putin o doza de vaccin. Ultima data cand cifrele de infectie au fost atat de ridicate, erau doar 5,7 la suta persoane cu schema de vaccinare completa iar 16 la suta primisera cel putin o doza de vaccin.

Situatia Corona era, din aceasta cauza, diferita data trecuta cand au fost inregistrate atat de multe cazuri intr-o zi.

Numarul de infectii de azi este cu 221 mai mare decat media ultimelor sapte zile, media fiind de 526 de cazuri.

De asemenea s-au inregistrat cu 217 mai multe cazuri decat luni, cand 530 de persoane au fost depistate pozitiv cu virusul corona.

Trendul de infectii inregistrate in Norvegia este, conform statisticii VG, in crestere.

74 de municipalitati din Norvegia inregistreaza un trend in crestere al numarului de infectii cu virusul corona.

32 de persoane sunt internate in spital, iar opt dintre acestea primesc tratament intensiv, conform statisticii VG. Patru pacienti sunt cuplati la respirator.

In Oslo, numarul de cazuri de infectie inregistrat ieri a fost 105, cu 35 mai putine decat luni si cu 3 mai putine decat media ultimelor sapte zile, care era de 108 cazuri.

sursa: vg.no

GUVERNATORUL STATULUI TEXAS, GREG ABBOTT, ESTE INFECTAT CU VIRUSUL CORONA

Abbott, care anterior era un adversar al masurilor de preventie precum masca de protectie, a fost acum testat poziti, conform unui comunicat oficial din partea biroului guvernatorului.

In martie, Abbott a fost criticat pentru inlaturarea tuturor masurilor corona in statul Texas.

Conform comunicatului, Abbott are schema de vaccinare completa si, deocamdata, nu prezinta simptome.

sursa: vg.no

NAKSTAD: O CRESTERE A NUMARULUI DE INFECTII PRECUM ERA DE ASTEPTAT DATORITA CONTACTULUI SPORIT INTRE OAMENI

Cresterea brusca din ultima zi a numarului de infectii nu este surprinzatoare, spune directorul adjunct al Directiei de Sanatate, Espen Nakstad. In continuare este neclar insa, cat de severe vor fi consecintele.

Aproape 750 de cazuri noi de corona au fost inregistrate ieri – cel mai mare numar de la inceputul lui aprilie incoace.

– Daca aceste cifre veneau in urma cu o jumatate de ani, ne-ar fi speriat de teribil, spune Nakstad in dialog cu NTB.

Acum, situatia nu este la fel de grava pentru ca atat de multi sunt vaccinati. Pentru fiecare saptamana care trece, consecintele vor deveni mai putin severe. Cu toate acestea, este important sa fim precauti pentru a evita raspandirea infectiei.

– Este greu de spus cat de multe internari vor fi in saptamanile care urmeaza, intrebarea este care grupe de varsta vor avea cele mai multe infectii. Cel mai ingrijorati suntem pentru persoanele nevaccinate din grupe de varsta mai inaintate, spune el.

sursa: vg.no

PESTE 1000 DE DECESE LEGATE DE CORONA IN SUA INREGISTRATE IERI

Autoritatile de sanatate din SUA au inregistrat ieri peste 1000 de decese legate de corona, ceea ce corespunde cu 42 de decese pe ora.

Tulpina Delta se disemineaza rapid in SUA, in primul rand in zone in care multi nu s-au vaccinat, conform Reuters.

Marti au fost inregistrate 1017 decese, in timp ce media in ultima luna a fost de 769 de decese pe zi. Este pentru prima oara, din martie incoace, cand sunt inregistrate peste 1000 de decese intr-o zi.

Aproape 38 de milioane de americani au fost depistati pana acum cu infectie iar in ultimele 12 zile au fost inregistrate, in medie, peste 100.000 de cazuri noi de infectie pe zi.

Pandemia a luat 640.000 de vieti omenesti in SUA pana acum, arata statistica Worldometer. Asta corespunde cu 192 de decese la 100.000 de locuitori, in timp ce in Norvegia rata este de 15 la 100.000.

sursa: vg.no

NOI STATISTICI DIN ISRAEL: IMUNITATEA IMPOTRIVA VIRUSULUI CORONA SCADE DUPA SASE LUNI

Un nou studiu din Israel arata ca efectul vaccinului scade dupa sase luni – atat la persoanele mai in varsta cat si la cele mai tinere.

(Articolul este, tradus in limba romana, aici)

Sursa: vg.no

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu