Media Sănătate Știri

Stiri Corona – 30.07.2021

Scris de Daniel Solheim
NORVEGIA/OSLO – 404 NOI CAZURI DE INFECTIE

Au fost inregistrate 404 noi cazuri de infectie in ultima zi.

Asta inseamna cu 153 de cazuri mai mult decat media ultimelor sapte zile care era de 251.

Trendul in ce priveste cazurile inregistrate este in crestere, conform statisticii VG.

Cifra de diseminare este la nivelul cel mai ridicat comparat cu data de 27 mai cand au fost inregistrate 499 de cazuri.

In Oslo au fost inregistrate 40 de cazuri noi de infectie, cu trei mai mult decat ieri.

31 de municipalitati inregistreaza un trend in crestere.

sursa: vg.no

TAILANDA -SECTII DE TERAPIE INTENSIVA SUPRAAGLOMERATE – CONFECTIONEAZA PATURI DIN CARTON

Tailanda a stabilit noi recorduri atat in numarul de infectii depistate cat si a deceselor din cauza corona, iar lipsa locurilor de spital este grava, avertizeaza ministeriul sanatatii.

Tara din sud-estul Asiei are probleme sa tina ultimul focar de infectie sub control, care a fost declansat de tulpina mai contagioasa a virusului, delta.

Sistemul de sanatate este sub mare presiune in ciuda restrictiilor severe si a starii de urgenta pe timp de noapte in cele mai afectate provincii.

Joi, autoritatile au inregistrat 17.699 de cazuri noi de infectie si 165 de decese, cele mai mari cifre de pana acum in timpul pandemiei.

– Sincer, nu avem suficiente locuri in spitale, spune Somsak Akkasilp, directorul general al departamentului pentru serviciile de sanatate.

Spitalele din Bangkok au capacitatea de a lua in primire 1000 de pacienti zilnic, dar Somsak spune ca cifra a fost depasita de mult. Doar in Bangkok au fost inregistrate joi 4000 de cazuri noi de infectie.

Inca anterior au fost date in folosinta spitale provizorice iar autoritatile lucreaza din plin pentru a pregati un spital de campanie intr-un hala de depozitare pe unul din aeroporturile din Bangkok.

Spitalul va avea loc pentru 1800 de pacienti peste ca 2 saptamani iar paturile sunt confectionate din carton.

Aproape un sfert de milion de oameni este internat in spitale si clinici in Tailanda, o parte din ei cu simptome mai blande de boala. Autoritatile au inceput sa recomande carantina la domiciliu pentru cazurile mai blande, dar au probleme cu livrarea de medicamente catre cei bolnavi, conform lui Somsak.

sursa: vg.no

AUSTRALIA – AUTORITATILE CER SPRIJINUL ARMATEI PENTRU A PUNE IN APLICARE RESTRICTIILE

Autoritatile australiene au chemat sute de soldati la Sydney pentru a ajuta la punerea in aplicare a masurilor de lock-down care au fost extinse pana la data de 28. august, relateaza BBC.

Focarul de infectie declansat de tulpina Delta in iunie nu a fost oprit, iar autoritatile au inregistrat 170 de cazuri noi vineri.

Masurile de inchidere contin si faptul ca populatia poata sa iasa din case doar pentru un motiv intemeiat.

In urma cu cinci zile, 57 de persoane au fost arestate in urma unor proteste puternice impotriva masurilor impuse.

sursa: vg.no

INFECTIILE IMPORTATE AU CRESCUT DE 5 ORI IN OSLO IN ULTIMA LUNA

La inceputul lui iulie a devenit mai usor sa calatoresti in strainatate. De atunci, insa, in Oslo au fost inregistrate de cinci ori mai multe infectii provenite din strainatate.

La sfarsitul lunii iunie, dar 9 la suta din infectiile inregistrate in Oslo proveneau din strainatate. Cam in acelasi timp au venit si relaxarile restrictiilor in ce priveste calatoriile in strainatate. Asta a dus la faptul ca mult mai multi norvegieni au traversat granitele iar efectul a fost simtit imediat efect in Oslo, relateaza Aftenposten.

Saptamana trecuta, procentul de infectie provenit din strainatate a crescut la 37 la suta. In cifre absolute, infectiile aduse din afara au crescut de la 11 din totalul de 121 de persoane infectate in saptamana 26 la 54 din 147 de cazuri in saptamana 29.

sursa: vg.no

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu