Media Știri

Stiri – FlashNews – Dagbladet – 11.12.2021

Scris de Daniel Solheim
Presedintele consiliului municipal din Oslo, Raymond Johansen, a fost confirmat infectat cu omicron
Byrådsleder Raymond Johansen har fått bekreftet omikronsmitte
Raymond Johansen

Presedintele consiliului municipal din Oslo, Raymond Johansen a primit confirmarea ca este infectat cu tulpina omicron a virusului corona, informeaza secretarul presedintelui, Kaia Storvik, in dialog cu NTB.

– Toti contactii apropiati sunt informati si sunt indemnati sa respecte reglementarile de preventie in legatura cu omicron, care sunt mai severe decat la un focar de diseminare obisnuit, spune Storvik.

Ea informeaza ca starea de sanatate a presedintelui este buna.

– Presedintele a fost in izolare din momentul in care a fost testat pozitiv miercuri seara. El isi indeplineste sarcinile de presedinte din izolare, spune ea.

Toti cei care sunt infectati cu virusul corona trebuie sa stea in izolare cel putin sapte zile.

Storvik spune ca nu are o imagine de ansamblu a numarului de persoane care au intrat in carantina datorita infectarii presedintelui, dar spune ca el nu a avut foarte multi contacti.

Ea informeaza ca „unii” din aparatul consiliului municipal au ajuns in carantina.

– Monitorizam situatia cu atentie in stransa colaborare cu medicul municipal.

Raymond Johansen a inceput sa prezinte simptome miercuri. Datorita faptului ca in ziua precedenta tinuse o conferinta de presa, toti jurnalistii care au fost prezenti la conferinta de presa au fost avertizati despre faptul ca a fost depistata o infectare. Si unului din angajatii consiliului a fost depistat pozitiv.

Deoacamdata nu se cunoaste modalitatea prin care presedintele consiliului a fost infectat.

– Exista un focar mai mare de infectie cu tulpina omicron in cartierul St. Hanshaugen, acolo unde locuieste el, dar nu stim unde a fost contaminat, spune Storvik.

Guvernul invita la o conferinta de presa in legatura cu situatia energiei electrice

Sambata dimineata, guvernul informeza in legatura cu o conferinta de presa, la orele 12.00, cu privire la situatia energiei electrice.

Prim-ministrul Jonas Gahr Støre, ministrul finantelor Trygve Slagsvold Vedum si ministrul petrolului si energiei Marte Mjøs Persen vor fi prezenti.

Joi, Dagbladet a anuntat ca guvernul este pe cale sa finalizeze un pachet amplu de masuri in ce priveste energia electrica, pe care doreste sa il puna la dispozitia populatiei imediat.

Haos in traficul rutier datorita conditiilor meteo in zona Østlandet

Conditiile dificile de trafic din zona Østlandet au dus la o noapte aglomerata pentru politie si echipajele de remorcare.

Districtul de politie Sud-Est informeaza ca visolul din timpul noptii a provocat conditii dificile de trafic.

– Am avut foarte multe accidente rutiere pana la orele tre-patru dimineata. In total este vorba de intre 15 si 20 de derapaje si coliziuni, spune seful de operatiuni Tore Grindem, in dialog cu NTB sambata dimineata.

A fost emis codul galben de alerta pentru ninsori in Buskerud si Vestfold vineri si in noaptea spre sambata. Centrala de trafic rutier a cerut participantilor la trafic sa fie prudenti, sa adapteze viteza si stilul de conducere si sa circule in functie de conditiile meteo.

E134 a fost inchis o perioada in timpul noptii datorita operatiunilor de remorcare a unui TIR. Acesta iesise de pe carosabil vineri seara intre Seljord si Notodden.

Grindem spune ca, in timpul noptii, conditiile de trafic s-au mai imbunatatit spre dimineata, cand s-a oprit ninsoarea.

– Sunt mai multe sosele de pe care zapada a fost degajata, printre altele si E18, dar exista toate motivele pentru a circula cu prudenta in orele diminetii. Temperaturile vor creste si din nou carosabilul va deveni alunecos destul de repede, spune Grindem

Nu au fost inregistrate accidente rutiere grave in Districtul Sud-Est dar in Rælingen , in Viken, un autovehicul a intrat in peretele tunelului Rælingstunnelen. Doi tineri cu varste intre 20 si 30 de ani au fost raniti, unul din ei grav.

A patra zi cu record al numarului de infectii in Norvegia

Ieri au fost inregistrate 5.413 de noi infectari cu virusul corona in Norvegia, cu 1.222 de infectari mai mult decat in acceasi zi cu o saptamana in urma si cel mai mare numar de infectari de pana acum.

In ultimele sapte zile au fost inregistrate, in medie, 4.403 de infectari pe zi. Media echivalenta in urma cu sapte zile era la 3.235 de infectari pe zi, deci trendul este ascendent.

Pentru patru zile la rand au fost stabilite recorduri ale numarului de infectari. Joi au fost inregistrate 5.355 de infectari, miercuri 5.259 de infectari iar marti au fost inregistrate 5.138 de infectari.

Vineri, in spitalele din Norvegia erau internati 314 pacienti, cu doi mai putin decat in ziua precedenta.

In total, 108 pacienti sunt internati la terapie intensiva iar 52 dintre acestia sunt cuplati la respirator. Asta inseamna cu 5 pacienti mai mult la ATI si cu 2 mai mult la respirator, in comparatie cu ziua precedenta, conform datelor furnizate de Directia de Sanatate.

La miezull noptii spre sambata erau efectuate 8,7 milioane de teste corona in Norvegia, din februarie 2020 pana acum.

In total, 310.781 de persoane au testat pozitiv.

Pana acum:

4.255.967 de persoane au primit prima doza de vaccin

3.874.468 de persoane au primit a doua doza de vaccin

939.425 de persoane au primit a treia doza de vaccin.

In total, in Norvegia au decedat 1.136 de persoane infectate cu virusul corona , conform datelor preliminare. Daca pacientii au murit cu sau din cauza covid-19 nu este intotdeauna posibil de stabilit.

1047 de infectari in Oslo

Ieri au fost inregistrate 1047 de noi infectari in Oslo, cu 125 mai multe decat in aceeasi zi, cu o saptamana in urma, dar cu 103 mai putine decat in ziua precedenta.

Acestea sunt datele publicate de municipalitatea Oslo pe site-ul propriu. In ultimele doua saptamani au fost inregistrate, in medie, 871 de infectari pe zi.

Vineri a fost stabilt un nou record al infectarilor, cu 1.150 de infectari inregistrate in capitala. Miercuri si joi fusesera, de asemenea, stabilite recorduri ale numarului de infectari cu 1.117 respectiv 1.137 de persoane infectate.

Cea mai mare incidenta a infectarilor este inregistrata in Søndre Nordstrand, acia incidenta este de 2.685 de infectari la 100.000 de locuitori in ultimele 14 zile.

Apoi urmeaza Bjerke si Nordstrand cu 2.088 respectiv 2.030 de infectari la 100.000 de locuitori in ultimele 14 zile.

Cele mai mici incidente sunt inregistrate in cartierele Nordre Aker, Sagene si Frogner.

In total, 79.639 de locuitori ai capitalei Oslo au fost infectati cu virusul corona din martie 2020 pana acum.

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu