Media Sănătate Știri

Stiri – Joi, 02.09.2021

Scris de Daniel Solheim
NORVEGIA: 1640 DE CAZURI NOI DE INFECTIE INREGISTRATE IERI

Ieri au fost inregistrate 1640 de persoane infectate cu virusul Corona in Norvegia. Asta inseamna cu 346 mai multe decat in aceeasi zi, cu o saptamana in urma, si al doilea numar ca marime inregistrat pana acum.

In ultimele sapte zile au fost raportate, in medie, 1385 de infectii corona pe zi.

Media numarului de cazuri in urma cu o saptamana era la 820 de cazuri pe zi, deci trendul infectiilor este in crestere.

Miercuri, 83 de pacienti corona erau internati in spital. Asta inseamna cu sase mai putini decat in ziua anterioara.

24 de pacienti sunt internati in sectii de terapie intensiva iar 13 dintre ei sunt cuplati la respirator. Asta inseamna cu 2 pacienti mai mult in terapie intensiva si cu 2 mai multi cuplati la respirator, comparat cu ziua anterioara, conform datelor furnizate de Directia de Sanatate.

La miezul noptii spre joi, erau efectuate 7,1 milioane de teste corona aici in Norvegia, din februarie anul trecut. In total, 161.814 persoane au fost depistate pozitiv cu virusul corona.

Pana acum, 3.865.248 au primit prima doza de vaccin, iar 3.087.728 de persoane au primit rapelul.

In total, 822 de persoane infectate cu virusul corona au decedat in Norvegia din martie 2020 pana acum, arata datele preliminare. Daca pacientii au decedat cu sau din cauza Covid-19, nu este intotdeauna posibil de stabilit.

58,4 la suta dintre persoanele decedate aveau varste peste 80 de ani. In categoria de varsta sub 50 de ani au fost raportate 18 decese in Norvegia.

ROMANIA: O NOUA CRESTERE A CAZURILOR DE COVID-19. APROAPE 300 DE PACIENTI SUNT INTERNATI IN STARE GRAVA

În ultimele 24 de ore au fost 1.443 de cazuri noi de COVID-19, din 42.847 de teste efectuate. Rata de pozitivare a testelor este de 3,36%. Alte 21 de decese au fost raportate de autorități. La ATI sunt 293 de pacienți.

Până astăzi, 1 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.100.208 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

1.055.892 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.443 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor. Mai jos aveți graficul realizat în baza raportărilor primite de CNCCI de la Direcțiile de Sănătate Publică:

Puteti citi intreg articolul aici: digi24.ro

OSLO: 548 DE CAZURI NOI DE INFECTIE DEPISTATE IERI

Ieri au fost inregistrate 548 de cazuri noi de infectie cu virusul corona in Oslo. Asta inseamna cu 154 de cazuri peste media ultimelor sapte zile.

548 de cazuri inseamna cu 132 de cazuri mai putin decat marti, dar cu 158 mai multe decat in aceeasi zi cu o saptamana in urma.

In ultimele doua saptamani au fost inregistrate, in medie, 288 de infectii pe zi.

Cele mai multe cazuri de infectie sunt inregistrate in cartierul Nordre Aker. Acolo, presiunea de diseminare este de 964 de infectii la 100.000 de locuitori in ultimele doua saptamani, iar ieri au fost raportate 56 de cazuri noi de infectie.

STUDIU: RISCUL DE A TE IMBOLNAVI DE „LONG-COVID” SE INJUMATATESTE DUPA DOUA DOZE DE VACCIN

Un studiu realizat la King’s College in Londra, indica faptul ca riscul de a avea efecte de durata in urma bolii provocate de virusul corona se injumatateste dupa doua doze de vaccin.

Cercetatorii sustin ca si riscul de a fi internat datorita virusului este cu 73 la suta mai mic si ca riscul de a dezvolta simptome severe este cu 31 la suta mai mic intre persoanele cu vaccinare completa, in comparatie cu persoanele care au primit o singura doza de vaccin.

Informatiile de la peste 2 milioane de persoane care au raportat simptome si statutul de testare, precum si cel de vaccinare in perioada decembrie 2020 – iulie 2021, au fost folosite in studiu.

6030 de persoane au raportat ca au testat pozitiv cu covid-19 la cel putin 14 zile dupa ce au primit prima doza de vaccin.

2370 de persoane au raportat un rezultat pozitiv al testului corona la cel putin sapte zile dupa rapel.

In studiu, care a fost publicat in publicatia de specialitate medicala The Lancet, se afirma ca „riscul de a avea simptome timp de 28 de zile sau mai mult, dupa vaccinare, a fost injumatatit dupa inocularea a doua doze de vaccin”.

– Acest rezultat arata ca riscul pentru dezvoltarea a ceea ce numim „long-covid” la persoanele cu vaccinare completa este redus, atunci cand luam in considerare si riscul general, deja documentat, de a fi infectat, se mai precizeaza in studiu.

HØIE: – JOI VOM VENI CU NOUTATI DESPRE VACCIN PENTRU COPII INTRE 12 SI 15 ANI

La conferinta de presa a guvernului, care va avea loc joi, vor fi prezentate noutati cu privire la vaccinul corona pentru copii intre 12 si 15 ani, confirma ministrul sanatatii, Bent Høie.

– Veti auzi despre astat si va trebui sa asteptati pana la conferinta de presa pentru a afla despre ce este vorba, a spus ministrul sanatati la emisiunea „Politisk kvarter” pe canalul NRK, joi dimineata.

Prim-ministrul Erna Solberg va tine o conferinta de presa in legatura cu situatia corona impreuna cu mai multe persoane din conducerea autoritatilor de sanatate, joi la orele 12.00.

Høie a comentat si dezbaterile in jurul nivelului de infectie in scoli si a respins acuzatia ca scopul ar fi ca copiii sa fie infectati. Fostul director al Statens Serum Institut (SSI) din Danemarca, Nils Strandberg Pederesen, sustine ca asta se va intampla avand in vedere nivelul redus de restrictii din scolile din Norvegia si Danemarca.

– Copiii nu se imbolnavesc atat de rau de corona, nu este mai periculos pentru ei decat o gripa normala, a spus Strandberg Pedersen la emisiunea Politisk kvarter.

– In continuare sunt multe persoane nevaccinate in Norvegia, iar cresterea numarului de infectii la copii va face ca riscul de infectie pentru persoanele nevaccinate sa creasca, a spus Høie.

Conferinta de presa va avea loc joi, 02.09.2021, la orele 12.00.

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu