Media Știri

Stiri – VG / Dagbladet – Luni, 03.01.2022

Scris de Daniel Solheim
2903 noi infectari cu corona in Norvegia

Duminica au fost inregistrate 2903 de noi infectari cu virusul corona in Norvegia, cu 567 mai putine decat media ultimei saptamani, care era la 3470 de infectari pe zi.

De asemenea, numarul de infectari inregistrate duminica este cu 689 mai mare decat duminica trecuta cand 2214 persoane au fost testate pozitiv.

Trendul infectarilor inregistrate in Norvegia, conform statisticii VG, este in scadere, in timp ce 60 de municipalitati inregistreaza un trend ascendent.

Situatia Omicron in Norvegia

Tulpina omicron este dominanta acum in Norvegia, anunta FHI intr-un comunicat de presa. In saptamana 52, 65,4 % din infectarile supuse screening-ului sau secventiate aveau tulpina omicron.

Pana in saptamana 52 a fost depistate 16.312 cazuri de infectare cu aceasta tulpina.

– Datele ne arata o crestere a tulpinei omicron de-a lungul sarbatorilor de iarne, dar este greu de spus daca aceste date reflecta situatia reala din ultimele doua saptamani. In aceasta perioada au fost efectuate mai putine teste decat de obicei si vom avea o imagine mai corecta a dezvoltarii numarului de infectari odata ce ne intoarcem la viata de zi cu zi, spune seful de departament al FHI, Line Vold.

Cea mai mare parte a cazurilor cu omicron este depistata in Viken, scrie FHI. Aici procentul este de 74% in saptamana 52. Oslo urmeaza cu 73,6 % cazuri omicron.

Cele mai putine au fost depistate in Agder, cu 47,9 %.

FHI nu a analizat datele pana la nivel de municipalitati.

– Vedem ca zonele cu diseminare mare au si un grad mai mare de tulpina omicron, dar in rest este aleatoriu care din tulpini este mai preponderenta in judete, spune Vold.

FHI a aratat ca se asteapta la un mare val de infectii in urmatoarele saptamani, ai repeta intr-un comunicat de presa rugamintea adresata populatiei de a se vaccina.

– Cel mai important este acum ca nevaccinatii sa ia prima doza de vaccin iar cei care au primit a doua doza de vaccin cu peste 20 de saptamani in urma, sa ia doza de improspatare, subliniaza Vold.

Situatia internarilor in spitale:

Situatia covid-19 in Romania

Până astăzi, 3 ianuarie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.813.056 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 11.559 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.741.871 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.756 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 189 de cazuri de pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Până astăzi, 58.814 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 02.01.2022 (10:00) – 03.01.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 18 decese (9 bărbați și 9 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Bihor, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dolj, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Timiș și Vaslui.

Dintre cele 18 decese:

  • 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 40-49 ani,
  • 5 la categoria de vârstă 60-69 ani,
  • 5 la categoria de vârstă 70-79 ani
  • 7 la categoria de vârstă peste 80 ani.

15 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru 3 pacienți nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Nu au fost raportate decese anterioare intervalului de referință.

Dintre cei 18 pacienți decedați, 16 erau nevaccinați și 2 vaccinați.

Cei 2 pacienți vaccinați care au decedat aveau vârste cuprinse 60 și 69 de ani.

Toți pacienții vaccinați care au decedat prezentau comorbidități.

Kan være et bilde av tekst som sier 'ianuarie 2022 COVID-19 ultimele 24 h 1.756 cazuri noi 18 decese ! ! 2.075 persoane internate în spital #ROVAGGINARE 403 persoane internate ATI ÎMPREUNĂ INVINGEM PANDEMIA'

sursa: Grupul de informare strategica al MAI – Luni, 03.01.2022

Göteborg: Dublare a numarului de pacienti corona
Göteborg: Dobling av corona-pasienter

O puternica crestere a numarului de infectari cu covid-19 a dus la spitale pline cu pacienti corona in vecinatatea Norvegiei, mai exact in Västre Götland län, in Suedia.

Numarul pacientilor cu nevoi de tratament corona s-a dublat in cursul sarbatorilor de iarna, anunta mediile din Suedia.

Spitalele din Göteborg si din districtele invecinate aveau 69 de pacienti corona la data de 22. decembire. Acum, in 3. ianuarie, numarul pacientilor a crescut mai mult decat dublu la 148, intre care 11 sunt internati la sectii de terapie intensiva.

In plus este inregistrat o crestere substantiala a numarului de cazuri de influeza, in aceeasi perioada scurta de timp, ceea ce a provocat o presiune suplimentara asupra spitalelor.

Sahlgrenska din Göteborg este cel mai mare spital din regiune. Acolo sunt acum internati 87 de pacienti cu cauza principala covid-19 fata de 42 cati erau internati in 22 decembrie.

Testare in masa: – 50 de elevi au fost inregistrati pozitiv cu corona

50 de elevei de la 22 de scoli din Trondheim au testat pozitiv cu corona inaintea primei zile de scoala a acestui an.

In plus, 14 scoli sunt afectate datorita infectarilor printre angajati, relateaza publicatia Adresseavisen.

Datele au fost actualizate la ora 12 luni si se pot modifica in cursul zilei.

– Acest numar nu este atat de mare precum ne-am temut, in urma faptului ca am trimis teste la toti elevii. Dar este important sa subliniem ca aceasta era imaginea surprinsa la orele 12.00, spune Jannicke Akse, director municipal pentru sectorul scolar din municipalitatea Trondheim.

La scolile din Trondheim, 18 angajati au raportat teste pozitive.

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu