Media Sănătate Știri

Stirile zilei – 05.08.2021

Scris de Daniel Solheim
478 de cazuri noi de infectie in Norvegia – 81 in Oslo

Miercuri au fost inregistrate 478 de cazuri noi de infectie cu virusul corona in Norvegia.

Asta inseamna cu 139 de cazuri mai multe decat media ultimelor sapte zile, care rea la 339.

Marti au fost inregistrate 475 de cazuri in timp ce luni au fost inregistrate 311.

Trendul numarului de cazuri de infectie este, conform statisticii VG, in crestere.

51 de municipalitati inregistreaza o crestere a numarului de infectii.

In total, au fost confirmate 139.218 cazuri de infectie cu virusul corona in Norvegia, de la inceputul pandemiei.

Miercuri au fost inregistrate 81 de cazuri noi de infectie in Oslo – numarul de cazuri inregistrate marti era de 66.

Cateva date statistice pentru Norvegia:

Numarul de cazuri inregistrate in Norvegia. Cu roz, numarul curent de cazuri, cu linie continua media ultimelor sapte zile.

Repartizarea cazurilor in functie de varsta:

Numarul de cazuri inregistrate pe saptamana, in functie de categoria de varsta.

Procentajul testelor pozitive:

Teste pozitive (in procente) pe saptamana

Harta de calatorii a FHI (care determina regimul de carantina la intoarcerea in Norvegia):

Harta valabila in acest moment:

Prognoza (harta incepand de saptamana viitoare)

sursa: vg.no si statistica corona VG

Agentia de presa AP: SUA lucreaza la introducerea conditiei de vaccinare la intrare in SUA.

Administratia Biden lucreaza acum la introducerea cerintei de a fi vaccinat la intrare in SUA, aproape pentru toti calatorii, informeaza agentia de presa AP.

Si CNN a anuntat despre acest lucru miercuri seara.

Cerinta vinde ca o parte din planul pe etape al administratiei de a relaxa restrictiile de intrare pentru straini in SUA. Deocamdata nu este elaborat un plan cronologic in vederea introducerii acestei masuri.

AP relateaza ca, probabil, vor exista exceptii de la conditia de vaccinare, dar nu specifica pentru cine ar fi valabile aceste restrictii.

Administratia Biden a introdus si mentinut restrictii severe de intrare in SUA si a facut referire la diseminarea tulpinei Delta. Mai multe parti au facut presiuni pentru relaxarea masurilor, printre altele companiile aeriene de transport si industria turismului, mentioneaza NTB.

Granitele au fost inchise pentru intrare din mai multe tari de la inceputul pandemiei, printre altele si pentru Norvegia.

sursa: vg.no

A urmarit ambulanta in Harstad – permisul de conducere retinut

Conform Politiei din districtul Troms, o patrula in civil a politiei a observat un furgon care urmarea o ambulanta aflata in misiune, in mare viteza.

– Respectivul nu avea nici o legatura cu ambulanta sau cu misiunea acesteia si i-a venit doar ideea de a urmari ambulanta. S-a facut acest lucru la un regim de viteza prea mare si mult prea aproape de ambulanta. Astfel s-a expus pe sine insusi si pe altii la pericole, a spus seful de operatiuni al Politiei districtului Troms, Christian Andreassen, in dialog cu VG.

Politia scrie pe Twitter ca furgonul a fost oprit de patrula de politie la Seljestad. Soferului, un barbat intre 20 si 30 de ani, i-a fost retinut permisul de conducere si i s-a intocmit dosar penal.

sursa: vg.no

Incendiu la un centru de colectare a deseurilor in Lørenskog

In noaptea spre joi a izbucnit un incendiu in hartie si alte deseuri colectate la centrul Ragn-Sells in Lørenskog.

Autoritatile au anuntat despre incendiu la orele trei si jumatate in noaptea spre joi. La orele sase dimineata, politia districtului Oslo a anuntat ca incendiul era stins.

Incendiul s-a facut simtit in Oslo iar politia a primit apeluri de ingrijorare din partea populatiei.

– In legatura cu un incendiu la Lørenskog azi noapte, inca mai miroase a fum in zonele apropiate de Lørenskog din Oslo, a anuntat politia districtului Oslo.

sursa: vg.no

Sectia de urgenta Oslo-Legevakten a angajat doua persoane in plus datorita accidentelor cu trotinete electrice

Un medic si un asistent medical au fost angajati la sectia de urgenta a spitalului universitar din Oslo pe timpul noptii in weekenduri datarita cresterii numarului de accidente cauzate de trotinetele electrice.

– Vremea a fost exceptionala si a rezultat intr-o activitate febrila la sectia de urgenta din Oslo. Am inregistrat cu 16 la suta mai multe leziuni in iulie 2021 comparat cu iulie 2020, a spus medicul sef de sectie Knut Melhuus de la Sectia de urgenta (Legevakten) in dialog cu NTB.

O mare parte a cresterii se datoreaza cresterii numarului de accidente in care sunt implicate trotinetele electrice. In iulie, sectia de urgenta a tratat 13 raniti in urma a astfel de accidente pe zi, arata statistici preliminare la care a avut acces NTB.

Cresterea ranirilor in urma accidentelor cu trotinete electrice constituie 25 la suta din numarul total de raniri.

– In special in noptile din weekend, situatia a devenit o provocare pentru personalul sectiei de urgenta. Pentru a putea oferi tuturor pacientilor o ingrijire cat mai buna am majorat numarul personalului medical in weekenduri ca un medic si un asistent medical, spune Melhuus.

sursa: vg.no

Incendiile bantuie in regiunea Olympia (Grecia)

Detasamentele de pompieri lupta intr-o caldura intensa pentru a obtine controlul aspura unui incendiu care bantuie in apropiere de ruinele din Olympia, locul de nastere al Jocurilor Olimpice.

Peste 170 de echipaje de pompieri, 50 de autospeciale si sase aeronave si elicoptere lupta impotriva flacarilor care au distrus deja 20 de case.

Olympia, situata in peninsula Peloponez, este de obicei un loc mult vizitat de turisti, dar a fost evacuata miercuri.

La fel de numeroase echipaje de pompieri au fost trimise la un incendiu pe insula Evvia, la 200 km sud de Atena.

150 de case au ars deja in timp ce flacarile amentinta o manastire si peste zece sate si localitati. Multi din localnici au fost evacuati cu ambarcatiuni.

Pompierii au avut de-a face cu 92 de incendii de vegetatie in ultima zi, pe langa 118 in ziua anterioara.

Vantul puternic si lipsa de vizibilitate datorata fumului gros, ingreuneaza sarcina aeronavelor de a ajunge la incendii.

Grecia este, in momentul de fata, afectata de un val de canicula care bate toate recordurile. Temperaturile ridicate si seceta creeaza un mediu propice pentru incendii.

sursa: vg.no

Peste 5000 de cazuri noi de infectie in Tokyo

Joi au fost inregistrate 5042 de cazuri de infectie in capitala Japoniei, anunta agentia de presa AP. Metropola inregistreaza un trend in crestere al numarului de infectii in timpul desfasurarii Jocurilor Olimpice Tokyo 2021. Numarul de infectii este un nou record pentru Tokyo.

Conform statisticii VG, in Japonia au fost inregistrate 14.114 cazuri de infectie in ultima zi.

sursa: vg.no

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu