Media Sănătate Știri

Update: Numarul de cazuri Covid din ultimele zile este in scadere

Scris de Daniel Solheim

421 DE CAZURI NOI COVID INREGISTRATE IN NORVEGIA


Duminica au fost inregistrate 421 de cazuri noi de infectie cu virusul Corona in Norvegia.

Asta inseamna cu 307 cazuri mai putine decat media ultimelor sapte zile, care era la 728 de cazuri.


Vineri au fost inregistrate 759 de cazuri noi In Norvegia in timp ce numarul de infectii de sambata era la 481.

Duminica trecuta, in prima zi de Paste au fost inregistrate 574 de cazuri noi, in timp ce numarul cel mai mare de infectii depistate de-a lungul pandemiei a fost inregistrat marti, 16 martie, cu 1150 de cazuri.

107 DE CAZURI NOI DE INFECTIE INREGISTRATE IN OSLO


Duminica au fost inregistrate 107 cazuri de infectie cu virusul Corona In Oslo, conform statisticii municipale. Asta inseamna cu 126 de cazuri mai putin decat ultimele sapte zile, care era de 233 de cazuri.


Trendul de infectie este acum in scadere in Oslo, conform statisticii VG.
Sambata au fost inregistrate 128 de cazuri in capitala, in timp ce vineri au fost inregistrate 205 de cazuri.

CRESTERE A CAZURILOR DE INFECTII CU CORONA IN STAVANGER – 37 DE CAZURI NOI INREGISTRATE DUMINICA


Au fost inregistrate 37 de cazuri noi de infectii cu virusul Corona in Stavanger, in ultima zi. Patru din persoanele infectate nu au o sursa cunoscuta a infectiei.
37 de cazuri noi inseamna o crestere marcanta comparata cu ultimele zile. Sambata au fost inregistrate 19 de cazuri, in timp ce in zilele anterioare fusesera inregistrate 18, 13, respectiv 7 cazuri. Din cazurile noi, 28 dintre ele sunt contacti apropiati (persoane apropiate celor infectati anterior). Pe langa aceasta, pentru patra din cazuri nu se cunoaste sursa infectiei iar pentru alte cinci, sursa infectiei este nesigura.


Conducerea de criza a municipalitatii va avea o sedinta despre aceasta situatie la azi, la 11.30, informeaza purtatorul de cuvant Øyvind Berekvam, de la municipalitatea din Stavanger, fata de VG.

– Situatia nu este atat de dramatica inca. 28 din cei 37 de infectati sunt contacti apropiati. Doar pentru patru persoane nu se cunoaste sursa infectiei. Dar multe scoli sunt afectate. Noua dintre cei infectati sunt in categoria de varsta intre 10 si 19 ani, cinci in categoria de varsta 0 la 9 ani.


Duminica seara comuna a anuntat focare de infectie la mai multe scoli dupa ce cinic elevi de la scoala Kvernevik, scoala Smiodden si de la scoala Nylund au fost testati pozitiv cu virusul Corona.

14 CAZURI NOI DE INFECTIE IN DRAMMEN

14 persoane domiciliate in municipalitatea Drammen au fost depistate pozitiv cu Corona in ultima zi. Pentru 12 dintre ele, sursa de infectie este cunoscuta, in timp ce pentru ultimele doua, sursa de infectie este necunoscuta.

sursa:

https://direkte.vg.no/coronaviruset/news


Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu