Integrare

Ieri s-a nascut grupul „Portalul Romanesc din Norvegia” – Bun venit!

Scris de Daniel Solheim

Din nevoia de a comunica cu voi pe o platforma comuna, am decis sa deschid grupul „Portalul Romanesc din Norvegia”.

Pe aceasta platforma doresc sa comunic cu voi mai direct, pe langa platforma web a Portalului, care este situata in afara mediilor sociale.

Cred ca aceasta forma va fi mai rapida si mai eficienta atunci cand este vorba de situatii care se desfasoara cu rapiditate sau cand lucrurile se precipita si exista o nevoie stringenta de informatie credibila si corecta.

Puteti sa invitati prieteni, cunoscuti, membri de familie, sau pe cine doriti voi. Imi doresc ca Portalul sa fie un punct de intalnire pentru toti, indiferent de nevoi sau interese.

Nu-mi doresc insa sa fie publicate reclame sau mesaje politice. Hai sa incercam sa gasim lucrurile pe care le avem in comun, sa le promovam, iar pentru politica, anunturi sau alte activitati, gasiti cu singuranta alte grupuri sau platfome.

Imi doresc sa promovam impreuna valorile noastre comune si, prin ceea ce facem, sa prezentam societatii norvegiene, in care suntem pe cale sa ne integram, ca ne putem aduce contributia in diverse domenii, ca putem face parte integranta din societatea norvegiana sentimente de inferioritate. In acelasi timp, dorim sa promovam invatarea limbii norvegiene si a modurilor de integrare intr-o societate moderna si diversa precum cea norvegiana.

Sa fim si sa ramanem mandri ca suntem romani, dar, in acelasi timp, sa avem grija sa nu ne insusim elemente de nationalism, rasism sau alte non-valori care nu ne reprezinta.

Multi dintre voi sunteti membri in diverse grupuri de romani si este bine sa faceti asta.

Haideti sa colaboram, sa ne strangem randurile si sa valorificam potentialul comunitatii romanesti in folosul comunitatii in care traim. Sa ne integram intr-o societate in care traim fara a ne dizolva propria noastra identitate.

Imi doresc ca platforma Portalul Romanesc din Norvegia sa devina un punct de reper important, atat romanii stabiliti in Norvegia, cat si pentru cei care doresc sa vina aici.

De aceea imi doresc un dialog civilizat si constructiv, de informare pentru toti cei care au intrebari.

Putem face asta doar impreuna, pentru ca impreuna putem da culoare, farmec si vigoare comunitatii romanesti din Norvegia. Fiecare din voi este important, fiecare experienta de viata poate fi o sursa de inspiratie pentru cel de langa noi.

Va multumesc pentru atentie si va invit cu drag in grupul „Portalul Romanesc din Norvegia”. (puteti apasa pe link sau pe poza de mai jos pentru a intra direct pe pagina FB a grupului)

Kan være et bilde av tekst som sier 'Portalul Românesc din Norvegia'

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu