Integrare Muncă NAV Sănătate

Inflația afectează puternic: ”Mă simt complet lipsită de valoare”

Scris de Daniel Solheim

Mai multe linii telefonice de asistență experimentează o presiune mai mare de la persoane disperate și frustrate care nu mai reușesc să își facă rostul într-o viață de zi cu zi din ce în ce mai dificilă din punct de vedere financiar. Unii spun că nu mai vor să trăiască, spune secretarul asociației ”Kirkens SOS-telefon”.

”Mi-e rușine de mine și de ceea ce simt”

”Mă simt complet lipsită de valoare”

Așa sună unele dintre apelurile care sunt recepționate la linia de asistență Kirkens SOS-telefon, în timpul zilei.

Kirkens SOS înregistrează faptul că mult mai mulți oameni sună și sunt disperați de situația economică în care se află, în comparație cu anul trecut.

Săptămâna aceasta a existat un aflux de întrebări din partea persoanelor care sunt în declin, invocând situația financiară în care se afla ca un factor cheie.

Unii dintre ei spun ca nu mai vor să trăiască, spune secretarul general, Lasse Heimdal, de la Kirkens SOS-telefon.

– Sunt mulți care simt lipsa de sens și neputința. Apoi, trec la o imagine proastă față de sine însuși și, poate, sentimentul că nu au nicio valoare și că, cu siguranță ar fi mai bine dacă nu ar mai trăi, pentru că se percep pe sine însuși ca o problemă, spune Heimdal.

În ultimele trei săptămâni, Kirkens SOS a înregistrat o creștere de 10 % a solicitărilor telefonice privind situația financiară în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. Citatele prezentate în acest material au fost înregistrate în log de către lucrătorii care răspund la apeluri și au fost puse în categorii tematice.

– Este o diferență marcantă. Asta este o problemă foarte mare, în special pentru cei cărora le era greu încă de dianinte. Oamenii au un rucsac cu probleme pe care-l poartă, când mai vine pe deasupra și situația financiară, povoara este mult mai grea de purtat, spune Heimdal.

Mă simt neputincios. Este o situație asupra căreia nu am niciun control.

Situația în care mă aflu este complet fără speranță, nu văd nicio soluție.

Teribil de trist

Prețurile mari la alimente, energie electrică și creșteri rapide ale ratei dobânzii pentru credite înseamnă că banii nu sunt suficienți pentru tot mai multe familii obișnuite.

Niciodată până acum nu s-a văzut o deteriorare atât de rapidă și marcată a securității financiare a gospodăriilor, se arată într-un  raport al institutului de consum SIFO.

Heimdal spune că este îngrijorat de modul în care se dezvoltă situația.

– La asta mă gândesc des, dorm mai rău noaptea. Este greu să nu fii afectat când ne confruntăm cu atâta durere ca acum. Este teribil de trist.

Aproximativ 150.000 de familii au trecut de la categoria „expuse” la „cu probleme”, potrivit raportului Sifo. Aceasta înseamnă că acele familii nu au un cont tampon pentru cheltuieli neprevăzute și nu sunt în stare să plătească toate facturile.

Secretarul general al Kirkens SOS, Lasse Heimdal, spune că este greu să rămăi neafectat acum cănd atât de mulți oameni apelează la linia telefonică de asistență,

Cei cu cele mai slabe mijloace financiare trebuie ”să reducă consumul (inclusiv alimente, să limiteze utilizarea mașinii, să aibă mai puține intereacțiuni sociale, să sară peste vacanțe și să împrumute bani (credite sau în privat) într-o măsură mult mai mare decât alții”, se arată în raportul SIFO.

– Mulți dintre cei cu care vorbim acum nu au idee ce să facă. Sunt lipsiți de soluții și nu au posibilitatea de a reduce consumul, pentru că nu mai au bani de cheltuit. Este posibil să fi tăiat deja petrecerile de naștere ale copiilor și activitățile de agrement pentru copii, spune Heimdal.

Dublarea numarului de gospodării care ”au probleme financiare” sau care ”nu mai fac față”

Cu roșu, gospodăriile care sunt au o situație financiară grea
(”probleme financiare” sau ”nu mai fac față”)
Tendință clară

Linia de asistență Mental Helse (Sănătate mintală( a primit îngrijorări de acest fel pe linia lor de asistență telefonică și prin chat în ultima săptămână:

Nu îmi pot permite să cumăr cadouri de Crăciun anul acesta

Mi-am cumpărat apartament în luna martie. Sunt foarte stresat de prețurile în scădere ale locuințelor și rata mari ale dobânzii care fac ca plățile la împrumutul impotecar să fie foarte scumpe.

Şeful adjunct al liniei telefonice de asistență Mental Helse, Sigrid Ø. Mull, spune că nu au cifre exact despre câte întrebări primesc acum, faţă de anul trecut, dar că observă o mare diferenţă.

– Vedem o tendință foarte clară ca problemele financiare să fie un subiect din ce în ce mai frecvent menționat în toate serviciile noastre, spune Mull.

– În mod firesc, această dezvoltare ne îngrijorează . Spunem deseori că suntem un indicator de temperatură al societății, iar când acest subiect începe să fie tot mai frecvent, reflectă ceea ce ne preocupă noi, ca oameni.

Mă simt deznădăjduit pentru că am asemenea gânduri despre Crăciun și despre problemele financiare. Situația financiară este foarte proastă. Simt că am prea mult de plătit în comparație cu ceea ce am ca venit.

Mull spune că cei care contactează linia de asistență sunt îngrijorați de lucruri precum Crăciunul, chiria și factura la electricitate.

– Sau ar putea fi vorba despre provocări care apar ca urmare a unor probleme financiare. Pot exista probleme de relație, certuri și neînțelegeri în cadrul familiilor și cu cei din jurul tău, sentimente de rușine și griji legate de pierderea locului de muncă, pentru a numi câteva.

Multe emoții sunt legate de problemele financiare, iar experiența rușinii și a pierderii valorii de sine este, din păcate, puternică, spune Mull.

– De asemenea, știm destul de multe despre ce poate duce acest lucru în ceea ce privește bolile mintale, așa că aceasta este o problemă care devine mult mai profundă și vine în plus față de problemele pur practice, de exemplu, de a plăti factura de energie electrică.

„Stau și mă simt foarte neajutorat și rușinat. M-am luptat mult timp cu stima scăzută față de mine însumi. Lucrurile încep să se îmbunătățească, dar acum au atins din nou apogeul din cauza economiei. Simt că rușinea este atât de mare încât este ușor să ajung să gândesc cele mai „întunecate” gânduri.”

Trage un semnal de alarmă

Mai multe organizații care distribuie alimente gratuite au tras un semnal de alarmă cu privire la situație . Centrala pentru alimente observă o schimbare masivă după creșterea bruscă a prețului alimentelor, printre altele: familiile și gospodăriile care au trăit la limită vin acum la ei pentru a primi alimente distribuite.

VG a scris anterior despre tatăl a trei copii, Truls, care a luat o pungă de mâncare și, pentru prima dată , se teme de Crăciun.

Organizațiile povestesc despre părinți care mănâncă puțin în ultimele zile înainte de a primi plăți și că se raportează că în unele grupuri există o sărăcie reală și foamete.

Ministrul Copiilor și Familiei, Kjersti Toppe (Sp) a declarat pentru VG în urmă cu două săptămâni că este îngrijorată și de familiile cu copii care au probleme în această iarnă, dar consideră că guvernul a luat măsuri importante de redistribuire în bugetul de stat pentru anul viitor și măsuri de reducere a costurilor. pentru familiile cu copii în „epoca scumpirilor” în care trăim acum.

Ministrul copiilor și familiei, Kjersti Toppe, este neliniștită din cauza familiilor cu copii.

Acest lucru se aplică, printre altele, la creșterea alocației pentru copii pentru părinții singuri cu cel mai mic venit.

Printre alte măsuri, ea subliniază subvențiile pentru energie electrică și propunerea guvernului ca prețul maxim pentru grădinițe ar trebui să fie redus la 3.000 NOK anul viitor, pe lângă grădinița gratuită pentru al treilea copil începând cu 1 august. De asemenea, vor să țină alocația pentru copii în afara calculului prestațiilor sociale, ceea ce înseamnă că mai multe persoane vor putea primi acest sprijin.

sursa: vg.no


KIRKENS SOS TELEFON – Site-ul organizației

Linia pentru sănătate mintală / MENTAL HELSE

Linii de asistență disponibile în Norvegia

113 – Pentru situații de urgență


Linia de asistență pentru sănătate mintală

Telefon 116 123 (non-stop)

Dacă apelați linia de asistență și apăsați 2, veți ajunge la  Asistență pentru părinți

Serviciu de chat și serviciu de scris:  sidetmedord.no  (non-stop)


Mental Health Youth Help Chat pentru tinerii adulți

Mental Health Youth Help Chat este pentru tineri și adulți tineri, cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani. Aici poți vorbi cu un voluntar, complet anonim. Nicio problemă nu este prea mică și poți vorbi despre orice vrei.

Program: de luni până joi la ora 18:00-21:00


Numărul de telefon de urgență pentru copii și tineri

Telefon 116 111

Numărul de telefon de urgență este un număr de urgență pentru copii și tineri, la care apelează gratuit. 

Luați legătura dacă suferiți de violență domestică, sunteți expus la abuz, vă este frică de căsătorii forțate sau experimentați alte situații acute și dificile. 

Oferta se aplică și adulților care sunt îngrijorați de copii și tineri – sau bănuiesc că sunt expuși la violență și abuz.


KORS PÅ HALSEN (JUR CĂ NU SPUN NIMĂNUI)

Apelați, scrieți, discutați sau discutați (pentru oricine sub 18 ani)

Telefon 800 33 321 (luni–vineri 14–22). 

Chat-ul este deschis în fiecare zi de la 14:00 la 22:00 (și în weekend)

Serviciul este gratuit și puteți rămâne anonim .
Crucea Roșie  operează serviciul.


Telefon SOS al Bisericii

22 40 00 40 (non-stop)

Puteți discuta anonim cu Kirkens SOS la  www.soschat.no în  fiecare zi, între orele 18.30-22.30 (vineri până la 01:30). 

De asemenea, puteți scrie un mesaj SOS prin  www.kirkens-sos.no.  

Puteți rămâne anonim și veți primi un răspuns în 24 de ore.


Cea mai apropiată cameră de urgență

Telefon 116 117
(în zilele lucrătoare 16–22, weekend-uri și sărbători legale 12–20, Ajunul Crăciunului 12–16, ziua de Crăciun 12–20 și Revelion 12–18)


ABUP –  Departamentul pentru sănătatea mintală a copiilor și tinerilor, spitalul Sørlandet HF

Site-ul web cu informații despre evaluare, timp de așteptare și multe altele  pentru copiii și tinerii până la 18 ani.


Advokatvakten

Advokatvakten este o ofertă gratuită pe care o găsiți în mai multe locuri din țară. Aici vă puteți prezenta și obține până la 30 de minute de ajutor juridic gratuit de la membrii Asociației Baroului Norvegian.


Alternativă la violență (ATV)

Un serviciu de tratament profesional pentru adulți și tineri care practică violența. ATV are și servicii pentru adulți, copii și tineri care au fost expuși violenței în familie. ATV oferă consiliere, predare și îndrumare profesioniștilor.


Amathea

Telefon 90 65 90 60 (de luni până vineri 8:00–20:00)
Îndrumări în caz de incertitudine cu privire la sarcină.


Alcoolicii Anonimi AA

Telefon 911 77 770 (în zilele lucrătoare 11–15 și toate zilele 18–22)


Angstringen – Linia telefonică pentru cei cu angoasă

Telefon 22 22 35 30 (luni–joi 10–13)


Arbeidslivstelefonen Linia telefonica pentru viața muncii

Telefon 22 56 67 00
Condus de Mental Health


Aurora – asociatie de sprijin pentru persoanele cu probleme de sanatate mintala

Telefon birou: 22 20 99 83 cu raspuns
Alte intrebari, mobil: 476 51 108


Avocatul pentru copii

Telefon 22 99 39 50 (luni–vineri 8:00-15:00)
Întreabă Avocatul pentru copii (pentru tine care ai vârsta sub 18 ani)


Copii și rude tinere

Tel 90 90 48 48
Oferă ajutor prin telefon, chat și e-mail.
Vezi  site-ul web  pentru orele de deschidere.


BaRsnakk

Serviciul de chat pentru copiii dependenților de droguri
(de luni până miercuri 17–20)


Linia bipolară

Telefon 21 99 65 00 (luni-miercuri între orele 17:00-20:00)

Linie de asistență anonimă pentru persoanele cu tulburări bipolare și rudele acestora. Răspuns de experți voluntari cu experiență care au ei înșiși diagnosticul sau sunt rude

Centrul de resurse DIXI pentruvictimele violului

Telefon 22 44 40 50 (de luni până vineri 09:00–15:00 (joi 10:00–15:00)


Contactul dopajului

Telefon 800 50 200
Un telefon pentru cei care au întrebări despre dopaj.
De asemenea, puteți trimite  e- mail  sau  chat .


După adopție

Îndrumare și servicii cu prag scăzut pentru toți adoptații și pentru toate familiile care au adoptat, o „primă oprire” cu cunoștințe și o privire de ansamblu asupra agențiilor relevante care există.


Telefon: 38 10 59 52
E-mail:  post@etteradopsjon.no


Linia de asistență a Federației pentru persoane trans în Norvegia (FTPN)

Telefon: 911 27 454


Hjelpkilden Norge

Organizație voluntară care ajută și sprijină oamenii în procesele prin care trec atunci când doresc să iasă dintr-o organizație religioasă.


Telefon, chat și alte servicii de ajutor


Hjelp til Hjelp

Website cu intenția de a facilita căutarea de îngrijiri de sănătate mintală, indiferent de locul în care locuiți.


Linia de asistență pentru dependenții de jocuri de noroc

Telefon 800 80 040 (toate zilele 9–18)
Chatul  este deschis în zilele lucrătoare de la 11 la 15


ichatten

(Chat deschis luni și joi la 17–20)

La ichatten veți întâlni adulți încrezători care sunt profesioniști cu educație sexuală ulterioară sau competențe trans. Ei răspund la întrebările dvs. despre gen și identitatea de gen, indiferent de locul în care locuiți în țară.


Telefon de informare (Corona)

Telefon 815 55 015


Ivareta – rude afectate de dependența de droguri

Telefon 800 40 567

Este construit pe munca de la egal la egal, adică cei care gestionează apelul trebuie să aibă bune cunoștințe și experiență de rudă. Aici puteți obține răspunsuri la întrebări specifice și o ieșire pentru griji și frustrare.


Jusschat (Tineri cu sănătate mintală)

În Jusschat primești ajutor pentru rezolvarea întrebărilor juridice – complet gratuit! Jusschat este un serviciu de asistență juridică cu prag redus, operat de Mental Helse Ungdom și oferă îndrumări juridice prin chat și telefon în fiecare marți și joi între orele 18.00 – 21.00 (cu excepția sărbătorilor etc.). Nu este necesar să furnizați informații personale pentru a primi îndrumare.


Jentevakta

Jentevakta este un serviciu anonim de chat și telefon pentru fete tinere.
Program: luni–joi 19–22
Număr de telefon luni și miercuri: 73521000, marți și joi 47707165


Sprijin de la egal la egal, oferte pentru soldați, veterani și familiile acestora

Telefon 800 48 500 (non-stop)


KAST (Achiziție de servicii sexuale)

KAST este un serviciu de chat gratuit și complet anonim pentru tine care cumperi servicii sexuale.


Centrul de Resurse al Bisericii împotriva violenței și abuzului sexual

Telefon 23 22 79 30


Busola  (Crucea Albastră)

Oferă terapie și consiliere tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 35 de ani care au crescut alături de părinți cu probleme de alcool sau alte droguri.


Serviciul de consiliere al Asociației Împotriva Cancerului

Asociația împotriva cancerului răspunde la toate întrebările despre cancer, indiferent de situația în care vă aflați.

Serviciul este gratuit și puteți rămâne anonim. 

Vorbim norvegiană și engleză. 

Ajutăm atât adulții, cât și copiii.

Chat  luni–vineri 09.00–15.45


Centru de criză
O ofertă pentru dumneavoastră care sunteți expus la violență sau abuz din partea unui partener, familie sau al altora cu care aveți o relație apropiată. Nu trebuie să vă aflați într-o criză acută pentru a obține ajutor la centrul de criză. Centrele oferă protecție, siguranță, consiliere și îndrumare femeilor, bărbaților și copiilor. Găsiți  centrul cel mai apropiat de dvs.


Asociația națională We Shall Overcome (WSO)
Telefon 22 41 35 90 (luni, miercuri și vineri 12–15)
Asociație de sprijin pentru persoanele din psihiatrie și prietenii lor


LEVE Asociația Națională pentru Supraviețuitorii Sinuciderii
Acceptă întrebări prin e-mail: post@leve.no sau la telefon 22 36 17 00 (în zilele lucrătoare 9:00-15:00)


LFSS – Asociația Națională pentru Prevenirea Autovătămării și Sinuciderii
Telefon 955 20 848
Luni – Joi la 12–18, duminica la 17–21
Chat : marți la 16–19 și duminica la 17–21
Serviciile LFSS sunt asigurate de persoane cu experiență proprie.


Link Oslo – Centrul de autoajutorare și voluntariat
Telefon 22 96 15 40 (în zilele lucrătoare 9–15)


NA – Narcotici Anonimi în Norvegia
Telefon 905 29 359 (luni–vineri între orele 17:00–19:00)


Linia de demență a Asociației Naționale
Telefon 23 12 00 40 (în zilele lucrătoare 9:00-15:00)


Centrul de orientare NKS pentru rudele persoanelor cu dependență și tulburări mintale
Ofertă gratuită cu prag scăzut. Îndrumarea este oferită prin discuții de grup și discuții individuale. O prezentare generală cu numerele de telefon pentru diferitele centre regionale poate fi găsită în linkul din titlul de mai sus.


OA Norvegia – overeaters anonimi
Telefon 901 55 748 (joi 19-21)


Overgrep.no
Pagina de resurse cu întrebări și răspunsuri despre abuzul sexual. Pentru victime și rude apropiate.


Papillon
Chat pentru tinerii care trăiesc sub control social negativ sau au nevoie de conversație, sfaturi sau îndrumări. Condus de asistenți sociali și sanitari.


Avocatul poporului pentru pacienți și utilizatori
Avocatul poporului ajută pacienții, utilizatorii și rudele cu sfaturi, îndrumare și asistență. Orice ajutor de la ei este gratuit și sunt legați de confidențialitate. Puteți contacta unul dintre birourile ombudsmanului lor și puteți obține sfaturi și îndrumări cu privire la situația dvs.


Prosenteret
Ajutor gratuit pentru persoanele care au experiență în vânzarea sau schimbul de sex. Oferă sfaturi, apeluri de asistență, asistență practică și ajutor cu dispozitivul de asistență, asistență juridică din partea partenerilor. Drop-in, programari, consiliere telefonica. Ei împărtășesc gratuit prezervative, mufe și anticoncepționale oamenilor din Oslo. Puteți rămâne anonim, iar ei au datoria de confidențialitate.


Centrul pentru rude

Site-ul web și  linia de asistență  pentru rude din toate grupele de vârstă. Avem și un  program de formare  pentru profesioniști.


Linia de urgență pentru consilierea apropiaților (rude), PIO-Pårørendesenteret din Oslo

Telefon 22 49 19 22, luni-vineri 10-15, marți 11-19


Reforma – centru de resurse pentru bărbați
Mannstelefonen 22 34 09 60 (în zilele lucrătoare 17–20)


Linia de urgență pentru drepturi
Telefon 21 45 60 07 (marți și joi de la 18:00 la 21:00)


ROS – Sfaturi privind tulburările de alimentație
Telefon: 948 17 818
Email: info@nettros.no
Chat:  nettros.no


Linia de urgență pentru droguri
Telefon 915 08588 (în zilele lucrătoare 11:00-18:00) sau  chat


Linia telefonică telefonică a Crucii Roșii privind căsătoriile forțate
Telefon 815 55 201 (de luni până vineri, între orele 9:00-16:00)
Linie de asistență care oferă informații și îndrumări cu privire la modul de a face față situațiilor în care au loc căsătoriile forțate, mutilarea genitală și violența legată de onoare.


Consilieri adulți pentru copii

Aveți întrebări despre copii și tineri sau aveți nevoie de cineva cu care să vă consultați? 

Adulții pentru copii răspund în scris la toate tipurile de întrebări, de la provocări cotidiene, cum ar fi somnul și stabilirea limitelor, până la cele mai grave, cum ar fi hărțuirea și doliu.


Abuz sexual – Linie telefonică națională pentru victimele incestului și abuzului sexual și rudele acestora

Telefon 800 57 000 (deschis 24 de ore pe zi)


Sex și societate

Telefon 22 99 39 00
serviciu de chat
Consultați site-ul web pentru orele de deschidere telefon și chat
E-mail: post@sexogsamfunn.no


SnakkLitt


Chat  și telefon 22 04 04 99
Orar de deschidere: În fiecare zi 9–23
SnakkLitt este un serviciu de telefon și chat anonim pentru oricine dorește să discute cu cineva.


TalkAboutMobbing

Un serviciu de chat anonim în care oricine este afectat de agresiune îi poate contacta.

Duminică-joi 15–21


Snakkompsyken

Snakkompsyken.no este o ofertă de la Blå Kors pentru copii și tineri din toată Norvegia.
Orar de deschidere: duminică–joi, 15–21


Asociația pentru Tulburări de Alimentație (fostă IKS)
Telefon 22 94 00 10
Luni, Marți și Vineri la 9–16 (închis între orele 11.30 și 12.15)


Centrul SSMM pentru bărbați abuzați sexual
Telefon 22 42 42 02


Proiectul Steroizi / Spitalul Universitar Oslo
Oferim sesiuni de informare despre tratamentul oferit utilizatorilor și rudelor acestora după utilizarea steroizilor anabolizanți.


Linia de asistență pentru victimele infracțiunilor
Telefon 800 40 008
Oricine este afectat de fapte penale, fie direct, fie ca rudă, poate contacta linia de asistență pentru sprijin, consiliere și îndrumare.


Telefonvenn.no
Un serviciu telefonic în colaborare cu Centrele de Voluntariat din Norvegia pentru oricine are nevoie de cineva cu care să vorbească. Scopul ofertei este de a contracara singurătatea și de a crea securitate.


Detectarea precoce și tratamentul psihozei
Telefon 51 51 59 59
Oferă sfaturi și îndrumări dacă sunteți îngrijorat că dumneavoastră sau cineva pe care îl cunoașteți aveți probleme de sănătate mintală.


Linia telefonică de asistență
pentru cei afectați de tinitus, operată de educatori audio.
Telefon 32 22 65 32 (în zilele lucrătoare 9–11)


Ung.no – canalul public de informare pentru tineri
Întrebări și răspunsuri


Ungdomstelefonen
Tinerii adulți răspund la întrebări despre gen, sexualitate și identitate
Telefon 400 00 777 (marți–joi 18–22)
chat  (duminică–joi 18–22)


Rude tinere
Un site web conceput pentru (și cu) copii care sunt rude. Toți cei care răspund la chat, telefon, SMS și scrisori sunt profesioniști cu datoria de confidențialitate.


Tineret, dependență și sănătate mintală
Cineva cu care să discutăm despre dependență și sănătate mintală pentru tineri
Tel. 37 02 00 02


Unghjelp.no
Serviciu la nivel național pentru și de către tineri.
Chat  (marți, joi și duminică 20-22)


Ungprat.no/City Changers
City Changers oferă un serviciu anonim de apeluri rapide și gratuite copiilor și tinerilor cu vârsta între 12 și 29 de ani care au nevoie de cineva cu care să vorbească. Trimite SMS „Chat” la 2474 și te vor conecta cu un partener de conversație în 24 de ore. Este o organizație de voluntariat alcătuită din oameni angajați, cu pregătire medicală/pedagogică. Oferta este valabilă doar în Agder.


Centrele de orientare pentru rudele dependenților de droguri
Telefon 400 31 093
Conduse de NKS și este un serviciu profesional cu prag scăzut pentru rudele dependenților de droguri.


Protecția persoanelor în vârstă
Telefon național de contact 800 30 196
luni–vineri 09–15


Vă credem / Împreună împotriva violului
Lucrează pentru a preveni violul, a descoperi crimele și abuzurile sexuale, pentru a consolida securitatea juridică și pentru a avea grijă de victimele violului și rudele lor apropiate.


Linia telefonică pentru violență și abuz (VO)
Telefon 116 006 (24/7)
Vo este o linie de asistență pentru cei care suferă de violență sau abuz în relațiile apropiate.


Youchat
(luni și joi 17.30–20.30)
Youchat este un serviciu de chat pentru tineri cu vârsta între 13 și 25 de ani, în care tinerii adulți queer răspund și vorbesc despre orice, de la sex și îndrăgostire până la droguri și hărțuire.


Consultanță financiară și consiliere privind datorii (NAV)
Telefon 55 55 33 39 (în zilele lucrătoare 9-15)
Chat  în zilele lucrătoare 10-15 (14.30 joia)


Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu