Muncă

Contractul colectiv de munca 2022 – Faza finala a negocierilor dintre Fellesforbundet si sectorul Contructiilor

Scris de Daniel Solheim

In aceste momente se desfasoara medierea in ce priveste acordul comun pentru sectorul constructiilor iar partile se afla in mediere peste limita de timp.

Sindicatul Fellesforbundet si Byggenæringens Landsforening (Uniuniea afacerilor din constructii) BNL se afla acum in mediere impusa la Mediatorul national. Partile au avut termen sa ajunga la un acord comun pentru sectorul constructiilor pana la miezul noptii, luni 4 aprilie.

Partile au decis, in noaptea spre marti, sa continue mediera in timp suplimentar. Medierea se desfasoara si in acest moment. Angajatii vor putea sa se prezinte in mod normal la munca.

Acordul comun pentru sectorul constructiilor este cel mai mare contract colectiv de munca din constructii si cuprinde 18.000 din membrii sindicatului Fellesforbundet. 16200 de angajati din sectorul constructiilor vor putea intra in greva in cazul in care partile nu ajung la un consens.

Fellesforbundet a mers la negocieri cu cerinte legate de o mai mare seriozidate, folosirea in mai mare masura a salariului in acord, egalitate mai mare si masuri care sa sprijine recrutarea muncitorilor in constructii. Liderul negociator din partea Fellesforbundet este Per Skau.


Informatie care membrii de sindicat care sunt cuprinsi in acest acord

  • au fost trimise liste cu muncitorii care vor intra in greva in cazul unui conflict
  • pe site-ul Fellesforbundet vei fi actualizat in legatura cu negocierile
  • in cazul in care medierea continua, toti se prezinta la munca, cu exceptia situatiilor in care se decide altfel
  • in cazul unui conflict de munca, vei fi informat pe site-ul Fellesforbundet. Trimitem, de asemenea, SMS catre toti membrii care si-au inregistrat numarul de telefon
  • In cazul unui conflict de munca te vei raporta la mesajele pe care le primesti de la departamentul in care lucrezi si de la liderii de sindicat.

sursa: Fellesforbundet.no

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu