Muncă

Doresti sa devii sofer profesionist? Posten Bring si Adecco platesc doua treimi din cheltuieli si garanteaza angajare pe termen nelimitat

Scris de Daniel Solheim

Criza de soferi este profunda, atat in Norvegia cat si la nivel international. Compania Postei are nevoie anual de aproximativ 100 de soferi noi in urmatorii ani – drept urmare, ia masuri.

Un amestec bun: La Posten Bring vei vedea atat masini rosii cat si verzi, electrice, cu biogaz sau motorina, in transportul de lunga distanta sau pe distante scurte. (foto Posten Norge)
O formare profesionala greu de realizat (datorita pretului) – va fi platita:

Nu vom intra acum in detalii privind cauzele penuriei de soferi in acest articol, dar putem constata ca Posten Bring implementeaza masuri efective.

Mesajul zilei este ca Adecco si Posten Bring initiaza o colaborare prin care cauta noi soferi profesionisti, cele doua companii platesc cea mai mare parte a cheltuielilor pentru obtinerea permisului de conducere si garanteaza pentru o angajare pe termen nedeterminat (fast ansettelse).

40 de soferi noi pe an

– Incepem acum o ofensiva masiva. Impreuna cu Adecco platim doua treimi din cheltuielile pentru obtinerea permisului de conducere pentru camion, cat. C sau CE. Prin aceasta campanie speram sa formam profesional si sa angajam aproximativ 40 de soferi noi pe an.

Candidatii vor trece printr-o formare profesionala adaptata individual care va fi pregatita in colaborare cu scoala de soferi Learn. Aceasta masura vine in plus pe langa cei pe care ii vom alatura echipei prin recrutarea normala si o initiativa orientata si spre tinerii aflati in perioada de ucenicie, spune Kenneth Tjønndal Pettersen, ofiter de presa in cadrul Posten Norge.

Posten Bring ofera servicii de posta si logistica in toata tara. Soferii profesionisti au rute de distributie atat pentru transportul de lunga distanta cat si pentru distante scurte.

Este nevoie de 3000 de soferi profesionisti in Norvegia

Este nevoie de aproximativ 3000 de soferi profesionisti (noi – nota redactiei) pe an, in anii urmatori. Acest proiect este una din cele mai importante initiative din campul muncii din Norvegia in vederea reducerii dezechilibrului de competente. Ceea ce facem acum este sa usuram alegerea profesiei de sofer profesionist prin a face mai accesibil biletul de intrare (reducerea cheltuielii pentru obtinerea unui permis de sofer profesionist – nota trad. ), spune Torben Sneve, managerul companiei Adecco.

Posten Bring detine in prezent aproximativ 900 de camioane si 2700 de furgoane in Norvegia.

sursa: tungt.no

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

4 Comentarii

Lasă un comentariu