Muncă

Majorare cu 13 coroane/oră a salariilor pentru toți șoferii de autobuze – Rezultatul negocierilor dintre NHO și LO/YS

Scris de Daniel Solheim

Decontul salarial pentru șoferii de autobuze a fost finalizat și aceștia vor primi cu 13 coroane mai mult la oră. Asta înseamnă o creștere salarială pe an cu peste 25.000 de coroane, astfel încât un șofer de autobuz poate avea un salariu brut de până la 550.000 coroane /an.

Suma de 13 coroane/oră vine de la faptul că NHO și federațiile sindicale ale angajaților LO și YS (yrkesorganisasjonenes sentralforbund) au ajuns la un acord în privința unui supliment general de 8,50 de coroane la oră. Deja în cadrul decontului salarial negociat în 2022 a existat un consens în legătură cu faptul că șoferii de autobuze urmeau să primească o majorare salarială de 4,50 coroane la oră în 2023 pentru a compensa faptul că nu există negocieri locale în urma unui decont intermediar.

– Această majorare substanțială trebuie văzută ca o recunoaștere a rolului comunitar important al șoferilor de autobuze. În plus, sperăm că majorarea salarială va contribui la păstrarea șoferilor pricepuți și la recrutarea de noi angajați, spune directorul executiv din cadrul NHO Transport, Jon H. Stordrange.

În urmă cu două zile a fost finalizat acordul dintre LO Stat și Spekter, în urma căruia, șoferii de autobuze din domeniul companiilor de stat au obținut majorări salarialecitește aici (articol în limba română)

sursa: NTB.no

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu