Muncă

Posten Bring: Facand referire la cerintele din ce in ce mai stricte, angajeaza 200 de soferi pentru autoutilitare

Scris de Daniel Solheim

Se pare ca eforturile pentru a face ordine in industria transporturilor cu furgoane incep sa dea rezultate. Posten Bring face referire la „cerinte din ce in ce mai stricte de sustenabilitate sociala si conditii decente de munca din partea clientilor, beneficiarilor si societatii”

Activitate masiva de recrutare pentru compania de transporturi Posten Bring – multi pot sa se astepte la posibilitatea unui loc de munca pe perioada nedeterminata si posibilitati de cariera.

In imbunatatire in domeniului serviciilor de curierat: – Eforturile autoritatilor si ale sindicatelor si organizatiilor din industria transporturilor, in vederea imbunatatirii conditiilor din sectorul transportului mediu (furgoane) au fost mentinute o perioada indelungata.

Mesajul zilei din partea Posten Bring este primul semnal cu adevarat important despre faptul ca aceste eforturi incep sa aduca roade. Posten Bring scrie urmatoarele in comunicatul de presa:

„Acum, Posten si Bring lanseaza o initiativa pentru soferi proprii pentru auoutilitare si in domeniul curieratului. Cresterea operatiunilor pentru acest domeniu incepe cu recrutarea a 200 de soferi de autoutilitare si achizitionarea a 100 de autoutilitare noi. Piata autoutilitarelor este in dezvoltare. Se impun tot timpul cerinte mai severe in ce priveste sustenabilitatea sociala si conditii decente de munca din partea clientilor, beneficiarilor si a societatii.

– Dorim sa impunem un nou standard in segmentul autoutilitarelor. Prin a trece la angajarea propriilor nostri soferi de autoutilitare, vom avea un control mai bun asupra intregului lant de valori si o trecere mai rapida la autoutilitare fara emisii de carbon. Soferii vor fi salariati conform acordului-cadru colectiv si vor avea posibilitati de cariera. Aceasta este solutie la care am ajuns si in urma dialogului cu uniunea sindicatelor Fagforbundet, spune managerul Postei, Tone Wille.

Cei 200 de soferi noi pentru autoutilitare vor fi angajati in segmentul de transporturi al companiei, care isi extinde acum aria de munca. Posten informeaza ca anunturile cu locuri de munca sunt deja publicate pentru zona Oslo.

Soferii liber profesionisti si cei cu ENK, care au avut pana acum comenzi pentru Bring sunt incurajati in mod special sa aplice pentru noile posturi de soferi.

Posten informeaza ca va folosi si in continuare unii transportatori externi, dar multe din contracte vor fi reziliate odata cu cresterea capacitatii segmentului propriu de transport.”


Pe link-ul de mai jos poti accesa posturile libere din cadrul Posten Bring:

https://www.postennorge.no/jobb/ledige-stillinger

sau apasa pe poza de mai jos:

https://www.postennorge.no/jobb/ledige-stillinger

Au cerut guvernului o reglemenetare – dureaza prea mult timp

Posten afirma ca, impreuna cu uniunea sindicatelor Fagborbundet, la inceputul acestui an, au cert guvernului sa reglementeze conditiile de munca din segmentul de transporturi nereglementat al autoutilitarelor din Norvegia, asa cum este cazul in Suedia si Danemarca, dar observa ca aceste lucru dureaza prea mult timp.

– Din acest motiv alegem acum sa implementam schimbari in propriile noastre operatiuni. Cu toate acestea, este important ca autoritatile sa accelereze activitatea de reglementare, astfel incat sa existe conditii egale de concurenta si predictibilitate pentru toata lumea, spuen Wille.

Dar Posten nu angajează pentru absolut toate nevoile. În viitor, Posten va folosi și transportatori externi, dacă este necesar – in aceste cazuri fiind vorba de furnizori predefiniti care îndeplinesc cerințele grupului și liniile directoare etice. 


Cine este angajatorul?

Noi soferi de autoutilitare de la Posten si Bring vor fi angajati in compania Posten Bring Bildrift AS (anterior Bring Transportløsninger AS) informeaza Posten, dar redactia nu a inregistrat inca o modificare a numelui companiei in registrele publice, potrivit facsimilei de mai jos de pe Proff.no. Compania care livreaza segmentul de transport greu va fi extinsa cu soferii de autoutilitare pentru livrare la domiciliu si curierat. Posten informeaza ca aceasta companie are acord-rama colectiv cu uniunea sindicala Fagforbundet.


sursa: tungt.no

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

2 Comentarii

    • Buna,

      cred ca este evident ca o scolarizare pe teritoriul Norvegiei nu poate fi facuta in alta tara. Nu stiu care sunt conditiile pentru aceasta scolarizare dar sunt sigur ca una din ele este sa te afli pe teritoriul Norvegiei si, evident, sa fii inregistrat (cu documente in regula).

Lasă un comentariu