UDI

TOATE PUNCTELE DE TRECERE A FRONTIEREI NORVEGIENE VOR FI DESCHISE INCEPAND DIN 6. OCTOMBRIE

Scris de Daniel Solheim

Guvernul a decis deschiderea tututor punctelor de trecere a frontierei Norvegiei cu incepere de la miezul noptii, in noaptea spre miercuri, 6. octombrie.

Din acelasi moment se introduce o modificare pentru calatorii care vin in Norvegia si au obligatia de a se testa.

Calatorii care au obligatia de a se testa vor trebui, in continuare, sa se testeze la granita.

Daca la punctul de trecere nu exista statie de testare sau aceasta este inchisa, persoana trebuie sa se testeze cu un test antigen rapid la o statie de testare publica cat mai curand posibil, in decurs de 24 de ore de la sosirea in Norvegia. Modificarea intra in vigoare cu incepere la miezul noptii, in noaptea spre miercuri, 6. octombrie.

Cerinta de testare va ramane in vigoare la punctele de frontiera unde exista statii de testare. Acest lucru va fi valabil pe toate aeroporturile cu trafic aerian international, la Svinesund si la Storskog.

Persoanele care nu au un certificat corona valabil, au obligatia de a se testa in cazul in care vin din tari sau regiuni cu obligativitate de carantina.

Municipalitatile din Norvegia trebuie sa fie pregatite in vederea calatorilor care au obligatia sa se testeze in decurs de 24 de ore de la intrarea in Norvegia.

Municipalitatile au fost informate separat de catre Directia de Sanatate.

La inceputul saptamanii vor fi furnizate informatii suplimentare cu privire la deschiderea granitelor saptamana viitoare.

sursa: Guvernul Norvegiei

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu