Oana Sandu își lansează în luna decembrie a acestui an, la Editura Coresi, romanul de debut intitulat „Dialoguri cu primul meu soț și iubirea de după divorț”.


Cine este Oana Sandu?
Despre autoare aflăm că este absolventă a Facultății de Litere, la Universitatea din București și lucrează ca prim consilier executiv în cadrul STAF (Statsforvalterens fellestjenester) din Norvegia.
În paralel, a doua sa activitate este cea de consilier de dezvoltare personală, prin tehnici de programare neurolingvistică – NLP.
Oana a ales să folosească, în mod constant, instrumentele pe care această disciplină dezvoltată din psihologie i le pune la dispoziție, atât pentru a cultiva relația cu ea însăși, cât și pentru a lucra cu oamenii.
Cardurile schimbării
Pornind de la cunoașterea acumulată ( atât teoretică cât și practică) pe care a trecut-o ulterior prin propriile filtre, ea și-a exersat, în primă fază, talentul de autor prin crearea Cardurilor schimbării – un concept sinteză a tehnicilor de dezvoltare personală pe care le-a aplicat cu succes de-a lungul timpului.

Intenția sa a fost să conceapă un instrument ajutător pentru cei care-și doresc să aplice mai ușor în propria viață informația pe care o găsesc în căutările ce țin de împlinire personală și profesională.
Pentru că așa cum susține ea, există tendința de a ne poticni în a aplica ceea ce citim, vedem, auzim și descoperim pe drumul către cea mai bună versiune a noastră.
Doar aplicând putem face schimbările necesare, mărturisește Oana, și practica are darul de a-l transforma pe a cunoaște în a ști, dezbrăcându-l de cunoștințe și îmbrăcându-l în știință.
Debutul literar – „Dialoguri cu primul meu soț – și iubirea de dupa divorț”
Îmi doresc ca cititorii, să-și culeagă ROD-ul odată cu parcurgerea acestei călătorii literare … cu mare DOR de ei
Oana Sandu
Romanul cu accente autobiografice „Dialoguri cu primul meu soț – și iubirea de după divorț” vine, în complementaritatea cardurilor, să dezvăluie cititorilor o poveste de viață tulburătoare care se constituie în cel mai solid argument al călătoriei spre sinele fiecăruia dintre noi.
”Citește-mi cartea, descoperă-mi inima” este motto-ul acestui roman purtător al unor contexte limită prin care autoarea a trecut: divorțul, boala – endometrioză, neîmplinirea ca femeie – mamă, experiența străinătății și care s-au arătat ulterior a fi cei mai buni ghizi pe calea evoluției sale.
„Narațiunea surprinde radiografia unor ani în care protagonista este nimeni alta decât inima mea. Ipostazele în care ea se lasă dezvelită sunt următoarele: inima îndrăgostită, inima emigrantă, inima frântă, inima vindecată. Tot ce am scris reprezintă un rod al sufletului meu, un copil simbolic a cărui facere a stat sub influența cifrei 9 (care este, de altfel, și cifra destinului meu). Pentru ca această carte să se nască am avut nevoie de nouă luni intense în care orice răgaz am prins l-am dedicat scrisului” ne povesteste Oana.
Aflăm că romanul a fost scris aproape integral în Norvegia, țară în care autoarea a locuit mai bine de treisprezece ani.
De altfel, despre procesul de integrare și adaptare pe tărâm scandinav și cum a gestionat provocările apărute, Oana dezvăluie mai multe într-unul dintre cele opt capitole ale romanului, capitol intitulat „Cantonament în Norvegia”.

După lansarea din România, în semn de mulțumire pentru țara care a adoptat-o atâția ani, autoarea intenționează să publice acest roman și în limba norvegiană.
Precomenzile pentru această carte în curs de apariție se pot face deja, atât din România cât și din străinătate, accesând linkul de mai jos:

Primele 100 de exemplare comandate vor avea autograful autoarei.

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator
https://www.librariacoresi.ro/shop/978-606-996-895-6-dialoguri-cu-primul-meu-sot-si-iubirea-de-dupa-divort-roman-autobiografic-2038#attr=