Media Sănătate Știri

52 de persoane infectate intr-un focar de infectie in Kristiansand

Scris de Daniel Solheim

Un focar de infectie dintr-un bloc de locuinte in Kristiansand a dus la depistarea pozitiva cu covid-19 a 52 de persoane. Municipalitatea crede ca focarul de infectie este sub control.

Modalitatea de infectie este cunoscuta pentru 50 din cele 52 de persoane infectate si de aceea, municipalitatea crede ca detine controlul asupra situatiei, anunta publicatia Fædrelandsvennen.

Contactul social combinat cu o varianta mutanta mai contagioasa a virusului este probabil motivul pentru care acest focar de infectie este atat de mare.

– Acest focar este unul din cele mai mari din Kristiansand. Dar au fost mai multe persoane infectate in acest focar care apartin anturajului persoanelor toxicomane, spune medicul municipal adjunct Priscilla Hilton de la Municipalitatea Kristiansand.

Un bloc de locuinte este epicentrul focarului de infectie. Prin cartografiere s-a stabilit ca infectia a fost raspandita de acolo la mai multe adrese din oras, in primul rand prin contacti apropiati acasa la persoanele afectate. In plus, se mai aminteste si de dificultati de limba.

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu