Media Sănătate Știri

Diseminarea virala in crestere in Suedia

Scris de Daniel Solheim

De vineri pana acum au fost inregistrate 19.105 cazuri noi de infectii cu covid-19 in Suedia.

Situatia pare sa se inrautateasca in totate tara. Epidemiologul Anders Tegnell este ingrijorat.

Avem in continuare o crestere a numarului de infectii in Suedia. Este definitiv vorba de o diseminare virala foarte mare si o situatie ingrijoratoare, spune Tegnell. El mai adauga ca numarul de infectii creste in toate grupele de varsta.

– Avand in vedere diseminarea virala mare, vreau sa pun accent pe ceea ce este fundamental si cat de important este sa se mentina distanta. Acesta este conceptul de baza pentru a te proteja si pentru a reduce infectia. Este important sa muncim de-acasa in masura in care este posibil, spune epidemiologul de stat, care mai subliniaza ca multe din cazurile de infectie se intampla acasa sau la locul de munca.

De vineri pana acum au decedat 39 de persoane in legatura cu pandemia, in Suedia. Pandemia a luat pana acum 13.660 de vieti in tara. In total au fost depistate 846.506 de cazuri de infectie, 19.105 dintre acestea in ultimele zile, informeaza Folkhälsmyndigheten.

Toate regiunile din Suedia anunta ca se asteapta la o inrautatire a situatiei in urmatoarele zile si pentru perioada care urmeaza.

– Asta demonstreaza gravitatea situatiei si ca pandemia afecteaza intreaga tara intr-un mod foarte serios, spune seful de sectiune al Socialstyrelsen, Thomas Lindén.

https://direkte.vg.no/coronaviruset/news/smittespredningen-oeker-i-sverige.St6v1mNRv?utm_source=vgfront&utm_content=hovedlopet_row7_pos1

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu