Media Sănătate Știri

Doua milioane de doze suplimentare in vara.

Scris de Daniel Solheim

Toti vor fi vaccinati mai devreme.

Norvegia este pe cale sa primeasca doua milioane de doze suplimentare ale vaccinului Pfizer in cursul lunilor iunie, iulie si august.

Directorul pentru preventia infectiilor al FHI, Geir Bukholm informeaza VG despre acest lucru.

Primim tot timpul actualizari in legatura cu mai multe doze de la Pfizer. Este foarte bine ca vin atat de multe doze si asta ne face sa fim foarte optimisti in legatura cu satisfacerea nevoilor pentru vaccin cat se poate de repede.

Ce inseamna asta pentru data la care populatia norvegiana va primi prima doza?

Asta inseamna ca toti vor fi vaccinati mai devreme. Nu am apucat inca sa calculam cu cat mai devreme va fi. Vom actualiza programul de vaccinare imediat dupa ce primim confirmarea datelor la care se vor face livrarile.

FHI doreste renuntarea definitiva la AstraZeneca.

Stirea vine a doua zi dupa ce FHI a propus scoaterea definitiva a vaccinului AstraZeneca din programul norvegian de vaccinare, datorita riscului de reactii adverse cu trombi. Danemarca a decis acelasi lucru.

Guvernul norvegian nu a dorit sa concluzioneze la fel de categoric, dar acum cand vaccinul Johnson & Johnson este oprit in Europa datorita unor probleme asemanatoare, multi s-au temut de consecintele asupra progresiei programului norvegian de vaccinare.

In total au fost inregistrate sapte astfel de cazuri si un deces, printre aproximativ 7,2 milioane de americani care au fost inoculati cu vaccinul Johnson & Johnson. Toate persoanele care au dezvoltat reactii adverse cu trombi erau femei.

Un comitet de consultanta de pe langa institutul de sanatate publica american s-a intalnit miercuri, iar dupa lungi dezbateri, comitetul a ajuns la concluzia ca are nevoie de mai mult timp pentru a investiga cazurile, De aceea, comitetul nu va da nici o recomandare in legatura cu vaccinul, pana la o noua intalnire, care va avea loc in urmaorele sapte pana la zece zile, a anuntat ieri publicatia New York Times.

Simptomele se aseamana cu simptomele depistate la unele persoane care au fost vaccinate cu AstraZeneca, printre altele din Norvegia, a spus directorul CDC Rochelle Walensky inainte de sedinta de miercuri.

Intarzieri.

In cazul in care ambele vaccinuri vor fi scoase din program aici in Norvegia, este de asteptat ca persoanele din categoria de varsta 18 – 44 de ani sa aiba cea mai lunga perioada de intarziere, care ar fi de sapte saptamani.

Astfel, ultimele persoane din aceasta grupa vor fi vaccinate in septembrie, in cazul in care vor fi folosite doar vaccinurile mARN, Pfizer si Moderna, care raman in program.

Doua milioane de doze suplimentare.

Vestea buna de la Pfizer vine pe langa alte vesti bune:

De dinainte era cunoscut faptul ca Norvegia va primi 550.000 de doze in plus de la Pfizer in al doilea semestru. Cifra confirmata este acum de 592.000 de doze.

Pe langa acestea, vor mai fi livrate 700.000 de doze in plus in iulie si inca 700.000 de doze suplimentare in august.

In total vor fi doua milioane de doze suplimentare de vaccin Pfizer in iunie, iulie si august.

sursa: https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/BlPG60/to-millioner-ekstra-doser-i-sommer-alle-blir-vaksinert-mye-tidligere?utm_source=vgfront&utm_content=hovedlopet_row15_pos1

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu