Sănătate

Harta actualizata a calatoriilor din Europa spre Norvegia

Scris de Daniel Solheim

Harta actualizata pentru tarile si regiunile Europei , luni 30.08.2021

Toate persoanele care vin in Norvegia din strainatate, cu exceptia tarilor/zonelor din SEE/Schengen care au o diseminare virala suficient de scazuta (tarile/regiunile verzi) trebuie sa intre carantina de intrare pana la 10 zile, in cazul in care acestea nu sunt cuprinse in reglementarile de exceptie prevazute de regulamentul covid-19.

Persoanele care vin din zone/tari verzi vor intra, de asemenea, in carantina de intrare, in cazul in care acestea au stat sau au facut escala in tari/zone portocalii/rosii/gri/mov.

In cazul in care calatoresti dintr-o tara/regiune verde printr-o tara/regiune portocalie/rosie fara sa folosesti transport in comun, fara sa innoptezi acolo si fara sa fi avut contact apropiat cu alte persoane decat cu cele cu care locuiesti impreuna, nu este nevoie sa stai in carantina de intrare la sosirea in Norvegeia.

Verifica aici daca trebuie sa stai in carantina cand vii in Norvegia:

Chestionarul de verificare al carantinei de intrare (articol in limba romana)

site-ul in limba norvegiana sau engleza aici: Karantenesjekken

Persoanele cu schema de vaccinare completa si cele care au trecut prin boala covid-19 in ultimele sase luni, sunt exceptate de la carantina de intrare.

Persoanele care au primit o prima doza de vaccin cu intre 3 si 15 saptamani in urma si copiii sub 18 ani trebuie sa intre in carantina de intrare, dar pot incheia regimul de carantina daca rezultatul testului corona este negativ la trei zile dupa sosirea in Norvegia.

Este important ca cei care calatoresc sa se informeze temeinic in legatura cu reglementarile in vigoare inainte de a ajunge in Norvegia, asta atat in ce priveste restrictiile de intrare, cerintele de inregistrare (www.reg.entrynorway.no), testare, reguli de carantina si cerintele pentru documentatia privind obtinerea exceptiilor.

Este, de asemenea important sa fiti constienti ca reglementarile pot fi modificate in termen scurt si ca cel care calatoreste are responsabilitatea de a se tine la curent cu reglementarile in vigoare la momentul intrarii in Norvegia.

sursa: FHI.no

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu