Știri

Acestea sunt persoanele disparute in Tokagjelet in Hardanger

Scris de Daniel Solheim

In ciuda unor eforturi enorme in timpul noptii si diminetii, nu au fost gasite cele trei persoane disparute, acum presupuse a fi decedate.

  • Kjell Arne Pedersen (64)
  • Nils Johan Bårdsen (72)
  • Ruth Wathne (68)

toti din municipalitatea Askøy, au fost dati disparuti in urma faptului ca o ambarcatiune a fost luata de curentul de apa in raul Tokagjelselva din Hardanger.

Incepand de duminica la orele 21.30 a fost desfasurata o actiune de salvare de amploare in urma faptului ca un apelant a sesizat politia ca ambarcatiunea fusese luata de curenti in raul Tokagjelselva din Hardanger.

Luni seara, politia a anunta ca, in timpul cautarilor, cainii au marcat o zona in apa, acolo unde politia anterior gasise ambarcatiunea si haine.

Dupa cautari zadarnice s-a constatat ca actiunea de cautare intra intr-o noua faza: echipajel de salvare cauta acum persoane presupus decedate.

– Ne concentram in continuare aspura gasirii acestor persoane. A trecut atata timp de la accident incat exista o sansa minima sau niciuna de a-i gasi in viata. In timpul noptii am redus operatiunea de salvare, a informat seful de operatiuni Svein Valland Laupsa la o conferinta de presa.

El a mai spus ca politia a facut observatii in apropierea cascadei unde, probabil, cei trei disparuti au cazut.

– Observatiile facute ne determina sa urcam acolo pentru a face cercetari. Nivelul apei este inalt si tot timpul trebuie sa fim atenti la securitatea celor care efectueaza cautarile, spune seful de operatiuni.

El spune ca, fata de luni, conditiile de cautare sunt mai bune.

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu