Știri

Acestea sunt victimele de la Kongsberg

Scris de Daniel Solheim

Mai multe dintre cele cinci victime de la Kongsberg faceau parte din mediul artistic al orasului.

Multi s-au adunat sa depuna lumari si flori in ultimele zile in strazile orasului Kongsberg

Patru femei si un barbat au fost ucis cand de un barbat de 37 de ani, miercuri seara. El a recunoscut imprejurarile dar nu a recunoscut vinovatia penala.

El a fost retinut in Hyttegata, in partea de vest a orasului Kongsberg, o strada in care au fost gasite mai multe dintre victime. Zona este considerata o zona linistita.

Politia a stabilit acum indentitatea victimelor. Acestea au fost in mod formal identificate iar apartinatorii acestora au fost anuntati.

Hanne Englund era ceramista, detinea o galerie de ceramica si locuia in Hyttegata. Ea era foarte apreciata in oras si cunoscuta pentru a fi confectionat un cana speciala cu ocazia Festivalului de Jazz de la Kongsberg.

Liv Berit Borge era si ea activa in mediul artistic, nu mai putin prin functia de conducere intr-o organizatie ideala a artistilor Labro Art si Galeria Labro de la Skollenborg, la sud de Kongsberg. Ea a fost multa vreme si voluntar la Crucea Rosie.

Multi au aprins lumanari si au depus flori langa casele victimelor

Gunnar Sauve din Lier, era partenerul de viata al lui Liv Berit Borge. El avusese o cariera indelungata ca judecator la judecatoria din Nedre Eiker. El a mai lucrat si la Ministerul mediului mai multi ani la rand.

Gun Marith Madsen era, de asemenea, artist plastic, era cunoscuta sub numele de artist Gun Mads. E s-a declarat autodidacta in ce priveste arta, dar picturile ei erau vandute imediat cum erau puse de vanzare.

Andrea Meyer este descrisa de vecinul Thomas Nilsen ca o femeie politicoasa, amabila si preocupata de oamenii din jurul ei. E lucra ca liber profesionist si era de origine din Germania, conform celor spuse de Nilsen.

Flori si lumanari la domiciliile victimelor

Avocatul de sustinere Astrid Røkeberg spune ca este o situatie foarte solicitanta pentru apartinatori.

– Este incredibil de greu, foarte traumatic si apartinatorii sunt profund afectati de socul pe care l-au suferit. Va fi mai bine daca luam in considerare acest lucru si le dam linistea si timpul de care au nevoie, spune ea in dialog cu NRK.

Luni vor fi numiti in total patru avocati de sustinere pentru apartinatorii victimelor.

sursa: NRK.NO

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu