NAV Știri

Atacul de la NAV: Managera de departament, Marianne Amundsen (57 de ani), a fost ucisa la locul de munca

Scris de Daniel Solheim

Managera de departament de la NAV, Mariane Amundsen, in varsta de 57 de ani, a fost injunghiata in timp ce se afla la locul de munca, saptamana trecut. Ea a decedat in urma ranilor.

Marianne Amundsen, 57 de ani

Femeia de 57 de ani a fost injunghiata in timp ce se afla la locul de munca, in timpul unei sedinte programate cu barbatul retinut de politie.

– Apartinatorii indurerati simt o profunda tristete, disperare si furie in urma pierderii mult iubitei mame, fiice si sore, Marianne Amundsen, scrie avocatul de asistenta pentru familia decedatei, May Britt Løvik, intr-un comunicat de presa.

Un barbat cu o varsta intre 30 si 40 de ani este invinuit de uciderea lui Amundsen si de vatamare corporala calificata impotriva colegei ei, Ida Aulin. Barbatul a fost trimis in detentie preventiva cu restrictionarea corespondentei si accesului la mediile de informare pe o perioada de 14 zile.

Amundsen lasa in urma sa patru copii majori.

– Foarte indragita

Marianne Amundsen a lucrat multa vreme la institutia NAV, spune directorul Anne Kverneland Bogsnes de la NAV Vestland in dialog cu VG.

Bogsnes a intalnit-o pe Amundsen de mai multe ori in legatura cu sedinte.

– Da, de multe ori. Era un om minunat si era o colega foarte indragita de ceilalti. O persoana grijulie si draguta.

Directorul Nav spune ca a vorbit si cu alti colegi care o descriu pe Amundsen ca fiind o persoana foarte buna.

– Colegii o descriu ca fiind foarte grijulie, priceputa si buna in toate privintele, spune Bogsnes.

Colegii au dat alarma

Barbatul invinuit de crima avea o programare la biroul NAV de la Årstad in Bergen, la orele 10, lunea trecuta. Doar doua minute mai tarziu, politia a primit primele sesizari de urgenta de la colegii lui Amundsen: Doua persoane erau injunghiate in bioru iar faptasul inca mai flutura cu cutitul in localul NAV.

Incidentul a fost rapid clasificat de catre politie drept un incident PLIVO, care inseamna „pågående livstruende vold” – violenta asupra vietii in desfasurare.

Patru minute mai tarziu, politia era la fata locului, unde la scurta vreme au retinut presupusul criminal.

In stare de soc si criza

Acum, colegii lui Amundsen se afla in situatia dureroasa de a fi pierdut o colega si un prieten, in timp ce o alta colega este ranita.

– Sunt socati, indurerati si foarte tristi de ceea ce s-a intamplat. Ei se intreaba cu s-a putut intampla asa ceva, spune Jostein Hestnes, in dialog cu VG. El este directorul institutioanl pentru serviciile de bunastare din municipalitatea Bergen.

Femeia care a fost ranita in atac, Ida Aulin, a fost externata din spital, in urma faptului ca a fost mai usor ranita. Numele ei este publicat cu consimtamantul ei.

– Ea este foarte afectata de faptul ca o colega apropiata si draga a fost ucisa, scrie avocatul de asistenta intr-un comunicat de presa.

Ida Aulin a fost ranita in ataca. Acum este in grija familiei si a echipei de criza a municipalitatii Bergen.

Directorul NAV, Hans Christian Hote, a intalnit marti, saptamana trecuta, mai multi dintre angajatii care erau in biroul NAV la momentul incidentului si care au fost afectati in mod direct de incident.

El spune ca este miscat de unitatea si grija lor unii fata de altii, pe care le-a vazut la angajatii sai.

– Acestia sunt oameni care sunt intr-o stare de soc si criza, de care imi pasa si carora le este foarte foarte greu in aceste zile. Inteleg gravitatea situatiei lor si eu, mai spune Holte.

– Tot NAV-ul este afectat de ceea ce s-a intamplat.

sursa: VG.no

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu