Statens Vegsvesen Știri

Atentie: Serviciul de Circulatie al Politiei va face controale maine!

Scris de Daniel Solheim

UP (Serviciul de circulatie) va organiza un maraton de cotroale de viteza.

Miercuri, conform UP (Serviciul de circulatie), for fi organizate multe controale de viteza, actiunea fiind o parte dintr-o colaborare la nivel european in vederea scaderii vitezei pe arterele de circulatie.

In aceasta saptamana va fi mult mai probabil sa intalnesti politia pe drumurile norvegiene:

Colaborarea europeana in a politiei in ce priveste traficul rutier, ROADPOL, are ca scop efectuarea unor controale suplimentare de viteza in cursul acestei saptamani, iar miercuri este organizat, la nivel european, asa-numitul „Speed Marathon” in toata Europa, inclusiv Norvegia.

– Controalele de viteza in aceasta zi sunt o prioritate principala. Politia efectueaza zilnic controale de viteza iar participarea la Speed Marathon miercuri este doar o prelungire a colaborarii noastre. In aceasta zi politia va face un efort intensificat in 23 de tari din Europa, mai exact 13.000 de controale de trafic rutier, ne spune consilerul in materie de comunicatii al UP, Catrhine Hill-Jensen.

Viteza este cauza nr. 1 pentru decesele in traficul rutier

ROADPOL lucreaza, printre altele, cu realizarea unei retele de drumuri mai sigura pentru toti participantii la trafic. Pe site-ul lor, ROADPOL scrie ca incalcarea regimului de viteza este obisnuita in toate tarile europene si in acelasi timp si cea mai importanta cauza a deceselor de pe drumurile Europei. Tocmai de aceea, se lucreaza concentrat impotriva acestei forme de contraventie.

Si in Norvegia, in saptamana aceasta, si miercuri in special, vor fi efectuate multe controale de viteza, ca o veriga in cadrul acestei sarcini colective.

Foto: Rune Korsvoll

– Vor fi controale atat pe arterele principale cat si pe drumurile secundare. La fel de multe patrule ca de obicei, dar in aceasta saptamana, ne vom concentra toti asupra acestui factor, si anume viteza, ne spune seful UP Steven Hasseldal.

Redu viteza – in fiecare zi

In acelasi timp, seful UP subliniaza ca excesul de viteza este o prioritate in fiecare zi.

– Controalele manuale si automate de viteza (fotobox) sunt efectuate de UP in fiecare zi, de-a lungul anului pentru a evita si descoperi excesele de viteza, in scopul de a reduce numarul deceselor si grav-ranitilor din traficul rutier.

El subliniaza ca UP indeamna toti soferi sa respecte limitarile de viteza, sa conduca fara a fi sub influenta alcoolului sau substantelor interzise si sa fie soferi atenti – in fiecare zi – nu numai miercuri.

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu