Știri

Bogdan (25) si Andreea (23) au apucat sa fie proprietari ai unui autoturism timp de cinci minute cand acesta, dintr-o data, a luat foc

Scris de Daniel Solheim

Sambata dupa-amiaza a ars o masina in cartierul Åssiden, in Drammen. Nefericitii proprietari tocmai cumparasera masina cu cateva minute in urma.

Imediat dupa ora 16.30, sambata, politia a fost sesizata in legatura cu incendiul unei masini la Åssiden. Politia si pompierii s-au deplasat rapid la fata locului si au recuperat controlul asupra situatiei.

Vecinul Ole-Jakob Lien Arnese (18) tocmai dadea sa iasa din casa cand a vazut fum din spatele gardului verde. A fost pe faza, a fugit in casa de unde a luat un stingator si a sunat la pompieri.

– Cand am iesit afara am vazut ca masina statea foarte aproape de gardul nostru viu se ca flacarile erau mai inalte decat gardul, spune el.

Lien Arnesen a incercat sa stinga flacarile, impreuna cu proprietarul masini, dar flacarile s-au intetit rapid din nou, dovedindu-se a fi greu de controlat.

Asa a aratat scena la cinci minute dupa ce Bogdan (25) si Andreea (23) au cumparat masina.

– A fost neplacut si nu stiam ce se va intampla. Imi era teama ca se va aprinde gardul viu si apoi si casa noastra, iar masinile erau in pericol sa se aprinda si ele. Nu ar fi fost deloc distractiv, spune el.

Ole Jakob Lien Arnesen (18) a fugit imediat afara cand a vazut fumul.
Tocmai cumparasera masina

Bogdan Onose (25) si Andreea Cristofan (23) din Romania, domiciliati in Lillestrøm, au fost ce care au mers cu masina. Cumparasera automobilul cu doar cateva minute in urma si tocmai incepusera calatoria spre casa, la Lillestrøm, cand a inceput sa iasa fum din masina.

– Apucasem sa mergem vreo doi kilometri de la adresa unde am cumparat masina. Nu stim motivul incendiului, dar cand am vazut fumul ne-am decis sa ne oprim. Dintr-o data masina a fost cuprinsa de flacari, spune Onose.

Lor li se pare situatia foarte ciudata si este cat se poate de departe fata de dorinta cu care venisera din Lillestrøm mai devreme in acea zi.

– Ne-am speriat putin, spune Cristofan.

Acum, ei spera sa primeasca despagubiri de la asigurarea auto.

Masina a fost distrusa in totalitate in incendiu. Asa arata cand pompierii aproape reusisera sa stinga flacarile.
Nu se stie cauza

Agentul de politie Mats Stegen spune, in dialog cu Drammens Tidende, ca politia nu cunoaste firul evenimentelor in detaliu inca, dar ca soferul a tras pe dreapta cand a observat ca incepe sa iasa fum din masina.

– Nu cunoastem cauza incendiului. Cand am ajuns la fata locului partea din fata a masinii era cuprinsa de flacari. Pompierii au ajuns aproximativ deoadat cu noi si au avut control asupra situatiei, spune el.

Stegen informeaza ca se va deschide un dosar si ca vor fi facute investigatii mai departe.

– Proprietarul trebuie sa contacteze compania sa de asigurari care trebuie sa duca cazul mai departe, spune el.

Agentul de politie Mats Stegen spune ca va fi deschis un dosar.

sursa: Drammens Tidende (Paywall)

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu