Știri

Breaking News: Incendiu la centrala nucleara din Zaporoje

Scris de Daniel Solheim

Primarul orasului Enerhodar raporteaza ca a izbucnit un incendiu la centrala nucleara din Zaporoje in urma atacurilor trupelor ruse, relateaza Reuters.

Acelasi mesaj este distribuit si de parlamentul Ucrainei pe Telegram, care mentioneaza ca centrala nucleara, cea mai mare din Europa, este in flacari in urma faptului ca a fost lovita de focuri de artilerie.

Au fost raportate lupte care s-au dat in apropierea centralei nucleare inca din dupa-amiaza zilei de joi. Centrala nucleara din Zaporojie produce o patrime din cantintatea totala de energie electrica produsa in Ucraina.

Anterior, in cursul zilei de joi, Agentia internationala pentru energie nucleara IAEA a cerut Rusie incetarea ostilitatilor in apropierea centralei nucleare.

Ministrul ucrainian al afacerilor externe, Dmitro Kuleba a postat pe twitter urmatorul text:

”Armata rusa trage din toate partile asupra centralei nucleare din Zaporojie, cea mai mare centrala nucleara din Europa. A izbucnit deja un incendiu. Daca va exploda, va fi de 10 ori mai mare decat Cernobîl. Rusii trebuie sa inceteze focul IMEDIAT si sa permita pompierilor sa stabileasca un perimetru de securitate!”


LIVE FEED CAMERA ZAPOROJIE NPP

La orele 01.46 pe live-feed se putea vedea incendiul in partea dreapta a imaginii (sageata rosie)

Cladirea afectata de incendiu

In imaginea de mai jos, aveti amplasarea camerei live care a surprins imaginile de mai sus:

Image
sursa: https://twitter.com/nexta_tv/status/1499552905552179209/photo/1

Localizarea centralei nucleare Zaporojie
Detaliu cu asezarea centralei nucleare Zaporojie si orasul cu acelasi nume. Orasul Enerhodar, situat in imediata apropiere a centralei nucleare se afla sub controlul fortelor ruse.

surse: tv2.no, Twitter

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu