Știri

BREAKING NEWS: Polonia este gata sa trimita intreaga flota de avioane MIG-29 la baza americana Ramstein in Germania.

Scris de Daniel Solheim

Polonia este gata sa isi plaseze toate avioanele de lupta de tip MiG-29 la baza aeriana Ramstein in Germania. Avioanele vor putea ajunge apoi in Ucraina.

Fortele aeriene din Ucraina au la dispozitie avioane MiG29 si Sukhoj-27 imbatranite, din perioada sovietica. Polonia are 28 de avioane MiG-29 iar ministrul de externe al SUA a declarat ca americanii incearca activ sa ajunga la un acord cu Polonia pentru a putea aproviziona Ucraina cu astfel de avioane. In schimbul lor, SUA va livra avioane F-16 Poloniei, conform mediilor americane.

Imediat si fara cheltuieili, avioanele vor fi puse la dispozitia autoritatilor americane, informeaza guvernul Poloniei intr-un comunicat de presa. publicat marti seara. In acelasi timp, Polonia cere Statelor Unite sa le ofere la schimb avioane cu o capacitate operationala echivalenta.

Polonia este pregatita sa puna la punct conditiile pentru achizitionarea avioanelor, se mentioneaza. Guvernul Poloniei cere si altor aliati din NATO, care detin avioane MiG-29, sa procedeze la fel.

sursa: TV2.no

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu