Știri

Bugetul de stat 2023: Guvernul propunbe o reducere a impozitelor in valoare de 4,5 miliarde

Scris de Daniel Solheim

Guvernul va propune mai multe majorari ale impozitelor si reduceri la buget in noul buget de stat care va fi prezentat joi. De asemenea, guvernul propune si o reducere a impozitelor in valoare de 4,5 miliarde de coroane.

– Multi sunt intr-o situatie in care le este greu sa se descurce. Prin urmare guvernul ia mai multe masuri pentru a reduce costurile de viata pentru locuitori. Aceste lucru va fi posibil prin faptul ca cei care au posibilitati financiare din cele mai bune sa contribuie mai mult. Acest guvern va priorita populatia cu venituri mici si medii din toata Norvegia, spune ministrul finantelor, Trygve Slagsvold Vedum.

Vedum a promis un buget de stat sever si sunt multe asteptari in a vedea in ce domenii va fi dispus guvernul sa faca reduceri si de unde va scoate venituri noi.

Bugetul de stat va fi prezentat la ora 10.00.

Pana acum acestea sunt cele mai mari nouatati:

  • guvernul propune reducerea impozitului pe venituri sub 750.000 de coroane (in total aproximativ 4,5 miliarde de coroane)
  • in acelasi timp, guvernul propune majorarea impozitului pe proprietate cu 2,4 miliarde de coroane, aceasta masura fiind valabila pentru 14 % din persoanele cu cele mai mari proprietati
  • guvernul va introduce un impozit suplimentar de 5% pentru angajatori pentru salariile care depasesc 750.000. Aceasta masura va aduce inca 7,7 miliarde de coroane in plus din viata de afaceri in trezoreria statului.
  • din informatiile detinute de VG, guvernul va majora cu 41 de miliarde de coroane impozitele pentru viata de afaceri, in propunerea pentru bugetul de stat pentru 2023.

Bugetul de stat:

  • bugetul de stat este planul guvernului pentru modul in care statul va cheltui bani in anul urmator
  • guvernul prezinta bugetul de stat pentru 2023 la data de 6. octombrie 2022, orele 10.00
  • Ministrul finantelor, Trugve Slagsvold Vedum a anuntat un buget de stat sever
  • Anterior, el a declarat ca trebuie sa faca rost de 100 de miliarde ori prin taieri la buget ori prin majorari ale taxelor
  • partidele de guvernamant, Partidul Laburist si Partidul de Centru, nu au majoritate in parlament si, din acest motiv, vor avea nevoie de sprijinul altor partide, de ex Partidul de Centru-Stanga pentru a obtine o majoritate in vedera aprobarii bugetului de stat.

sursa: vg.no

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu