Știri

Doi politisti au statut de invinuiti in urma incidentului din Sarpsborg

Scris de Daniel Solheim

Doi politisti au fost audiati, avand statut de invinuti, in urma unui incident in care un barbat de 34 de ani a fost impuscat si a decedat in Sarpsborg, sambata dimineata.

Barbatul de 34 de ani a fost impuscat si ucis de politie in legatura cu o misiune in care politia era inarmata in Sarpsborg, sambata dimineata la orele 08.00.

S-a incercat resuscitarea barbatului de 34 de ani, dar acesta a fost declarat decedat la fata locului.

Sectia speciala pentru investigarea politiei a deschis o ancheta la Politia districtului Est, in urma incidentului, si informeaza luni dupa-amiaza, ca doi politisti au fost la audieri cu statut de invinuiti in caz.

– Doi dintre politisti au fost audiat, in urma informatiilor referitoare la uzul de arma primite, cu statut de invinuiti, in timp ce un al treilea politist a fost audiat cu statut de martor. Sectia speciala a audiat sambata si duminica si martori civili ai incidentului, anunta seful sectiei de investigatii in cadrul Sectiei Speciale, Liv Øyen, intr-un comunicat de presa.

Un al treilea politis, care facea parte din patrula care a sosit la fata locului, a fost audiat ca martor in caz.

Impuscat in picioare si in partea superioara a corpului.

Sambata dimineata politia inarmata s-a deplasat la o locatie in Sarpsborg in urma raportarii unui incident grav.

Sesizarea a venit din partea unui localnic ingrijorat care a vazut o persoana urmarita de o alta persoana, aceasta din urma fiind inarmata.

– S-a dispus innarmarea atat cu o arma cat si cu doua arme de foc in legatura cu misiunea. Prima patrula la locatie a intalnit un barbat care a venit spre politisti cu un cutit. In situatia care a aparut politistii au deschis focul tragand de mai multe ori spre barbat. Acesta a fost vatamat atat la nivelul membrelor inferioare cat si in partea superioara a corpului, mentioneaza seful anchetei, Øyen.

Ea nu mentioneaza cate focuri de arma au fost trase de catre politisti dar o martora care a discutat cu VG in weekend, a spus ca ea auzit patru focuri de arma in acea dimineata.

Luni dupa-amiaza, VG a contactat avocatul de sustinere al victimei, Elna Kristin Holbye, care reprezinta copiii barbatului decedat.

Ea nu a discutat inca cu clientii sai, si asteapta sa fie efectuata o prima convorbire cu ei inainte ca sa poata veni cu o pozitie in legatura cu cazul.

– A fugit dupa mine cu un cutit

VG a vorbit in weekend cu Bryan Jay Corpuz, care sustine el a fost cel urmarit de catre persoana ucisa. El a povestit ca barbatul decedat a venit la usa lui sambata dimineata cu un cutit.

Corpuz a fugit, pana la urma, din apartamentul sau, iar barbatul a fugit dupa el.

– A fugit dupa mine cu un cutit, spune el.

El a mai povestit ca a incercat sa opreasca mai multe masini in timp ce alerga, dar ca, pana la urma, o femeie a oprit si a sunat la politie.

Sectia speciala primeste sustinerea Inspectoratului de criminalistica KRIPOS

Sectia speciala a primit sprijonul KRIPOS in vederea investigatiilor criminalistice la locul faptei si KRIPOS va oferi sprijin si in vederea analizelor armelor politistilor si ale altor lucruri retinute de politie.

Barbatului ucis i se va efectua necropsia luni.

– Mandatul Sectiei Speciale este de a investiga actiunile in timpul misiunilor politiei. Barbatul decedat are, in cazul anchetat de noi, un statut de victima. Politia districtului de Est investigheaza si ea incidentul care a dus la deplasarea politiei in aceaa misiune, informeaza Øyen.

Øyen mai informeaza ca acest dosar are prioritate inalta la Sectia Speciala si ca acum se lucreaza la clarificarea cronologiei in care s-au desfasurat evenimentele, evaluarile facute de politisti si imprejurarile careu au dus a declansarea focurilor de arma.

sursa: vg.no

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu