Știri

Două adolescente găsite decedate în Spydeberg: Tânăr, cu vârsta între 20 și 30 de ani, fost condamnat penal, a fost arestat

Scris de Daniel Solheim

În noaptea spre duminică au fost găsite două fete adolescente, moarte, într-o locuință privată din Spydeberg în Østfold. O a treia tânără a fost dusă la spital.

Echipaje de poliție și ambulanțe s-au deplasat la locația respectivă.

În noapea spre 8 ianuarie, poliția a fost sunată de la o adresă din Spydeberg, unde două fete tinere ingeraseră, probabil, o supradoză de droguri.

Poliția, ambulanța și o autospecială cu medic s-au deplasat de urgență la adresa în cauză. Acolo au găsit două tinere în stare de inconștiență în locuința respectivă.

– Au fost demarate imediat manevrele de resuscitare, dar, din păcate, nu a fost posibilă salvarea niciuneia din ele, a consemnat poliția într-un comunicat de presă.

Specialișiti criminaliști au ajuns la fața locului în Spydeberg.

O a treia fată, tot la vârsta adoloescenței, a fost gasită în locuință. Ea a fost transportată la spital cu suspiciunea de o posibilă supradoză, informează inspectorul de poliție, Lars Reinholdt-Østbye, în dialog cu NRK.

Poliția conformă că cele trei victime aveau vârste sub 18 ani.

– A fost solicitată autopsia celor două fete decedate, dar ce au consumat, cantitatea și când au făcut acest lucru – sunt aspecte pe care și noi sperăm să le clarificăm în cadrul audierilor, spune el.

Inspector de poliție Lars Reinholdt-Østbye
Un bărbat este acuzat

Cele trei victime și bărbatul acuzat au fost singurele persoane care se aflau la adresa respectivă la momentul în care a venit poliția, informează inspectorul de poliție.

– Avem de gând să îl audiem pe acuzat în cursul zilei, în prezența avocatului său. Ne pregătim, de asemenea, să o audiem și pe cea de a treia fată în cursul zilei, a mai adăugat el.

Criminaliștii au lucrat duminică dimineață la fața locului pentru a asigura urme. Ușa a fost sigilată de către poliție iar perdelele de la ferestre au fost trase.

– Facem planurile plecând de la ideea că va fi posibil, dar vom vedea pe parcursul zilei dacă audierile vor putea sau nu fi efectuate. Oricum, aceasta este intenția noastră.

Un bărbat cu vârsta între 20 și 30 de ani a fost reținut la adresa cu pricina și este acum acuzat. El a mai fost condamnat anterior, informează avocatul său în dialog cu NRK.

El este acuzat de a fi lăsat victimele într-o stare de neputință.

Avocatul acuzatului, Knut Ditlev-Simonsen, spune că până acu nu a putut vorbi cu clientul său.

– Sunt pe cale să vorbesc cu clientul meu acum. Nu am decis cum va răspunde acuzației în acest moment, a declarat avocatul pentru NRK.

– Trece printr-o situație grea. Două fete moarte au fost găsite acolo. Este în natura situației să îi fie greu, a mai spus avocatul.

Teribil de trist

Primarul municipalității Indre Østfold, Saxe Frøshaug, a aflat de caz prin intermediul presei.

– Este teribil de trist, spune Frøshaug in dialog cu NRK.

Primarul Saxe Frøshaug din Indre Østfold.

– Angajații din diferitele zone de servicii ale municipalității s-au așezat acum împreună și analizează modul în care se pot îngriji cel mai bine de toți cei afectați, spune Frøshaug.

Apropiații au fost sesizați iar poliția investighează împrejurările din caz, efectuează investigații criminalistice la fața locului precum și audieri.

– Continuăm investigațiile tehnice la fața locului și cartografiem istoricul celor implicați și împrejurările care au dus la această tragedie, spune inspectorul de poliție Lars Reinholdt-Østbye.

Poliția deține în acest moment puține informații despre modul în care s-au desfășurat evenimentele.

– Circumstanțele mai detaliate despre ce s-a întâmplat și cine a fost la fața locului sunt aspecte pe care dorim să le scoatem la iveală prin ancheta în desfășurare în cursul zilei, spune el.

sursa: NRK.no

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu