Știri

Doua persoane arestate in urma spargerii la o bijuterie in Molde

Scris de Daniel Solheim

Ore intregi politia i-a cautat pe cei doi suspecti in urma unei spargeri la o bijuterie din Molde, in noaptea spre luni. Acum, cei doi cetateni romani sunt arestati preventiv.

Au iesit in decor: Dupa ce au intalnit o autospeciala a politiei, soferul masinii a parasit carosabilul, iar cei doi au luat-o la fuga de la fata locului. Acum, politia i-a arastat pe cei doi suspectati in legatura cu spargerea de la Molde din noaptea spre luni.

Marti dimineata, politia a declarat pentru canalul TV NRK ca si cel de-al doilea suspect in urma infractiunii din Molde a fost arestat. Asta s-ar fi intamplat cu putin inainte de miezul noptii.

– A fost gasita o persoana care se ascundea in teren in zona Rauma, spune Erik Dyb, de la dispeceratul de politie din Møre si Romsdal.

Primul dintre cei doi a fost retinut luni dupa amiaza. Cei doi sunt acum pusi sub acuzare de furtul unui autovehicul in vederea intrebuintarii si de furt calificat prin efractie. Ambii sunt cetateni romani cu varste peste 30, respectiv 40 de ani, care au sosit in Norvegia cu cateva zile inaintea comiterii faptei.

La interogatoriu, cei doi au recunoscut ca au participat la comiterea faptei dar nu au vrut sa dezvaluie ce au facut cu bunurile furate.

Din considerente legate de ancheta aflata in desfasurare, politia nu doreste sa dea detalii in legatura cu valoarea bunurilor furate de la bijuterie.

Roaga cetatenii sa-si verifice cabanele

Politia solicita acum sprijinul populatiei. Concret, politia doreste informatii legate de autoturismul folosit in comiterea faptei, un BMW albastru cu numarul de inmatriculare YE 87823.

De asemenea, politia roaga proprietarii de cabane din zona Holm-Holmestranda- Kvasstinden sa verifice daca le-au fost sparte cabanele. Politia nu poate exclude faptul ca ar putea fi implicate mai multe persoane in aceasta infractiune. Politia incearca sa descopere daca suspectii au avut ajutoare, persoane care nu se aflau in masina.

– Inca avem politisti in Rauma. Avem un potential loc al faptei acolo si vom incerca sa ne facem o imagine de ansamblu. Locul faptei poate fi pe o suprafata intinsa deoarece a trecut mult timp inainte ca cei doi sa fie gasiti, a spus Dyb in dialog cu NRK.

Suspectati de spargere

Luni dimineata au fost demarate actiuni de cautare in zona dintre Isfjorden si Langfjorden in Rauma, in urma unui incident rutier, in care un autoturism a iesit de pe carosabil la Holmenstranda.

– O patrula a politiei se indrepta spre Molde, dupa ce fusese raportata spargerea unei bijuterii, cand au intalnit pe drum o masina care semna cu cea care fusese observata in legatura cu spargerea. Politistii au incercat sa opreasca autoturismul, dar soferul acestuia a iesit de pe carosabil, a declarat Arild Reite, sef de operatiuni la districtul de politie din Møre si Romsdal, fata de NRK.

Persoanele din masina au luat-o la fuga de la fata locului si au parasit masina pe un ogor. Politia are suspiciuni ca autoturismul a fost folosit la spargerea din Molde, in noaptea spre luni.

Un autoturism asemanator fusese observat in apropierea locului faptei. Autoturismul fusese furat, conform publicatiei Romsdals Budstikke, de la o adresa din Molde.

Politia nu a dorit sa confirme daca in masina au fost gasite bunuri furate sau nu.

Mai multe patrule ale politiei au cautat luni persoanele care au fugit de control.
Cautari ample

Ore in sir, politistii i-au cautat pe cei doi care fugisera din autoturismul parasit. Politia a folosit multe resurse in cautarea lor, atat drone, patrule de caini cat si echipaje ale politiei.

Luni dupa amiaza, politia a fost sustinuta in cautari si cu ajutorul elicopterului de politie de la Oslo.

Cei doi suspecti au fost observati la distanta de mai multe ori pana cand au fost, in final arestati.

Politia a cerut populatiei sa isi incuie masinile.

La un moment dat, in timpul cautarilor, politia a cerut localnicilor sa incuie usile caselor si masinile personale.

– Avem pe cineva care umbla prin zona. Daca vor gasi o masina descuiata le va fi mult mai usor sa dispara, a spus seful de operatiuni Arild Reite, in dialog cu NRK.

Spargere la o bijuterie din Molde

In paralel cu cautarile din zona Rauma, se continua investigatiile legate de spargerea de la bijuteria din Molde.

In noaptea spre luni, infractori au intrat in incinta unei bijuterii din centrul orasului Molde. Spargerea s-a petrecut in jurul orei 3.00 dimineata.

Pana acum este inca neclar ce anume si ce valori au fost furate.

luni dimineata, politia facea investigatii tehnice in urma spargerii.

– Valoarea prejudiciului este inca neclara, a spus Leif Arne Mork, coordonatorul operatiunii politiei, in dialog cu NRK luni dimineata.

Bijuteria din centrul orasului Molde care a fost „vizitata” in cursul noptii spre luni.

sursa: NRK.no

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu