Știri

Doua persoane impuscate la metrou in Olso – update: Politia a retinut un barbat

Scris de Daniel Solheim

Actualizare:

Politia din Oslo informeaza VG ca la putin timp inainte de ora 22.00 a retinut un barbat, cu o varsta intre 30 si 40 de ani in legatura cu incidentul. Politia face in continuare verificari pentru a clarifica daca au fost mai multi faptasi.

– Tocmai am retinut o persoane. Din informatiile pe care le avem pana acum, totul indica ca acesta ar fi faptasul. Noi credem ca am retinut persoana corect si ca aceasta poat fi pusa in legatura cu episodul focurilor de arma, spune seful de operatiuni, Tor Gulbrandsen in dialog cu VG.

Barbatul nu este un necunoscut pentru politie.

– Ii cunoasteti pe cei doi raniti de dinainte.

– Nu doresc sa intru in detalii despre acest lucru in acest moment, a raspuns seful de operatiuni.

Skøyenåsen: Doua persoane au fost impuscate in statia de metrou Skøyenåsen, in Oslo – statia Skøyenåsen se afla la periferia orasului pe linia 3 de metrou.

Serviciile de urgenta s-au deplasat la statia de metrou de la Skøyenåsen dupa ce au fost raportate focuri de arma, anunta politia districtului Oslo pe Twitter.

– Am primit mesajul la ora 20.15 ca s-au tras focuri de arma in statia de metrou de la Skøyenåsen. Acolo am gasit o persoana ranita si la scurta vreme am mai gasit o persoana. Ambele sunt parti vatamate in acest caz, a spus seful de operatiuni, Sven Christian Lie.

– Situatia este foarte confuza. Una din persoane este grav ranita, cealalta doar ranita usor.

Mesajl a fost postat pe Twitter la 20.29, duminica seara. Un numar mare de echipaje de politie, pompieri si ambulante sau deplasat la locul incidentului.

Unul din rezidentii blocului de langa statia de metrou de la Skøyenåsen a vazut incidentul de la balconul sau.

– Am vazut ca un barbat zacea insingerat jos pe perona. Si o multime de politie si ambulante. Pe langa ei mai vad si pe cei de la fortele speciale ca alearga merg pe-aici inarmati din gru, spune martorul in dialog cu VG.

El a iesit pe balcon cand a auzit galagia provocata de sirenele echipajelor. Pe cand se afla in apartament nu a auzit zgomotul focurilor de arma din timpul incidentului.

– Avem copii mici si le este frica. Ei nu inteleg ce s-a intamplat si de ce a fost politia aici. Nu este deloc placut sa ai un episod cu focuri de arma in vecinatatea in care locuiesti, spune martorul.

Inarmati: Politia s-a inarmat cand s-a deplasat la fata locului in urma stirii ca s-au tras focuri de arma in Oslo.

Comandorul de garda al Serviciului de pompieri si salvari din Oslo, Lars Lindal, spune in dialog cu VG, ca pompierii sunt la fata locului pentru a acorda sprijinul necesar.

– Suntem la fata locului cu un volum destul de mare de resurse. A fost un episod cu focuri de arma, dar nu poat sa va dau alte detalii in acest moment. Am fost informati despre situatie la 20.16, spune Lindal in dialog cu VG la 20.32.

sursa: vg.no

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu