Știri

Doua persoane injunghiate in Ski – Actualizare: Faptasul a fost retinut

Scris de Daniel Solheim

ACTUALIZARE:

Politia a retinut presupusul faptas.

– In urma cu scurt timp am reusit sa aplicam planul nostru. Acum avem control asupra persoanei cu care incercam sa intram in contact. El este in ingrijirea noastra si este verificat acum de personalul sanitar. Va fi dus la arestul politiei pentru audieri si pentru a afla ce s-a intamplat mai devreme in aceasta seara, spune seful de operatiuni Arid Skarø.

Skarø mai adauga ca politia a reusit retinerea suspectului fara alte vatamari.


Doua persoane au fost injunghiate in Ski, in municipalitatea Nordre Follo, informeaza politia districtului Est. Seful de interventie la fata locului spune, in dialog cu Dagbladet, ca posibilul atacator este „izolat” intr-o casa.

Politia a fost sesizata in legatura cu incidentul la ora 19.18 miercuri seara. La aproape 40 de minute mai tarziu, seful de interventie Atle Vesttorp a declarat pentru Dagbladet ca politia are o oarecare idee despre identitatea persoanei.

– Se lucreaza la arestarea persoanei in aceste momente, a spus seful de interventie la orele 20.00

O ora mai tarziu, Vesttorp spune ca in continuare barbatul suspectat inca nu este arestat. El este in continuare „izolat” intr-o casa, informeaza el.

UTENDØRS: Knivstikkingen har ifølge politiet skjedd utendørs i Nordbyveien ved Esso-stasjonen. Foto: Dagbladet
Nu exista risc pentru alti locatari

– Se desfasoara o actiune care este ceva mai solicitanta pentru noi, dar incercam sa obtinem contact cu el si sa ne ocupam de el in cel mai bun mod cu putinta, spune Arild Skarø, sef de interventie, despre presupusul faptas.

Deocamdata nu se intampla nimic dramatic, subliniaza Skarø.

El povesteste ca politia are un bun control si ca nu exista risc pentru alti locatari in zona.

– Credem ca are acces la un cutit, deoarece este vorba de rani provocate de cutit la victime. La acest fapt ne raportam in acest moment, raspunde Skarø la intrebarea daca politia crede ca suspectul este inarmat.

SYKEHUS: To personer er sendt til sykehus. Foto: Dagbladet
– Grav ranit

Seful de interventie Atle Vesttorp spune, in dialog cu Dagbladet, ca o persoana a fost transportata la spitalul Ahus cu ambulanta in timp ce o a doua persoana a fost transportata cu elicopterul la spitalul Ullevål.

El confirma ca ambele persoane au varste sub 20 de ani.

La intrebari din partea presei, care evidentiata ca elicopterul ambulanta poate indica rani grave, Skarø raspunde:

– A fost o rana grava, dar nu pot da mai multe detalii.

Dagbladet a aflat de la martori ca ar fi fost o altercatie cu trei persoane implicate. Informatia nu este confirmata de politie.

Vesttorp spune ca au fost martori care au vazut incidentul.

– Inca nu cunoastem imprejurarile de aici, dar lucram cu luarea declaratiilor martorilor, spune Vesttorp.

Politia solicita publicului si presei sa pastreze distanta fata de locul faptei.

– Aici nu se prea intampla nimic, de obicei

Unul din vecinii din zona spune, in dialog cu Dagbladet, cu putin inainte de ora 21.00 ca politia este prezenta cu 11 autospeciale si multe resurse de personal in strada. El nu a vazut incidentul, dar dadea sa iasa din casa cand au venit primele ambulante.

– Inca nu am vorbit cu politia, dar drumul a fost inchis aici si inca este inchis pentru cei care nu sunt riverani. Doua masini de politie blocheaza drumul si vad o ambulanta si doua autospeciale de politie langa casa. Mai jos pe strada sunt si mai multe masini, atat politie cat si ambulante, spune vecinul.

El descrie zona rezidentiala ca fiind una foarte linistita si potrivita pentru familii.

– Aici, de obicei, nu se intampla nimic. Am locuit aici de 40 de ani si singurul lucru negativ a fost ca mi s-a furat o bicicleta, spune vecinul in dialog cu Dagbladet, in timp ce mai apare o autospeciala a politiei.

sursa: Dagbladet.no

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu