Știri

Familia decedata in incendiul de la Svelvik – o tragedie greu de inteles.

Scris de Daniel Solheim
Aceasta fotografie este publicata de politie in conformitate cu dorinta familiior celor decedati.

O familie alcatuita din patru persoane si-a pierdut viata in noaptea spre luni, cand casa lor a luat foc.

Politia a anutat acum ca cei patru si-au pierdut viata in incidentul tragic din noaptea spre luni.

Doi parinti, Helge Høvik (43) si Camilla Førde (42) si-au pierdut viata in incendiu. La fel si copiii lor, Trym (10) si Isabell (12).

Drammens Tidende a fost in contact cu familiile afectate de tragedie.

– Acest incendiu groaznic a rapit vietile a patru oameni, iar gandurile noastre se indreapta catre familiile acestora, prieteni si colegi, a spus seful politiei din Drammen, Øyvind Aas.

Coafeza

Camilla Førde era coafeza de meserie. Ea a lucrat ani la rand la Salong Arnhild, la Åskollen in Drammen. Cand firma Brauer a preluat localul si a infiintat o noua frizerie, Hairplay Åskollen, Camila a inceput sa lucreze pe cont propriu in aceeasi locatie.

Colegii Arnhild Larsen, Lisbeth Andreassen si Janne Faye Brauer vorbesc despre o femie blanda si plina de viata, cu o inima mare. Descrieri precum vizibila, plina de viata, vorbareata, harnica, priceputa si atenta se repeta. O femeie care era preocupata sa aiba totul pus la punct, aproape la perfectiune.

– Ne simteam extraordinar de bine impreuna. Avea un umor haios. Nu a disparut doar o colega, ci si o prieten a foarte buna, spune Faye Brauer.

– Este o tragedie de neinteles. Nu poti concepe ca toti au disparut, spune Andreassen.

Diploma Camillei este in ca pe peretele salonului de coafura Hairplay Åskollen.
Pompier

Helge Høvid era pompier – la inceput cu norma partiala in Svelvik, iar in ultimii ani, cu norma intreaga la Drammen. El a mai muncit si la fabrica Holding Anders din Svelvik.

Detasamentul regional de pompieri – Drammen a posta luni un mesaj pe Facebook:

Cu mare durere am aflat ca unul din colegii nostri si familia lui sunt dati disparuti in urma incendiului de la Berger azi-noate. Gandurile si cea mai calda compasiune se indreapta catre apartinatori si comunitatea locala”.

– Suntem foarte afectati de ceea ce s-a intamplat. Un coleg drag si familia lui nu mai sunt. Este o zi grea pentru noi, spune seful detatsamentului DRBV Torgeir Andersen, in dialog cu Drammens Tidende.

Un sentiment profund de compasiune

– Cum va afecteaza aceasta tragedie pe voi, cei de la pompieri?

– Vorbim despre ceea ce s-a intamplat. Simt ca exista un profund sentiment de compasiune printre angajati pentru famiile afectate si pentru comunitatea locala, spune el.

– Suntem obisnuiti sa vedem serviciul de pompieri ca fiind efectiv si energic. Se poate intampla ca si voua sa va fie greu?

– Din fericire suntem buni la a ramane profesionisti in aceasta situatie si, cand ajungem acasa, putem da masca jos. Atunci vorbim despre ce s-a intamplat si ne oferim compasiune unii celorlalti, spune Andersen.

Cei doi copii

Trym si Isabell Førde au ajuns doar la varsta de 10, respectiv 12 ani. Ambii erau elevi la scoala Tømmerås, unde atat elevii cat si parintii si angajatii au fost puternic afectati luni de tragedie.

Trym juca fotbal la Svelvik IF si era in clasa a 5-a la Scoala Tømmerås.

Isabell juca handbal la Strømm IL si era eleva in clasa a 7-a la aceeasi scoala ca fratele ei.

La adresa unde s-a produs incendiul, la Sand in Svelvik, se perinda omeni care doresc sa isi arate compasiunea pentru cele patreu persoane care si-au pierdut viata in noaptea spre luni

Indurerati de pierderea unui bun prieten

Marti dupa-amiaza, baietii de 12 ani, Kristoffer Smerkerud si Janias Elias au fost la ruinele casei pentru a jeli pierderea prietenului lor. Ei mergeau in aceeasi clasa cu unul din copiii decedati.

– O personalitate blanda care zambea in fiecare zi. Era frumos sa o vezi zambind de fiecare data cand venea la scoala. Si apoi sa intampla una ca asta, spune Smerkerud, si priveste trist spre pamant.

Cei doi baieti au fost in aceeasi clasa cu Isabell de cand au inceput sa mearga la scoala. Acum ei sunt in calasa a 7.a la scoala Tømmerås. Ei spun ca ultimele doua zile si le-au petrecut gandidu-se la pierderea colegei de clasa.

– Este ingrozitor. Au curs lacrimi, toti din clasa au inceput sa planga, spun cei doi baieti.

sursa: Drammens Tidende

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu