Media Sănătate Știri

Femeie in varsta de 70 de ani decedata in urma imbolnavirii cu Corona – participase la o manifestare religioasa organizata de un negationist al Corona, decedat si el intre timp.

Scris de Daniel Solheim

Inca un deces si noua persoane depistate pozitiv cu Covid-19 dupa o manifestare ilegala la negationistul Corona, Hans Kristian Gaarder, in 26 martie.

O femeie a fost confirmata ca fiind infectata cu covid-19 cu ajutorul unui test rapid, in urma decesului. Istoricul bolii ei este compatibil cu covid-19.

– De aceea exista un motiv intemeiat sa credem ca virusul este cauza directa sau o cauza puternic complicitara, anunta municipalitatea Gran intr-un comunicat de presa.

Familia decedatei confirma prezenta ei la manifestare

Intr-un alt comunicat de presa trimis duminica seara, familia anunta ca femeia a fost bolnava cu simptome ale cailor respiratorii timp de o saptamana, inainte de deces.

– In ciuda recomandarilor si indemnuilor membrilor de familie, ea nu a dorit sa se testeze pentru Covid-19 si nu a dorit nici asistenta medicala pe masura ce starea ei s-a agravat, mai scrie familia in comunicatul de presa.

Mai departe, familia spune ca au stiut ca femeia a participat la o manifestare ilegala in timpul pastelor, asa cum a fost mentionat mai sus. Manifestarea a avut loc la acum decedatul Hans Kristian Gaarder, un negationist al Corona, in 26 martie.

La intrunire au participat intre 20 si 40 de persoane, care venisera din diverse municipalitati din regiunea Østlandet. Numitorul comun pentru toti cei prezenti era ca ei pledeaza in favoarea teoriilor conspiratiei si neaga existenta virusului corona.

– Inca de dinainte stiam ca ea era sceptica la vaccinuri si la informatiile oficiale in legatura cu covid-19. Cu toate acestea, a fost un lucru nou pentru noi, sa aflam ca era implicata in acest anturaj, mai scrie familia.

– Noi, ca membrii ai familiei, nu impartasim aceleasi opinii despre pandemie si consideram ca este foarte trist ca ea acum a murit si nu a dorit sa accepte ajutor medical, mai scrie familia in comunicat.

Diseminare virala in urma manifestarii ilegale din timpul Pastelor

Au fost tinute una sau mai multe intruniri ilegale in Gran in timpul weekendului Floriilor (cu o saptamana inainte de Paste). Asta s-a intamplat pe proprietatea lui Hans Kristian Gaarder, care a fost gasit decedat in 6. aprilie, infectat cu Corona.

Municipalitatea informeaza ca s-a confirmat faptul ca mai multi contacti apropiati ai persoanelor prezente la aceasta manifestare, au fost depistati pozitiv cu covid-19.

Saptamana trecuta, medicul municipal din Gran spunea ca echipa de urmarire a infectiei din municipalitatea Gran a avut o sarcina de cosmar in incercarea de urmarire a infectiei.

– Exista o anti-cultura care raspandeste infectia si nu colaboreaza cu echipele de urmarire, subliniaza medicul municipal Are Løken.

sursa:

https://www.tv2.no/nyheter/13937697/

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu