Știri

Haos în trafic: Poliția cere automobiliștilor să nu folosească mașinile cu anvelope de vară

Scris de Daniel Solheim

În regiunea Østlandet este haos în traficul rutier datorită zăpezii și condițiilor meteo

Șoferii cu anvelope de vară fac un lucru înțelept dacă nu folosesc mașina în orele dimineții de marți, este recomandarea dispeceratului de trafic în urma unei serii mai lungi de accidente și derapaje.

Drumul național Rv2 a fost închis azi noapte în urma unei coliziuni între un autoturism și un tir la Solør. Șoseaua a fost închisă o perioadă de timp pentru a repune pe carosabil tirul.

Poliția din Innlandet, Romerike și Østfold anunță că s-au petrecut mai multe accidente minore datorită carosabilului alunecos.

De asemenea, a fost emis cod galben de ninsoare pentru anumite părți ale regiunii Østlandet.

Ninge abundent pe E18 iar echipajele de dezăpezire nu reușesc să degajeze zăpada de pe carosabil. Fotografie de la Drengsrud în Asker.

Bente Wahl, meteorolog, a spus azi dimineață că va mai fi ninsoare și lapoviță pentru încă câteva ore, dar pe parcursul zilei vremea se va încălzi.

– Ninsoarea se va transforma în ploaie și va înceta până la urmă în cursul după-amiezii, a spus Wahl în dialog cu NRK.

Potrivit lui Wahl, zăpada se așează la altitudini mai ridicate, dar se topește mai repede în zonele apropiate de fiordul Oslo.

Două persoane au fost trimise la spital

Pe Rv2 la Våler în Solør, șoseaua a fost închisă pentru a repune pe carosabil un tir care avuse o coliziune cu un autoturism în timpul nopții. Două persoane au fost transportate la spitalul din Hamar cu răni ușoare.

Accidentul de la Solør, Rv2.

Șeful de operațiuni al poliției, Gisle Sveen, de la districtul de polițe Øst a declarat pentru NTB că în timpul nopții s-au petrecut nouă accidente. În mai multe dintre acestea, automobilele erau echipate cu anvelope de iarnă.

– A nins destul de mult în mai multe zone din regiune. De exemplu la Espa totul este în alb. Este foarte clar că condițiile sunt proaste și deloc prielnice pentru a conduce cu anvelope de vară, spune Sveen.

Un autobuz a derapat la Hamar.

În jurul orei 8.30, poliția din Innlandet a raportat că un autobuz de linie a avut un derapaj și a ajuns în șanț la Furnesvegen în Hamar. Nu au fost înregistrate persoane rănite, dar ușile autobuzului au fost blocate.

Pompierii au asigurat autobuzul și au ajutat pasagerii să se evacueze în mod sigur.

Probleme de trafic pe E6 și E18

Pe E6 la Råde în Østfold au fost distruși 75 de metri din paravanul median al drumului după ce un autoturism a derapat. Nu au fost raportați răniți dar traficul a fost lent pe lângă locul accidentului în timpul în care porțiunea de drum a fost degajată.

Haos și în zona Grelland pe 18 la Holmenstrand.

Sunt probleme și pe E18. Deasupra Liertoppen în Viken există zăpadă densă și strat de zăpadă.

– Nu se poate circula acolo fără anvelope de iarnă, scrie districtul de poliție Sørøst pe Twitter la ora 6.04.

În părțile superioare ale Vestfold și Buskerud, zăpada și lapovița au căzut în mai multe locuri. Există diferențe locale mari, relatează Dispeceratul de trafic pentru zona de sud.

Eforturile de dezăpezire sunt în desfășurare, dar există zăpadă sau mâzgă pe și în jurul carosabilului în locuri expuse, conform centrului de trafic rutier.

Roagă automobiliștii cu anvelope de vară să nu folosească mașinile

Autoritățile informează că încă ninge abundent în mai multe locuri.

– Chiar dacă echipajele de dezăpezire sunt afară și își fac treaba, ninge atât de puternic încât acestea au probleme să mențină carosabilul fără zăpadă în cele mai dificile porțiuni, spune operatorul de trafic Andreas Larsen în dialog cu NRK.

Anvelope de iarnă sunt necesare și pe E18 între Sande și Liertoppen. Aici o imagine de la Gamel Drammensvei în Asker.

El subliniază că în acest moment sunt condiții de iarnă pe E18 între Sande și Liertoppen (Drammen) și că autovehiculele trebuie să fie echipate cu anvelope de iarnă. Același lucru este valabil și pentru E16 de la Sandvika spre Hønefoss.

Haos pentru echipajele de dezăpezire pe E16

Mai multe din echipaje au probleme și nu pot înainta pe E16 la Sollihøgda în comuna Hole. Acestea sunt împiedicate de mai multe tiruri care au probleme cu condițiile de carosabil

Foarte multă zăpadă pe E16 la Skui.

Cel puțin 34 zboruri de la Gardermoen au fost anulate

Ninsoarea crează probleme și pe aeroportul Oslo Gardermoen. Din tabelul plecărilor reiese că mai multe zboruri sunt întârziate și cel puțin 34 sunt anulate.

– Vedem acum că întârzierile vor continua pentru restul zilei dar facem toate eforturile posibile să dăm zăpada la o parte, a spus ofițerul de presă al Avinor, Helene W. Jensen.

Plecări cu întârziere și zboruri anulate pe aeroportul Oslo Gardermoen.

Ea spune că acest lucru este valabil pentru toate plecările, iar întârzierile sunt în prezent între 35 și 40 de minute.

– Este zapada grea si umeda. Avioanele trebuie să treacă prin degivrare, iar pistele trebuie dezăpezite. Am redus echipajele de dezăpezire pentru că suntem în jumătatea de vară. Lucrăm pentru a crește personalul și pentru a avea toate resursele disponibile, explică Jensen.

Vor exista, de asemenea, întârzieri consecutive pentru celelalte aeroporturi care au zboruri care sosesc de pe Aeroportul Oslo.

Toți cei care urmează să zboare sunt rugați să sosească la ora normală și să obțină informații la aeroport.

sursa: NRK.no

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu