Știri

Imobil distrus in incendiu in Svelvik – familie formata din patru persoane data disparuta.

Scris de Daniel Solheim

Un sublocotenent de pompieri si familia sa sunt presupusi decedati in urma unui incendiu in Svelvik, in noaptea spre luni.

– Asa cum se pare, nu mai sunt, din pacate, sperante ca cineva sa fi supravietuit incendiului, spune seful statiei de politie din Drammen, Øyvind Aas la o conferinta de presa inainte de orele 10.30, luni.

El confirma, in acelasi timp, ca familia disparuta este formata din doi adulti si doi copii minori si exista temerea intemeiata ca acestia sa se fi aflat in casa la momentul declansarii incendiului. Apartinatorii familiei au fost anuntati in legatura cu incendiul.

La orel 02.21 in noaptea spre luni, politia a anuntat declansarea unui incendiu puternic intr-un imobil din Svelvik, la sudul municipalitatii Drammen. Casa era cuprinsa de flacari cand autospecialele de pompieri au ajuns la fata locului.

De-a lungul noptii pompierii au incercat, mai multe ore la rand, sa stinga puternicul incendiu, dar cu putin dupa orele 05.00 politia a constatat ca imobilul fusese distrus in intregime.

Kristine Grydeland, consilier pentru informatii in cadrul Detasamentului de pompiueri din regiunea Drammen, confirma ca incendiul sa produs intr-un imobil in care locuia unul din agajatii lor.

– Acum ne ocupam de ingrijirea angajatilor nostri. Este foarte tragic, ceea ce s-a intamplat. Intotdeauna, incendiile inseamna o tragedie, dar simtim asta mult mai puternic atunci cand este vorba de unul din colegii nostri. Gandurile noastre si condoleantele noastre le indreptam catre apartinatorii familiei si catre comunitatea locala, spune Grydeland in dialog cu VG.

Pe pagina de Facebook, Detasamentul de Pompieri din Drammen a postat ca gandurile lor sunt indreptate catre apartinatorii familiei.

– Cu o mare durere am aflat ca unul din colegii nostri si familia sa sunt disparuti in urma incendiului de la Berger de azi-noapte. Gandurile noastre si cea mai calda compasiune sunt indreptate spre apartinatori si spre comunitatea locala.

Apartinatorii familiei sunt anuntati.

– Groaznic

Directorul scolii Tømmerås, Kim Flemmos, confirma fata de VG ca doua dintre persoanele afectate sunt elevi la scoala sa. Scoala primeste, luni, sprijin din partea serviciilor de sanatate din municipalitatea Drammen pentru a gestiona situatia.

– Incercam sa ii tinem la curent atat pe parinti cat si pe copii, in legatura cu situatia. In acelasi timp este important sa avem grija de elevii de-aici cu ceea ce au nevoie, spune el in dialog cu VG.

O femeie care locuieste vis-a-vis de casa mistuita de flacari, spune, in dialog cu VG, ca a fost trezita azi-noapte de masinile de pompieri.

– A fost groaznic. A fost un soc, luminile albastre au inundat toata vecinatatea. O situatie dramatica cu flacari atat de puternice.

Vecinii s-au apropiat de incendiu, insa casa de lemn, vopsita in alb, era in totalitate cuprinsa de flacari.

– A fost un efort eroic din partea pompierilor. Au avut un numar foarte mare de echipaje aici, la fata locului.

Incediul a impresioanat adanc lumea. Toti se cunosc intre ei aici la Berger, catunul asezat la malul fiordului Drammensfjorden.

– Este ingrozitor. Nu am dormit azi-noapte, si cred ca nici cei mai multi din vecinatate n-au putut sa doarma.

– Afecteaza intreaga comunitate.

Conducerea si celula de criza din municipalitatea Drammen a fost anuntata si a inceput implementarea masurilor, informeaza seful politiei.

Primarul municipalitatii Drammen, Monica Myrvold Berg, a declarat azi dimineata ca municipalitatea va ajuta in masura in care acest lucru este posibil.

– Incercam sa ajutam acolo unde putem, si cu celula de criza daca va fi necesar. Dar situatia este acum gestionata de politie, iar noi suntem informati pe parcurs, spune ea.

Ea mai adauga:

– Berger este o comunitate mica, unde cei mai multi se cunosc intre ei. Deci acest incendiu afecteaza intreaga comunitate intr-o masura la fel de mare. De aceea este important ca fiecare sa aiba grija de celalalt intr-un timp atat de dificil, in acelasi timp in care serviciile municipalitatii vor fi accesibile pentru cei care vor avea nevoie.

Primarul era treaz azi noapte, deoarece avea probleme cu somnu. Atunci a vazut mai multe mesaje pe telefon in legatura cu incendiul. Municipalitatea poate contribui cu celula de criza, care se poate ocupa de cei afectati si cu chestiuni de ordin practic, spune ea.

sursa: VG.no

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu