Știri

Incendiu intr-un imobil la Askøy: – O persoana inca disparuta

Scris de Daniel Solheim

Florvåg: Pompierii-scafandru au trebuit sa iasa din cladire datorita pericolului de prabusire la un incendiu la Askøy langa Bergen.

Politia districtului vest anunta vineri dimineata in legatura cu un incendiu in localitatea Florvåg pe insula Askøy. Este vorba de un duplex orizontal pe doua nivele care arde.

– Parterul a fost evacuat si arde in continuare la etaj. Vorbim de supra-aprindere si lucram cu stingerea incendiului, spune comandorul de serviciu Shahrooz Lahooti in dialog cu VG la orele 9.29.

– Este posibil sa fie persoane in imobil, iar pompierii-scafandru depun eforturi pentru salvarea vietilor. Nu avem control asupra focului iar pompierii scafandru au trebuit sa iasa din cladire datorita pericolului de prabusire, spune el.

La orele 09.55 a fost anuntat faptul ca incendiul este stins.

Este inregistrat un locatar la etaj care inca nu a fost gasit. Politia este nesigura daca au fost mai multe persoane care locuiau la acel etaj. Locatarii de la parter sunt evacuati.

– Cand am ajuns la fata locului, la etaj era supra-aprindere. Nu am putut contacta persoana care este inregistrata cu adresa la etaj, spune seful de operatiuni Tore Andre Brakstad in dialog cu VG.

Politia incearca in continuare sa contacteze locatarul care inca nu a fost gasit.

– Vom lua declaratii celor care locuiesc la aceasta adresa si celor care ne pot spune ceva despre ce s-a intamplat, spune seful de operatiuni al politiei, Gisle Antun.

Autoritatea pompierilor a trimis echipaje de la Askøy si Laksevår precum si echipaje de la sediul central pentru stingerea incendiului.

Conform TV2, 15 persoane au fost evacuate.

– Trei imobile au fost evacuate. Exista pericolul de emanare a gazelor, spune Brakstad in dialog cu VG.

Terje Sandø este unul dintre cei evacuati. El locuieste la o alta adresa dar prietena lui, Renate Veland, locuieste la parterul casei. Sandø se uita la Jocurile Olimpice cand a auzit o bubuitura puternica. El si-a scos prietena, fiica si cainele afara din casa.

– Am fost destul de socati. Este ingrozitor, spune Sandø in dialog cu VG.

Veland se culcase dupa schimbul de noapte. Ea dormea cand a auzit o persoana strigand dupa ajutor. O femeie care statea in apropierea casei le facea semne sa iasa afara.

– Pentru mine e un lucru ingrozitor, spune ea in dialog cu VG.

Pompierii au fost anuntati de incendiu prin AMK la ora 08.41. Au trimis echipaje de la Askøy, Laksevåg si de la sediul central al pompierilor. Seful de operatiuni spune ca este prea devreme de a spune ceva in legatura cu cauza incendiului.

Echipajele de la Bergen se vor intoarce in curand. Munca de stingere completa a incendiului va mai dura inca o perioada.

sursa: vg.no

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu