Știri

Incendiul de la Svelvik: – Este investigat ca o crima tripla si incendiere

Scris de Daniel Solheim

Incendiul de la Svelvik (apasa pe link pentru articol) in municipalitatea Drammen, din noaptea spre luni, in care patru victime si-au pierdut viata, este investigat ca o crima si incendiere, informeaza politia districtului Sud-Est, vineri dimineata.

Inca din din noaptea spre luni, politia a lucrat cu clarificarea imprejurarilor care s-au soldat cu pierderea a patru vieti omenesti in la Berger, in Svelvik, in municipalitatea Drammen, relateaza politia districtului Sud-Est intr-un comunicat de presa.

– Rapoartele preliminare de autopsie arata ca mama si cei doi copii au fost ucisi inainte de declansarea incendiului. Acest caz este anchetat din acest moment ca un caz de crima si incendiere, spune inspectorul de politie Odd Skei Kostveit.

Invinuit

Tatal, si el decedat in urma incendiului, este invinuit de crima si incendiere, informeaza politia.

Persoanele decedate au fost identificate. (citeste aici articolul)

Din considerente legate de ancheta criminalistica, poliita nu are posibilitatea de a oferi mai multe detalii despre constatarile la fata locului sau despre investigatii desfasurate, se mai mentioneaza in comunicat.

NEDBRENT: Da nødetatene ankom bolighuset i Svelvik mandag, var boligen overtent, og brant etter hver ned til grunnen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
Mai multe ipoteze

Inspectorul de politie Odd Skei Kostveit subliniaza, in dialog cu Dagbladet, ca politia are, in continuare, mai multe ipoteze in legatura cu ceea ce s-a intamplat, dar ipoteza ca mama si copiii au fost ucisi si ca incendiul a fost declansat ulterior de catre tata, este acum intarita.

– Nu este singura noastra ipoteza, dar este intarita de investigatiile efectuate pana acum la locul faptei si de procesul verbal preliminar al autopsiilor, spune Skei Kostveit.

El subliniaza ca invinuitul (tatal) nu a avut de-a face cu politia anterior.

– De cata vreme exista aceasta ipoteza in ancheta?

– A fost aproape de la inceput, dar a fost intarita mai mult in urma obtinerii procesului verbal preliminar al autopsiilor, raspunde inspectorul de politie.

In legatura cu cauza incendiului

Inspectorul spune ca, deocamdata, nu a fost desemnat un avocat de asistenta pentru victime in acest caz, dar ca politia tine legatura cu apartinatorii victimelor printr-o persoana de contact.

– Cum se efectueaza ancheta mai departe acum, cand invinuitul este mort?

– Indiferent de acest aspect, noi ne continuam ancheta. Lucram cu aceasta ipoteza si si cu celelalte ipoteze, chiar daca acestea sunt slabite. Ancheta este larga si efectuam audieri si investigatii tehnice.

– Aveti vreo idee despre insasi cauza incendiului?

– Avem o idee in legatura cu asta, dar, deocamandata este prea devreme sa spune ceva in legatura cu asta – sunt necesare mai multe investigatii tehnice, spune inspectorul de politie.

Cuprinsa de flacari cand au ajuns echipajele de urgente

La orele 02.21, in noaptea spre luni, pompierii au fost sesizati in legatura cu un incendiu la o adresa din Berger, langa Drammen.

Cand echipajele au ajuns la fata locului, imobilul era cuprins de flacari.

– Acest caz tragic a afectat o mica comunitate locala. Acum, cand ancheta indica intr-o directie in care una din persoanele decedate ar fi responsabil pentru aceasta fapta, asta afecteaza apartinatori, prieteni si colegi mult mai puternic. Noi speram ca acum, cand ne apropiem de sarbatorile Craciunului, sa putem da dovada de respect fata de cei care au o perioada dificila inaintea lor, spune seful de politie din Drammen, Øyvind Aas.

Politia a informat devreme ca nu existau sperante ca sa gaseasca supravietuitori in urma incendiului.

Marti, politia a confirmat ca au fost gasite cadavre in ruinele incendiului, si ca toate victimele au fost gasite.

– Acest incendiu tragic a luat patru vieti omenesti, iar gandurile noastre se indreapta spre apartinatori, prieteni si colegi, a spus marti seful politiei din Drammen, Aas.

Primarul municipalitatii Drammen, Monica Myrvold Berg, a spus luni , in dialog cu Drammens Tidende, ca municipalitatea a fost informata si ca va oferi sprijinul necesar acolo unde este nevoie.

– Este important sa avem grija de cei care au nevoie de asta, a spus ea.

sursa: Dagbladet.no

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu