Știri

Jacob Opheim (37) a sarit in mare pentru a salva un copil – a decedat

Scris de Daniel Solheim

Politia a dat publicitatii numele barbatului care a incercat sa salveze un baiat care cazuse in apa la Karmøy duminica, si care si-a pierdut cunostinta si a decedat mai tarziu.

Politia districtului Sud-Vest a dat publicitatii identitatea barbatului intr-un comunicat de presa publicat miercuri.

Apartinatorii barbatului au fost anuntati.

– Duminica, un baiat minor a cazut in apa la Sandve, pe insula Karmøy. Un barbat care era in apropiere a intrat in apa pentru a incerca sa-l ajute pe baiat sa iasa la mal, iar pe parcurs mai multi adulti au participat in actiunea de salvare, relateaza politia in comunicatul de presa.

– Baiatul a fost salvat, dar barbatul isi pierduse cunostinta cand a fost scos la mal. El a fost trasportat la spitalul universitar Haukeland, dar decesul lui a fost confirmat ieri seara.

S-a jucat pe dig

Baiatul s-ar fi jucat, duminica, cu niste prieteni pe dig, cand a cazut in apa.

VG a vorbit duminica cu Tom Asheim, care impreuna cu prietenul sau Henning erau afara si practicau surfing pe valurile de langa Sandve pe insula Karmøy. Dupa ce au fost aproximativ o ora in apa, au auzit tipetele unor copii care stateau pe dig.

– Din cauza strigatelor am inteles ca se intampla ceva de cealalta parte a digului, asa ca am vaslit in jurul digului cat de repede am putut, a spus Asheim duminica.

Din cele relatate de surferul experimentat, conditiile meteo erau neprielnice si valurile erau mari in zona.

Cand el, impreuna cu prietenul sau, au trecut de capul digului au observat baiatul si un barbat inconstient in apa.

Am incercat sa-i tin capul sus in timp ce Henning l-a scos pe baiat la mal, spune Asheim.

Familia nu a dorit sa comenteze situatia fata de mass-media dar si-a dat acordul ca postarea pe mediile sociale a fratelui decedatului sa fie redata: „Cerul are acum un nou inger, in seara aceasta, fratele nostru drag, Jacob Opheim, a cedat, corpul lui nu a suportat sarcina la care a fost supus in urma unei fapte eroice de a salva o viata. Ne va fi nespus de dor de tine, odihneste-te in pace <3 <3 <3
Tragic

Pe parcurs au venit mai multi surferi. Impreuna l-au ridicat pe barbat din apa si l-au pus pe o placa de surfing.

– Este on senzatie tragica. Nu stiam de cata vreme era in apa. Ma simteam neajutorat.

Baiatul era constient cand a fost luat de ambulanta.

Barbatulcare a fost trimis in stare de inconstienta la Haukeland, iar acum este mort, nu facea parte din grupul de surferi. El se plimba in zona cand a descoperit baiatul care cazuse in apa, a relatat seful de operatiuni, Kurt Løklingholm, de la politia districtului Sør-Vest in dialog cu Aftenbladet duminica.

sursa: vg.no

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu