Știri

Mai multe incidente violente in Oslo – Politia nu poate exclude o posibila legatura.

Scris de Daniel Solheim

Furuset/Oslo: Politia din Oslo se afla la Furuset cu un numar mare de resurse in urma unei sesizari in legatura cu o posibila injunghiere. In acelasi timp, echipaje de politie s-au deplasat la inca o posibila injunghiere intr-un apartament si la o incaierare in Tveita.

La ora 16.42 politia a fost sesizata in legatura cu o injunghiere la Furuset in Oslo.

– Avem, de asemena un nou episod de injunghiere la o adresa privata. Nu putem exclude o posibila legatura intre incidente, spune coordonatorul operatiunii, Svein Arild Jørunland, aflat la fata locului, in dialog cu VG. Sesizarea in legatura cu al doilea incident a venit dupa injunghierea de la metrou in Furuset.

In acelasi timp, echipaje ale politiei se afla si la Tveita, la doar cateva statii de metrou de Furuset. S-a deplasat acolo in legatura cu o sesizare privind o incaierare.

– Deocamdata nu sunt aspecte care sa lege incidentele laolalta, dar nu putem exclude o posibila legatura, spune Jørunland.

Coordonatorul politiei a afirmat pe twitter ca investigatiile preliminare intaresc teoria ca cele doua incidente cu injunghiere au o legatura.

S-a mai raportat si o incaierare la statia de metrou din Tveita in jurul orei 16.00, luni dupa-amiaza. Politia informeaza ca este prea devreme sa spuna daca exista vreo legatura intre incidente.

Grav raniti

El spune mai departe ca pana in acest moment exista doua victime, amandoua fiind ranite cu cutitul. Ambele, si victima de la o adresa privata, au fost transportate la spital.

– Politia lucreaza acum cu audierea martorilor, spune Jørunland.

Barbatul care a fost injunghiat la Furuset este un tanar, spune coordinatorul Jørunland. Pana acum nu a fost retinut nimeni in urma incidentelor.

– Ambele victime sunt descrise a fi grav ranite, spune seful de operatiuni Rune Hekkelstrand in dialog cu VG.

Hekkelstrand informeaza ca la fata locului se afla un numar mare de echipaje ale politiei si autospeciale sanitare si recomanda calatorilor sa evite statia de metrou pe cat posibil.

Un martor ocular declara fata de VG la ora 16.55 ca o persoana primeste ingrijiri medicale la fata locului, in imediata apropiere de pasajul subteran al statiei de metrou de la Furuset, la Trygve Lies plass.

Martorul mai spune ca la fata locului se afla sapte autospeciale ale politiei si doua ambulante.

La scurta vreme dupa incident, a fost raportata si o incaierare la statia de metrou de la Tveita, unde, unele persoane implicate in altercatie aveau asupra lor cutite.

– Are politia informatii ca ar exista vreo legatura intre aceste incidente?

– Nu avem informatii concrete pe care sa le putem oferii pulicului in legatura cu acest aspect in momentul de fata, raspunde Hekkelstrand.

– Lucram cu modalitati diferite de abordare a incidentului si in locatiile care pot avea o legatura cu linia de metrou, spune el.

sursa: tv2.no

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu