Știri

ACTUALIZARE: 5 MORTI SI 2 RANITI – Mai multe persoane ranite si decedate in Kongsberg – un barbat a fost arestat

Scris de Daniel Solheim

Mai multe persoane sunt ranite si decedate in urma unui incident petrecut in Kongsberg. PST (Serviciul de Siguranta al Politiei) este in alarma, spitalele sunt in alerta iar politia in Norvegia a fost din nou innarmata.

Barbatul care ar fi comis fapta a fost arestat, anunta politia la o conferinta de presa din aceasta seara.

– Exista mai multi raniti si de asemenea si persoane decedate in urma acestor incidente, spune seful regional al districtului de Politie Sud-Est, Øyvind Aas.

Ranitii au fost transportati la spital.

Faptasul a mers prin oras innarmat si de aceea sunt mai multe locatii in care sau petrecut faptele, informeaza Aas.

Politia a anuntat o conferinta de presa la orele 22.00. Politia din Norvegia a fost din nou innarmata temporar ca urmare a acestui incident grav.

Politia nu doreste sa vorbeasca despre varsta sau sa dea alte informatii despre faptas dar el a actionat de unul singur, din informatiile pe care le detine politia in acest moment.

– Politia asigura urme in locatiile in care au fost savarsite aceste fapte, spune Aas.

PST a fost informata.

– Suntem in dialog apropiat cu organele de politie, a spus consilierul senior al PST, Martin Berntsen, in dialog cu VG.

Cu putin inainte de orele 18.30, politia a anuntat in legatura cu actiunea in desfasurare in Kongsberg. O persoana ar fi tras cu arc si sageti in oameni, a avertizat politia pe Twitter.

Municipalitatea Kongsberg a instaurat o celula de criza si exista un centru de primire la Gyldenløve hotel, pentru cei care au nevoie de sprijin din partea municipalitatii. La acest centru se afla si echipa psihosociala a municipalitatii.

Incidentul din Kongsberg
Spitalele sunt in stare de alerta

Spitalul Universitar din Oslo (OUS) coordineaza activitatea impreuna cu centrala de urgente (AMK) in urma incidentului de la Kongsberg iar sectia de urgente urmareste situatia indeaproape.

In plus, spitalul din Drammen este si el in stare de alerta.

OUS nu a primit informatii in legatura cu pacienti care s-ar afla pe drum spre Oslo miercuri seara, dar a solicitat sectiei de urgente sa ramana in alerta.

– In momentul de fata am trimis sprijin cu opt autospeciale si am coordinat cu trei ambulante aeriene in zona, spune purtatorul de cuvant Anders Bayer de la Spitalul Universitar din Oslo in dialog cu NTB.

Bayer informeaza ca spitalul a pus la punct o sectie de urgente (AMK) cu rol de coordinare in zona de sanatate SudEst la solicitarea AMK din Vestre Viken. Asta penrtu a putea ajuta Vestre Viken cu mai multe resurse.

– Lucram cu a ne face o privire de ansamblu a situatiei si de a obtine mai multe informatii, spune purtatorul de cuvant de la Vestre Viken, Ole Jonny Karlstrøm, in dialog cu VG.

Politia districtului Oslo contribuie cu resurse nationale, elicopter si trupe de alerta, informeaza seful de presa Unni Grøndal de la politia Oslo in dialog cu VG.

Echipa de bombe la fata locului

Echipa de bombe era la fata locului la ora 19.40 si au fost trimise mai multe ambulante de la Oslo spre Kongsberg. Politia innarmata este si ea la fata locului, relateaza Laagendalsposten.

Ministrul justitiei, Monica Mæland este informata despre situatie si urmareste indeaproape dezoltarea evenimentelor.

sursa: vg.no

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu