Știri

Mai multe sute de orase si localitati au ramas fara curent electric in urma atacurilor rusesti indreptate impotriva infrastructurii

Scris de Daniel Solheim

Mai multe explozii au afectat centrul capitalei Kiev in timpul diminetii zilei de luni. Alte orase au fost, de asemenea, afectate de atacuri aeriene. Potrivit autoritatilor ucrainiene „mai multe sute” de orase si localitati ucrainene au ramas fara curent electric in urma atacurilor.

Politia a inchis un perimetru in jurul unei cladiri care tocmai a fost lovita de un atac aerian in cursul diminetii in Kiev.

Sirenele anti-aeriene au fost auzite cu putin timp inainte de primele explozii din Kiev, la orele 06.35 si 06.45, ora locala. Imediat dupa ce reporterii NRK s-au refugiat in siguranta intr-un garaj din capitala ucraineana, s-au auzit primele explozii.

Primarul Kievului, Vitalij Klitsjko scrie pe Telegram ca exploziile au afectat cartierul Sjevtsjenko din centrul capitalei.

Acelasi cartier a fost afectat si in atacul masiv al rusilor din 10 octombrie.

Un paramedic trece pe langa o masina in flacari in urma atacurilor aeriene din Kiev de luni dimineata.

In atacul din 10 octombrie si-au pierdut viata 19 persoane iar late 105 au fost ranite. Klitsjko spune ca cel putin o persoana si-a pierdut viata iar trei au fost ranite in atacurile de luni dimineata. O persoana este data disparuta in ruinele unui bloc de locuinte din care au fost salvate 18 persoane.

– Ceea ce se intampla aici este terorism, spune el reporterilor in Kiev, potrivit Reuters.

Primarul Kievului, Vitaloj Klitscko a postat aceasta fotografie pe Twitter. In ea sunt prezentate resturile unei drone de atac.
Atacuri in mai multe locuri – sute de localitati fara curent electric

Cu putin inainte de ora 11, ora Norvegiei, premierul Ucrainei, Denys Sjmyhal a declarat ca mai multe sute de orase si localitati din tara au ramas fara energie electrica in urma atacurilor desfasurate in trei regiuni ale Ucrainei.

– Teroristii rusi au atacat din nou infrastructura de electricitate din Ucrania, a spus el.

Potrivit premierului, ar fi inregistrati mai multi morti in mai multe orase ucrainiene. Potrivit Reuters, el a spus reporterilor ca au fost inregistrate „cateva decese” si in alte orase, fara sa dea mai multe detalii.

Kiev nu este singurul oras care a fost expus atacurilor ruse luni dimineata. In regiunea Dnepropetrovsk s-a declansat un incentiu puternic intr-o centrala electrica in urma faptului ca a fost lovita de o racheta, relateaa Reuters care il citeaza pe guvernatorul regiunii.

– Trei alte rachete au fost interceptate de fortele noastre anti-aeriene, spune guvernatorul Valentyn Reznichenko pe Telegram, potrivit Reuters.

Portul Odesa a fost, de asemenea, expus unui atac aerian, relateaza diverse agentii de presa. In plus au fost inregistrate atacuri si in regiunea Sumy.

sursa: NRK.no

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu