Știri

Norwegian + Widerøe: Compania Norwegian achiziționează compania aeriană Widerøe – Ce înseamnă asta pentru pasageri?

Scris de Daniel Solheim

În cazul în care Agenția pentru supravegherea concurenței va aproba achiziția companiei Widerøe de către Norwegian, asta va însemna o veste bună pentru mulți pasageri, în special pentru cei care locuiesc în apropierea aeroporturilor care au plecări și sosiri ale zborurilor companiei Widerøe.

Odată cu această achiziție, va putea fi extinsă opțiunea de a cumpăra bilet pass-through, pentru zboruri care urmează să fie efectuate atât cu Widerøe, cât și cu Norwegian.

Pentru mulți călători va fi mai simplu să călătorească cu curse corelate ale celor două companii de zbor.

Colaborarea dintre cele două companii aeriene a fost lansată pentru prima dată în luna iulie a anului trecut. Biletele pass-through erau atunci folosite pentru prima dată în cazul călătoriilor interne și a celor spre Marea Britanie și Spania.

În luna mai a acestui an, colaborarea a fost extinsă, iar obiectivul este ca toate rutele și tipurile de bilete să fie incluse în schema biletelor pass-through.

Widerøe va fi achiziționată de către compania Norwegian

– Intenția este ca această posibilitate să fie implementată cât mai curând posibil, a declarat ofițerul de presă al Widerøe, Catharina Solli pentru DinSide.no.

Un bilet pass-through, care este cunoscut și ca un bilet cu legătură, este un bilet de avion care permite călătorilor să călătorească pe mai multe rute legate cu diferite companii de zbor, fără a fi nevoie să se cumpere bilete separate pentru fiecare etapă a călătoriei.

Mai ușor și mai sigur

Cu un astfel de bilet pass-through, călătorul poate să plănuiască un traseu al călătoriei care poate, de exemplu, să înceapă cu un zbor Widerøe de la un aeroport mai mic în Norvegia spre Trondheim, Bergen sau Oslo, iar de acolo să își continue călătoria cu Norwegian pe aceeași rezervare.

Călătorul își depune bagajul la aeroportul de la care pleacă și îl recuperează pe aeroportul destinației finale. Cu alte cuvinte, nu mai este nevoit să își recupereze bagajul pe un aeroport unde face escală pentru a îl mai înregistra și preda încă odată.

De asemenea, călătorii vor putea beneficia de o rezervare completă și un transfer coordinat între zboruri, ceea ce oferă siguranță în caz de întârzieri sau modificări ale planurilor de călătorie.

Te oprește

La rezervarea biletului, programul de booking te va împiedica să faci o rezervare cu o durată prea scurtă de timp între zboruri, astfel încât să poți evita probleme în cazul în care primul zbor este întârziat. În cazul în care întârzierea este atât de mare în care nu mai ajungi la al doilea zbor, Widerøe și Norwegian vor avea grijă să primești un bilet nou și să îți fie acoperite cheltuielile suplimentare pentru hrană și odihnă, în cazul în care apar astfel de situații.

Asta poate să te scutească de probleme în călătorie și să îți salveze concediul. De asemenea, economisești mii de coroane prin faptul că operatorii de zboruri trebuie să suporte cheltuiala.

Biletele pass-through vor putea fi de actualitate în special pentru zborurile lungi spre destinațiile companiei Norwegian din străinătate. Acest lucru va simplifica experiența călătoriei prin acele legături mai bune între zboruri și o mai bună gestionare a bagajelor și transferurilor de la un zbor la altul.

Rute anulate

– Împreună vom crea acum o ofertă mai bună și mai completă pentru toți pasagerii noștri și așteptăm cu nerăbdare ca clienții noștri să poată călători ușor, fără probleme prin rețeaua noastră comună de rute, spune Geir Karlsen, directorul executiv al Norwegian.

Cele două companii au în total 107 de rute în Norvegia. Widerøe are 85 iar Norwegian are 22. Cinci dintre aceste rute se suprapun. Nu este clar încă daca toate aceste rute vor fi menținute sau vor fi fuzionate.

Program bonus

Înainte de sezonul de vară, Norwegian și-a revitalizat și modernizat programul de bonus Norwegian Reward. Odată cu achiziționarea companiei Widerøe, pasagerii Widerøe vor acumula din urmă puncte și beneficii prin programul bonus. La începutul acestei veri a devenit cunoscut faptul că și compania hotelieră Strawberry se alătură cooperării din programul de bonus Norwegian Reward.

Compania Widerøe confirmă faptul că colaborarea pentru programul bonus dintre Widerøe și SAS prin Eurobonus va fi eliminată la data expirării acordului în luna octombrie, anul viitor.

Același lucru este valabil și pentru părțile din colaborarea privind biletele pass-through pentru zborurile celor două companii. În momentul de față nu este clar dacă eliminarea treptată se va aplica și zborurilor pe rețeaua de distanțe scurte, deoarece statul a impus ca cerință ca Widerøe să ofere acorduri pentru bilete cu toate companiile care doresc acest lucru pe rețeaua de zboruri FOT (rețea de zboruri operate de o singură companie, zboruri care nu sunt rentabile din puncte de vedere comercial și sunt finanțate de stat)

sursa: DinSide.no

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu