Știri

O femeie, intre 50 si 60 de ani, a decedat in urma atacului de la biroul NAV in Bergen

Scris de Daniel Solheim

Politia a confirmat ca una din cele doua persoane care au fost injunghiate in biroul NAV din Bergen, luni dimineata, a decedat. Celalata femeie, intre 30 si 40 de ani, prezinta rani usoare.

Deja la patru minute de la momentul in care politia a fost instintata de incident la 10.02, patrulele de politie au si ajuns la fata locului, in biroul Nav de la Årstad, la Danmarksplass din centrul orasului Bergen.

A fost clarificat faptul ca un barbat injunghiase cu cutitul doua persoane care se aflau in cladire. Mai tarziu s-a confirmat faptul ca celel doua persoane ranite erau angajate ale NAV.

Ambele persoane ranite au fost imediat transportate la spitalul universitar Haukeland. Acum, politia confirma faptul ca una din cele doua persoane injunghiate, a decedat.

Cealalta persoana ranita in incident este o femeie cu o varsta intre 30 si 40 de ani. Conform politiei, ea este ranita mai usor.

– Politiei i s-a confirmat, de catre spitalul universitar Haukeland, ca una din cele doua persoane ranite a decedat in urma ranilor avute in urma atacului cu arma alba de la NAV Årstad, scrie politia intr-un comunicat de presa la 15.05.

Persoana decedata era o femeie in varsta de aproape 60 de ani.

Apartinatorii au fost anuntati, informeaza politie, care a invitat la o scurta conferinta de presa la 16.30, luni dupa-amiaza. NAV confirma fata de VG ca reprezentant al NAV va fi prezent la conferinta de presa.

Un faptas a fost arestat la scurt timp dupa ce prima patrula de politie a ajuns la fata locului.

Conform informatiilor detinute de VG, este vorba de un barbat intre 30 si 40 de ani. El va fi audiat de politie luni dupa-amiaza, confirma avocatul barbatului, Morten Grimstad.

– Sunt pe drum spre interogatoriu. Nu am vorbit nici cu politia, nici cu clientul meu, deci nu pot comenta nimic, spune Grimstad, in dialog cu VG, la orele 15.00.

La orele 13.00 VG a aflat ca mai multi politisti au efectuat cercetari la o adresa privata din Bergen. Conform informatiilor VG, aceasta ar fi adresa barbatului care este acum retinut in urma atacului.

Seful serviciilor sociale din municipalitatea Bergen, Jostein Hestnes, a confirmat fata de VG ca persoana care a fost retinuta la biroul NAV, se afla acolo in legatura cu o convorbire.

sursa: vg.no

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu