Știri

O persoana in stare critica in urma unei coliziuni frontale in Bamble

Scris de Daniel Solheim

Echipajele de urgenta s-au deplasat la locului unui grav accident rutier petrecut la Bamble, unde doua autoturisme au fost implicate intr-o coliziune frontala in tunelul Høgenheittunellen din municipalitatea Bamble, in Vestfold si Telemark. Patru persoane au fost ranite iar dintre acestea, o persoana este in stare critica, a informat politia la ora 14.14.

In prima informare din partea politiei se preciza ca era vorba de patru persoane ranite grav.

Doua din cele patru au ramas incarcerate si se lucreaza descarcerarea lor, a spus politia in jurul orei 14.00.

Toate cele patru persoane ranite au fost transportate la spitalul din Skien cu ambulante. O noua evaluare se va face in cazul in care va fi nevoie ca vreuna din persoane sa fie transportata la alt spital cu elicopterul.

Politia lucreaza acum la scoaterea celorlalte autovehicule din tunel, din ambele parti, astfel incat echipajele de urgenta sa poata sa-si desfasoare activitatea la locul accidentului.

Conform fotografului prezent la locul accidentului, politia este inca in tunel. Doua ambulante si doua autospeciale ale pompierilor au iesit deja din tunel.

Politia cauta soferul unui ATV

Politia efectueaza investigatii la fata locului si a anuntat ca si un criminalist cat si grupul pentru accidente rutiere din cadrul Statens Vegvesen se indreapta spre locul accidentului.

Politia doreste sa intre in contact cu soferul unui ATV pe patru roti, care se afla in tunel cand s-a produs accidentul.

– Exista un motiv intemeiat de a crede ca accidentul se datoreaza depasirii acestui ATV inainte de coliziunea frontala, a mentionat politia pe Twitter la orele 14.14.

Operatorul de trafic de la Centrala de Trafic Rutier, Marita Bakkebø, spune, in dialog cu VG, ca grupul pentru accidente rutiere se indreapta spre locul accidentului.

Politia anunta ca drumul national Rv 354 va fi inchis pentru o perioada mai lunga de timp. Au fost amplasate indicatoare de ocolire via E18.

– Este dificil de spus cata vreme va fi inchisa soseaua, dar va dura o bucata de vreme, spune ea.

O vara a accidentelor rutiere

Pana la data de 12. august, pe drumurile norvegiene si-au pierdut viata 82 de persoane in acest an. In comparatie, anul trecut, pe durata intregului an, au fost inregistrati 80 de morti in urma accidentelor rutiere.

S-au facut speculatii multe in legatura cu posibilele cauze ale acestei cresteri, punandu-se semne de intrebare in dreptul diferitelor masuri care ar trebui implementate.

Liderul grupului de cercetatori din cadrul Institului de Economie a Transporturilor, Tor-Olav Nævestad, crede ca trebuie sa putem intrebarea daca vedem o crestere reala a numarului de accidente sau daca aceasta „vara a accidentelor” este doar o coincidenta.

– In 2021, 80 de persoane si-au pierdut viata in traficul rutier – a fost o cifra record de scazuta. Un numar neobisnuit de mic de accidente soldate cu moartea in 2021 este una din cauzele principale a numarului „record” de anul acesta, a declarat el pentru VG in luna iulie.

Cercetatorul spune ca atunci cand analizam numarul de accidente mortale din trafic de-a lungul timpulu, vedem ca numarul acestora variaza de la o luna la alta.

– Pentru ca numarul accidentelor soldate cu morti din traficul rutier este atat de mic pe luna, trebuie sa ne asteptam la variatii in jurul trendului general aflat in scadere, spune Nævestad.

sursa: vg.no

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu