Știri

Oslo: Mai multe masini incendiate – focul s-a raspandit si la o cladire cu locuinte si birouri din apropiere

Scris de Daniel Solheim

Politia crede ca incendiul a fost declansat intentionat si cauta acum faptasii.

Echipajele de urgenta sunt acum la Tøyen in Oslo in urma sesizarii primite cum ca mai multe autoturisme sunt incendiate.

– Au fost observate persoane care ar fi incendiat autoturismele, a scris politia din Oslo.

– Am fost sesizati la ora 05.29 in legatura cu un incendiu la trei autovehicule, care s-a raspandit mai departe. Martorii au observat trei tineri fugind de la fata locului iar un martor spune ca a vazut pe cineva dand foc, spune seful de operatiuni de la politia districtului Oslo, Lina Odden, in dialog cu VG.

Intr-o actualizare, politia scrie ca incendiul a ajuns si la o cladire din apropiere. Locatarii din Sørligata 8A au fost rugati sa ramana in imobil si sa se indeparteze de la ferestre.

Stingerea incendiului se desfasoara inca iar politia este prezenta la fata locului pentru a strange si contabiliza dovezi. Politia informeaza ca ancheta penala se afla intr-o faza initiala.

Incendiu puternic: Imagine de la Sørligata in Grønland vineri dimineata

– Este vorba de un cladire rezidentiala sau de afaceri?

– Este o cladire combinata, sunt si locuinte la aceasta adresa.

La orele 06.15, politia a anuntat ca incendiul a fost stins. Pompierii vor mai ramane la fata locului si vor continua munca, scrie politia pe Twitter. Nu au fost raportate persoane ranite in urma incendiului.

Politia informeaza, in dialog cu VG, ca din cladire au fost evacuate aproximativ 85 de persoane.

Politia vorbeste acum cu martori si investigheaza daca in apropiere exista camere de supraveghere.

Cei doi sefi de operatiuni prezenti la fata locului, Svein Bjelland de la politia Oslo si Robert Corell de la Pompierii din Oslo.

Odden spune ca descrierile date de martori ale posibililor faptasi nu sunt foarte bune dar, ca acestia probabil erau persoane cu ten inchis la culoare. Una din persoane ar fi fost imbracata cu un hanorac alb cu gluga.

– Rugam martorii care au observat ceva sa ne contacteze. Verificam zona pentru a vedea daca exista camere de supraveghere.

Politia a inchis zona din apropierea incendiului si a deschis o ancheta penal, raporteaza reporterul VG aflat la fata locului.

sursa: VG.no

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu