Știri

Pentru soferii profesionisti care au intrari in Norvegia – guvernul a introdus obligativitatea inregistrarii inainte de intrare

Scris de Daniel Solheim

In data de 26. noiembrie au fost introduse noi reglementari pentru intrarea in Norvegia – obligativitatea inregistrarii inainte de sosire in Norvegia.

Guvernul a introdus noi reglementari pentru intrarea in Norvegia. Ministerul transporturilor a informat NFL (Sindicatul Transportatorilor) in legatura cu modificarile si au solicitat ca NFL si celelate sindicate si organizatii din domeniul transporturilor rutiere sa-si informeze membrii despre noile reglementari, pentru a asigura ca soferii profesionisti care sosesc in Norvegia sa fie pregatiti pentru cerintele cu privire la inregistrarea intrarii in Norvegia.

Ministerul trasporturilor transmite urmatoarele in legatura cu noile reglementari:

Cu incepere de azi, 26. noiembrie, guvernul a reintrodus cerinta testului corona negativ inainte de intrarea in Norvegia si extinde reglementarile in vigoare cu privire la testare si inregistrare la intrare in Norvegia.

Obligatia de inregistrare

Persoanele care efectueaza, pe persoana juridica, trasportul de marfuri si persoane contra plata, sau care sunt pe drum spre sau dinspre astfel de misiuni, vor fi scutiti de cerinta testului negativ efectuat inainte de intrarea in Norvegia, conf. regulamentului covid-19, art. 4a, (3) (k).

Soferii profesionisti din trasportul transfrontalier conform art. 6b (5) sunt, de asemenea, exceptati de la cerinta testarii la granita, la sosirea in Norvegia, conf. art. 4d, (4) (e).

Este introdusa reglementarea care prevede cerinta ca toate persoanele care intra in Norvegia sa se inregistreze in sistemul de inregistrare a intrarilor.

Aceasta regula este valabila si pentru soferii profesionisti, atat pentru cei care sunt cetateni norvegieni cat si pentru cei care sunt cetateni straini.

Toti cei care intra in Norvegia sunt obligati sa prezinte o astfel de dovada (a inregistrarii) si eventual, certificat corona, in cazul controlului efectuat de politie.

Fisa electronica pentru inregistrarea intrarii se afla aici:

https://reg.entrynorway.no/

Ministerul transporturilor poate sa mai informeze in legatura cu faptul ca schema de cereri pentru soferii profesionsti pentru transportul national, care anterior a fost administrata de Directia Navala, a fost desfiintata, pentru ca guvernul a deschis oportunitatea tuturor strainilor de a intra in Norvegia, conform prevederilor generale ale legii migratiei.

sursa: www.lastebil.no (Norges Lastebileier-forbund)

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu